Опази бозайника!

У нас излезе енциклопедията “Бозайниците – важни за опазване в България”
17 апр 2008 15:08,
Опази бозайника!
Корица: Биоразнообразие

У нас излезе енциклопедията “Бозайниците – важни за опазване в България”.

Изданието е плод от многогодишната работа на петима учени и природозащитници – Васил Попов, Николай Спасов, Теодора Иванова, Боряна Михова и Кирил Георгиев.

В нея всеки, който се интересува от бозайниците или от природозащитните проблеми, ще намери нещо интересно, защото рядко на български език може да се намери подобно ръководство как да се изследват бозайниците, как се прави количествена оценка, какви етични правила трябва да се спазват от самите изследователи.

Книгата е красиво оформена и богато илюстрирана с качествени фотографии, което я прави интересна и подходяща и за всички фенове на природата.

Важна е, защото България е на едно от първите места в Европа по богатство на бозайниците. У нас все още се срещат видове, които вече са изчезнали или са редки на стария континент, затова оцеляването им е не само национален въпрос, но и част от европейските ни ангажименти.     

Енциклопедията-учебник се издава от Холандското дружество за защита на бозайниците, в сътрудничество с Националния природонаучен музей и Института по зоология при БАН.

В България се разпространява от Българска Фондация Биоразнообразие.

Средствата от продажбата й ще бъдат използвани за проекти за изследване и опазване на бозайниците в България.


Спонсорирано съдържание