Как да се справим с "Тревожността" разказва книгата на Огнян Димов

Творбата на психоаналитика цели да помогне в борбата с депресията
18 май 2022 17:37, Петя Славова
3
Как да се справим с "Тревожността" разказва книгата на Огнян Димов
Снимка: ИК "Сиела"

Темата за тревожността придобива особена актуалност във времената на глобална несигурност, в които живеем, и се превръща в една от главните причини да чувстваме, че губим контрол над нашето ежедневие и мисли.

Как да се справяме с болката и страховете си? Къде да търсим стабилност в един свят, изпълнен със съмнения, пандемии, лични несгоди и загуби?

На пазара вече може да откриете книгата "Тревожността – причини, смисъл, разрешаване" от д-р Огнян Димов ("Агресията в семейството"), в която специализиралият във Франция психоаналитик установява, че отключените в настоящето тревожни състояния често могат да бъдат резултат от всички видими и невидими травматични преживявания, през които човек е минал.

С помощта на дългогодишната си практика и редица примери от реалния живот д-р Димов разкрива, че макар и породени от конкретен страх или притеснение, безпокойството и тревожността във всеки един от нас често се дължат на причини, които водят началото си още от нашето детство.

В тази книга читателите ще открият безценни примери, свързани с различните измерения на тревожността – тази, които родителите изпитват преди и след раждането на детето им, тревожността по време на пубертета и как се изменя тя, когато навлезем в по-осъзнатия период на нашия живот.

На достъпен и разбираем език "Тревожността" успява да покаже на читателите, че в това да си тревожен и уплашен няма нищо страшно, а напротив – това са нормални човешки емоции, които можем да се научим да контролираме.

Този кратък пътеводител има за цел да ни даде нужните умения и инструменти, с които да излезем от омагьосаната спирала на безпомощност, депресия и страх от бъдещи събития и да предприемем стъпка напред към по-щастлив живот и осъзнатост в действията и емоциите си.

Защото здравето е "непрекъснат процес на развитие" и от нас зависи да предизвикаме своята личностна промяна.

Официалното представяне на "Тревожността – причини, смисъл, разрешаване" ще се състои на 23 май 2022 г. от 19:00 ч. в Литературен клуб "Перото". В разговор със специалния гост на събитието доц. д-р Румяна Маринова-Христиди д-р Огнян Димов ще обсъди наболялата тема за тревожните състояния и ще предложи работещи практики за справяне с безпокойството. 

Д-р Огнян Димов завършва с отличие СУ "Св. Климент Охридски", след което през 1999 г. защитава докторска степен по философия и психология. В началото на века се отправя към Франция, за да учи и практикува професията, която счита за свое призвание – психоанализата.

До 2010 г. прави втори докторат по психология, философия и теология в един от най-големите изследователски центрове по хуманитаристика в света, след което завършва и специална докторска степен по психоанализа в Париж. Работил е в една от централните парижки клиники като клиничен психолог и психоаналитик. Член е на Европейската асоциация по психоанализа. От 12 години прилага своите богати познания в България, а през 2020 г. излезе и първата му книга: „Агресията в семейството: Пътища за преодоляване“.


 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кой ще следи дейноста и Правото на Лечение на подобни психоаналитици ? Навъдили се с хиляди психонещоси ,никакъв контрол ! -взимат мн пари резултат вдори негативен, а става въпрос за Здравето .Точно този Димов е арогантен и "странен" тип.
2
0
 
3
 
! Отговори
Жорж преди 1 месец
Трудна мисия. Тоя който успее ще стане милиардер.
1
0
 
2
 
! Отговори
Много лесно преди 1 месец
Като изтрием от лицето на земята причинителя. "Убий Бил" - Тарантино. Фамилията я знаете!