Мария Бакалова с номинация и от Гилдията на актьорите

Тя ще се състезава в категорията за поддържаща роля
Обновена: 4 апр 2021 12:04 | 4 апр 2021 12:04, Нели Христова
34
Мария Бакалова с номинация и от Гилдията на актьорите
Снимка: БГНЕС

Гилдията на актьорите ще раздаде годишните си награди, сред претендентите за които е българката Мария Бакалова, съобщават Асошиейтед прес и "Варайъти", цитирани от БТА.

Продукциите "Петима от една кръв", "Ма Рейни: Майката на блуса", "Минари", "Една нощ в Маями" и "Процесът срещу Чикаго 7" са номинирани за водещата награда на професионалната организация за най-добър актьорски състав във филм.

Призът за най-добра актриса ще си оспорват Ейми Адамс за "Елегия Хилбили", Вайола Дейвис за "Ма Рейни: Майката на блуса", Ванеса Кърби за "Да намериш отново себе си", Франсис Макдорманд за "Земя на номади" и Кери Мълиган за "Момиче с потенциал".

Носителят на отличието за най-добър актьор ще бъде избран измежду Риз Ахмед за "Без звуци в живота", Чадуик Боузман за "Ма Рейни: Майката на блуса", Антъни Хопкинс за "Бащата", Гари Олдман за "Манк" и Стивън Юн за "Минари".

Българката Мария Бакалова е с номинация за най-добра актриса в поддържаща роля за изпълнението си в "Борат 2". Останалите претендентки за наградата са Глен Клоуз за "Елегия Хилбили", Оливия Колман за "Бащата", Юн Ю-джун за "Минари" и Хелена Ценгел за "Новини от света".

В категорията за най-добър актьор в поддържаща роля са номинирани Чадуик Боузман за "Петима от една кръв", Саша Барън Коен за "Процесът срещу Чикаго 7", Даниел Калуя за "Юда и черният месия", Джаред Лето за "Малките детайли" и Лесли Одъм младши за "Една нощ в Маями".

С номинации за най-добър каскадьорски състав са филмите "Петима от една кръв", "Мулан", "Новини от света", "Процесът срещу Чикаго 7" и "Жената чудо 1984".

Поредиците "Обадете се на Сол", "Бриджъртън", "Короната", "Страната на Лъвкрафт" и "Озарк" са с номинации за водещата награда на Гилдията на актьорите за най-добър актьорски състав в телевизионен драматичен сериал.

Номинираните продукции за най-добър актьорски състав в телевизионен комедиен сериал са "Мъртъв за мен", "Стюардесата", "Велика", "Шитс Крийк" и "Тед Ласо".

Претендентките за приза за най-добра актриса в телевизионен драматичен сериал са Джилиан Андерсън за "Короната", Оливия Колман за "Короната", Ема Корин за "Короната", Джулия Гарнър за "Озарк" и Лора Лини за "Озарк".
Наградата за най-добър актьор в телевизионен драматичен сериал ще си оспорват Джейсън Бейтман за "Озарк", Стърлинг Браун за "Това сме ние", Джош О'Конър за "Короната", Боб Одънкърк за "Обадете се на Сол" и Реге-Жан Пейдж за "Бриджъртън".

С номинации за най-добра актриса в телевизионен комедиен сериал са Кристина Апългейт за "Мъртъв за мен", Линда Карделини за "Мъртъв за мен", Кейли Куоко за "Стюардесата", Ани Мърфи за "Шитс Крийк" и Катрин О'Хара за "Шитс Крийк".

В категорията за най-добър актьор в телевизионен комедиен сериал ще се съревновават Никълъс Холт за "Велика", Дан Леви за "Шитс Крийк", Юджин Леви за "Шитс Крийк", Джейсън Съдейкис за "Тед Ласо" и Рами Юсеф за "Рами".

Носителката на наградата за най-добра актриса в телевизионен филм или минисериал ще бъде избрана измежду Кейт Бланшет за "Мисис Америка", Микаела Коел за "Мога да те унищожа", Никол Кидман за "Отмяната", Аня Тейлър-Джой за "Гамбитът на кралицата" и Кери Уошингтън за "Малки пожари навсякъде".

С номинации за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал са Бил Кемп за "Гамбитът на кралицата",

Давийд Дигс за "Хамилтън", Хю Грант за "Отмяната", Итън Хоук за "The Good Lord Bird" и Марк Ръфало за "Дотолкова съм сигурен".

В категорията за най-добър телевизионен каскадьорски състав са номинирани поредиците "Момчетата", "Кобра Кай", "Страната на Лъвкрафт", "Мандалорианецът" и "Западен свят".

Наградите на актьорската гилдия се смятат за солиден индикатор за успех на "Оскар"-ите, тъй като нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука.

Церемонията за наградите на Гилдията на актьорите трябваше да се състои на 14 март, но беше пренасрочена за 4 април, за да не съвпадне с шоуто за водещите музикални отличия "Грами".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
ира преди 3 години
Големия Делон е живял по време на социализма. И сега. "Повръщам съвременната епоха". Това е достатъчно ясно разграничаване и осъждане на пошлостта, с която ние тъй се славим и гордеем. Добра идея да се гмурнем в киното от 70те и 80те години. Изцеление.
25
0
 
2
 
! Отговори
Romy Schneider преди 3 години
Всяка сутрин чакам с нетърпение поредната номинация на актрисата. Нито ден без номинация! И само да кажа, след Роми Шнайдер, за какви актриси говорим? Пуснете си френски фил от 70те години, и да забравим гадостта.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГерманецНищо подобно. *** се гордее с нашето моме. Виж я как убедително и цветущо попържа. Гоуема!
23
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този филм е пародия на загиващия и урр*одлив свят. Браво на Мария, че се добрала до и сее осмелила да приеме тази роля, защото за българин въобще няма шанс принципно да се добере до значителна роля там. А за префърцънените културтрегери мога да кажа едно - пийте си водката и обсъждайте метода на Станиславски...големите звезди на България вече са на небето и не виждам достойни заместници...
22
8
 
11
 
! Отговори
дедо преди 3 години
Ако консумира кучешка урина ,и направи нежна любов с магаре в другия фиом,може и Нобелова награда за мир да вземе. Успех!!
21
7
 
11
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Живей така, че *** да се дразни.Успех, Мария :)
20
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първоначално, като чух че в Борат е участвала българка се зарадвах. После гледах целия филм и напълно си промених мнението. Тези, които я защитават или са тотални *** или мразят страната. Май не си дават сметка колко унизително е това, което направи за България. Изкарват ни някакъв диви селяни, без никаква култура, които псуват, като каруцари. Няма грам повод за гордост или нещо подобно. Цялата тази случка ми напомня на Кубрат Пулъо. Ако някой е по-запознат с него знае какво имам предвид
19
2
 
5
 
! Отговори
Той е Човек!Ати ?! преди 3 години
"Големия Делон е изкарал късмет да не живее при социализма."Сега е постсоциализъм.
18
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Постоянно ни я набутват по медиите понеже няма никой друг тръгнал да участва в подобно нещо с политически скандал и затова номинирана, не щото е добра актриса - има още много път да върви ,докато може да бъде наречена такава- актриса!Всеки е актьор на сцената на живота- Шекспир го е казал добре.Как може човек да гледа, а камоли да харесва това, в което тази участва и ролята й второстепенна.Няма един достоен актьор българин известен в Холивуд. И за десет оскара да е номинирана - като е фалшиво
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да. За Нобелова награда да я номинират - щото не зная тая неизвестна изведнъж с простотия станала известна какво е допринесла за човечеството.Целият свят говорел за нея ха ха ха Кой бе.. кой говори за нея за поддържаща роля в пародия.Въобще никой не я знае тая и не я очаква някаква холивудска кариера.
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големия Делон е изкарал късмет да не живее при социализма.Тогава щеше да разбере какво е фалш.
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая какво е направила за света ? Освен просташката роля на пародия скрита камера и политически скандал. Абсолютна отврат. И ние трябва да я харесваме щото била българка с амбиция на всека цена и всячески да стигне в Холувид.Не е приятна но пък и патриотка не е нищо че изказва любовта си към България от Америка.По й отива роля на сервитьорка в бургаско кафене.
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-фалшивата и снобска част от населението това са актьорите и актьорската гилдия от които вече ми се повръща.Това момиче не прилича на тях и затова ме кефи.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те всеки ден я номинирват за нещо си!Не знам спечелила ли е нещо?А за Нобелова награда има ли номинация?
12
1
 
13
 
! Отговори
Той е големия ! преди 3 години
"Животът не ми носи кой знае какво. Всичко съм видял, всичко съм изпитал. Но най вече мразя сегашната епоха. Повръща ми се от нея!Има създания, които наистина мразя. Всичко е фалш, всичко е подменено. Няма уважение към дадената дума. Важни са само парите. По цял ден чуваме за престъпления. Знам, че ще напусна този свят, без да ми е мъчно за него!" -- Ален Делон
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дай боже!Няма пози, няма фасони като нашите, много естествена.
10
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мария Бакалова направи страхотна роля във филма на Саша - Борад 2. Удивително добре игра, толкова непринудена беше, толкова искрена, че даже на моменти започваш да си мислиш че е наистина е *** ***. Страхотна игра! Дано да продължи да се развива!
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичкото простолюдие на България, което няма ,ама няма никаква култура , не е чело и една книга- Под Игото на Вазов, не е стъпвало на сцена, не разбира от кино, музика,и не знае кой е Микеланджело, може да си изказва мнението, НО ТО ,не е обективно,за въпросната Мария, която не е никаква актриса и няма да бъде с тази просташка роля в която участвала.Те, тези, които, стоят зад политическия скандал ,стоят и зад номинацията й за Оскар.Не ми харесва ,няма излъчване нито чар,простее и в поведението
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това момиче което е избрано за роля във пародия със скрита камера е начинаеща актриса,точно подходяща за ролята да й навират сладолед в устата да говори с акцент глупости да си върти ръцете като шантава като танцьор не бих казала че е и танц това и да си събува гащите или там каквото е защото такова нещо човек който е интелигентен разбира то изкуства кино музика не би гледал.Предизвикали политически скандал и нехаресване с това нещо което не мога да нарека филм.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2020 заради Ковид беше слаба година за киноиндустрията. От такъв избор - толкова.Желая ѝ успехи на нашата. Ролята не е повод за гордост, по-добре да не получава награда за това, а в бъдеще да се докаже.