Проф. Вучков: МВР се нуждае от реформи

"Оценявам критично това, което се случва днес", каза бившият вътрешен министър
12 окт 2021 10:41, Ния Христова
14
Книгата "Прокурорският надзор: Произход, развитие функции" разглежда темата за настоящето и бъдещето на народното правосъдие у нас. Съавтор на книгата е проф. Веселин Вучков.
 
"Книгата е интересна по две причини. Първо - заради самия автор. Той е един от най-известните български юристи до 44-та година. Светослав Велчев е човек, който е бил 12 години прокурор при Върховния касационен съд, а след това е ръководител на Върховния административен съд. Изключително интересен път има този човек", каза бившият вътрешен министър проф. Веселин Вучков в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той изтъкна, че Светослав Велчев оставя две големи книги след себе си - първия български учебник по наказателен процес и книга, свързана с историята на прокуратурата.
 
"Описва цялата история на прокуратурата като институция от Античността до 20 век. Описва състоянието на българската прокуратура от Освобождението до края на 20-те години на миналия век. Описва смисъла, съдържанието и основните функции на прокуратурата", посочи проф. Вучков.
 
"Оценявам критично това, което се случва днес. Това, което трябва да се случи на политическата сцена, е политическите сили да формират правителство със силна и парламентарна воля, да начертаят конкретен план какво ще свършат, включително в областта на правосъдната реформа", категоричен е бившият вътрешен министър.
 
"Състоянието на вътрешното министерство е изключително тежко. Необходими са решителни стъпки за освобождаване на пенсионерите, които окупираха всички ръководни постове и една много сериозна реформаторска воля за конкретни промени, то да стане по-близко до гражданите", коментира той.
 
Според нео е необходимо да има решителен министър, който да има парламентарна подкрепа.
 
Гледайте целия разговор във видеото.
 
 
 

14
Още от Книги
Истории от Древна Атина за деца в "Градският мишок и спартанският дом"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя откри Америка
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Незабавно разтуряне на стохилядната банда щатни корумпета и трудоустроени шуробадженакорушветчийски лапачи на държавна хранилка. В момента няма престъпление без участието на бивш, настоящ,или бъдещ милюполюцай, тоест престъпността ще спадне на мига.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
МВР е много ама много зле. Некачествен подпор от полицая да началника, много вожд малко индианец, слаба професионална подготовка на всички нива - не може с един курс от един месец да станеш някакво ОР, в КАТ корупция и опашки и пр. и пр.
9
0
 
5
 
! Отговори
Ск Шишков преди 1 седмица
Не разбраха ли, че трябва да се махне ранно пенсиониране, намали личния състав особено в малките градове, които на книга са едни жители а в действителност много по-малко, трябва да се ликвидира корупцията и след тази реформа да се увеличи заплащане дръстично
8
1
 
3
 
! Отговори
Лейди Би преди 1 седмица
Има само един Професор Вучков в тая държава и той го няма вече.Тоя е жалък имитатор.Взех наркотици,кога искате да ви ги донеса
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Преди всичко да се махнат всички привилегии.Така само хора призвани за тази професия-полицай,ще останат в системата.Кариерно развитие на базата на резултатите а не по шуробаджанашки и по "наследство".Всички кандидати за полицаи,само със свидетелство за съдимост и след дедектор.Трябва и сериозно обучение след всички,коннтролни проверки.Това да е МВР,а не частна охранителна фирма.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е това за пенсионерите се говори от "100" години в системата. Само се говори...
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Той Вучков затова кара асистентите му да разпитват на семинарни упражнения студентите кой от къде е, с какво се занимава, с какво иска да се занимава за вбъдеще, от какво семейство е. Те му докладват и той си прави изводи на кой да пише лесна шестица и на кой лесна двойка!
4
2
 
10
 
! Отговори
отровна гад преди 1 седмица
Пълни глупости! Реформи в МВР - ами те не са спирали през последните 20 години! Единствената истинска реформа е пълното разформиране и закриване на МВР! Полицията трябва да свършва до началника "шерифа" на местно ниво - по-нагоре не трябва да има началници и кадровици. Да останат само няколко централни служби, но самостоятелни без шапка от министерство! След полицията единствената дума трябва да имат само прокуратурата и съдът!
3
3
 
8
 
! Отговори
истината е преди 1 седмица
Само Грузинският модел на реформи в полицията и МВР,може вече да оправи този б.а.р.д.а.к.наречен МВР.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ооо, Вучков, професорът по наказателен процес, ня който знаем как протичаха занятията му в ЮЗУ. Пълно отсъствие и готови оценки, особено ако си син/дъщеря на полицай или съдебен корифей!
1
2
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 седмица
МВР и полиция се нуждаят от истински реформи,чистки,съкращения там е пълно с наркомани,калинки,търтей,психично болни служители,да не говорим че липсва контрол и има тежка корупция.......и тн.и тн.