Amazon забрани продажбата на "фалшиви" продукти срещу коронавирус

Премахват се и оферти с необосновано високи цени
28 фев 2020 18:45, Ния Христова
1
Amazon забрани продажбата на  "фалшиви" продукти срещу коронавирус
Снимка: БГНЕС

Онлайн компанията Amazon.com Inc е забранил продажбата на повече от един милион продукта през последните седмици. Забраната е за продукти, които твърдят, че лекуват или защитават срещу коронавируса, заявиха от компанията пред агенция Ройтерс, цитирани от БНР.

От Amazon са премахнали и десетки хиляди оферти, за които се смята, че се опитват да изнудват клиентите с необосновано високи цени. Най-големият онлайн търговец на дребно в света е изправен пред внимателен контрол върху свързаните със здравето оферти на своята платформа. Италия тази седмица стартира проучване за рязкото увеличение на цените в интернет за хигиенизиращи гелове и хигиенни маски. В момента страната се бори с най-голямото епидемиологично вирусно огнище в Европа.

Скоро един сай за сравнение на оферти показа скорошни примери за по-високи от обичайните цени на маски на Amazon, произведени от американския индустриален конгломерат 3M Co. Този четвъртък например 10 опаковки защитни маски N95 бяха оферирани на цена от $128. Това е доста голямо повишение от предишната цена на същия продавач от $41,24 долара. Артикулът обаче беше продаден за отрицателно време.

"Няма място за покачване на цените на Amazon", заяви говорител на компанията, позовавайки се на нейната политика, че информацията за продуктите трябва да е точна и че Amazon има право да сваля от своите сайтове оферти, които накърняват доверието на клиентите, включително когато ценообразуването "е значително по-високо от неотдавнашните цени, предлагани на или извън Amazon".
 
Той отказа да посочи точен ценови праг, при който даден артикул би се сметнал за несправедливо оскъпен.

От компанията заявиха, че следят скоковете на цените и неверните твърдения за "ефективни" срещу коронавируса продукти чрез комбинация от автоматизиран и ръчен преглед на списъците с оферти.
 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами то едоказано че и маските не предпазват