Огнище на коронавирус в месокомбинат в Германия, има и болни българи

Броят на случаите в предприятието е 180
9 май 2020 22:06, Анисия Иванова
50
Огнище на коронавирус в месокомбинат в Германия, има и болни българи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Броят на служителите на комбинат за пакетиране на месо в западния германски град Косфелд, дали положителна проба за новия коронавирус, достигна 180, съобщи днес представител на местните власти, цитиран от ДПА.

Повечето от засегнатите работници са от Румъния и България. Те живеят във временни квартири близо до комбината.
По думите му всички 1200 работещи в предприятието се търсят, за да бъдат тествани. Вече са взети 900 проби.

Комбинатът, който се намира близо до границата с Нидерландия, беше затворен по нареждане на здравния министър на федерална провинция Северен Рейн - Вестфалия заради огнището на вируса сред работниците. Към вчерашния ден 13 от инфектираните са били хоспитализирани.

В четвъртък броят на случаите в предприятието беше 129, съобщава БТА.

В друг комбинат за месопакетиране в същата германска федерална провинция, в град Ор-Еркеншвик, притежаван от същата компания, също има огнище. 33 от общо 1250 работници са дали положителна проба. Областните власти разпоредиха всички работeщи в кланици да бъдат тествани.

В северната провинция Шлезвиг-Холщайн здравните власти също наредиха всички работещи в кланици да бъдат тествани, след като 109 човека от сектора в град Бад Брамщет дадоха положителна проба.

"Има още доста какво да се желае, за да бъде намален рискът за безопасността и здравето на персонала в кланиците", каза Аня Пил, член на управителния съвет на синдиката ДГБ.

Германия, където има доста потвърдени случаи на заразяване с коронавирус, но сравнително малък брой починали, постепенно започва да разхлабва въведените в средата на март ограничения за овладяване на епидемията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Ами не се учудвам преди 3 години
Най простите,мръсните,необразовани,зли и нехигиенични племена на този свят хо хо хо
36
0
 
3
 
! Отговори
4epa преди 3 години
СЛЕД КАТО НЕ СА АРИИЦИ ЗА ГЕРМАНИЯ НЯМА ПРОБЛЕМИ !!!!!!!!!!!!!!!!
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде Ангелакова да им прати самолет да ги прибере, щото като се разболеят всички искат да си идват.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 45: Допуска се, защото основната цел е точно тази - масовост. До 65 милиона има още много. Работата се протака.
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купуването на самолетен билет трябва да стане задължително с подлагане на тест за коронавирус; Защо правителствата допускат постоянно чрез авиолиниите да се развяват заразени с коронавирус по цяла Европа е умонепостижимо. Крайно време е да се вземат мерки и този въпрос да се реши.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 42 Откъде накъде ще *** лекари заради неблагодарните май. муни? Ти би ли отишъл да лекуваш тумбата ....
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 32: Какъв източноевропейски ген бълнуваш? Всички са чистокръвен източноиндийски ген, които доскоро разправяха, че тази болест не ги лови.
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Завръщащите се в България трябва да бъдат поставяни под карантина, това е работа на държавата да се организира, да кажем както в Южна Корея. Иначе ще се създават огнища на зараза в страната. Селата в хасковско били пламнали - ами вие го допуснахте това. Който не спазва карантина - в затвора, отговорност и за дърхавната адмиистрация, ако допуска анархия
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, защото българските и румънските работници в немските месокомбонати са натъпкани да живеят по-дванайсет души в стая - идеален инкубатор за разпротранение на всякакви зарази и са подложени на безпощадна експолатация
28
0
 
15
 
! Отговори
Христо преди 3 години
На самолета и обратно в лошата България! Утре ще се разминаваме с тях в магазина! Как да нарека цялята работа....
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък очаквам да има поне един работник който се казва ХАНС ама надали..
26
5
 
21
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
От къде ги раждаш тези безумни идеи?Как ще карантинаш болни и здрави в хотел на държавна сметка, с всичките условности. Като поемеш ангажимент да ги изолира, кск ще спазиш всички противоепидемиологичните мерки, които не дават 100% гаранция, че някой няма да се зарази. И после дела, съдене и кой знае какви филми.Мислено е от умни хора. Домашна карантина, проверки от РЗИ и полиция. А че Холандия си позволява, да качва доказано заразени в редовен полет, си е за сериозни съдебни претенции.
25
1
 
22
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
Е не става въпрос за тези дето си плащат и имат осигуровки. Имащите не са проблем за системата, че да се налага промяна. Онези с 90 те дена трудова заетост, дето ни ги връщат болни са проблема.
24
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога ще ги пускат от летището до си ходят в къщи да заразяват?Да им осигурят 14 дни престой в някоя детска градина,дето са закрити. Толкова хотели има, на които могат да плащат. По-евтино е са се грижим за карантинирани хора, отколкото за болни
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 19Дори и да живееш много чисто,ако нямаш ваксина за туберкулоза и се недохранваш или не се храниш с разнообразна храна,ще се разболееш.Това е болест на бедността,а дори и да не си беден,ако не се храниш разнообразно,организма също ще е слаб.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСтига си дрънкал глупости,здравните осигуровки в ЕС ,важат и за България,ако предоставиш в България нужния документ,тогава немската(или друга) здр. каса плаща на нашите болници,лекари, а в други ЕС държави дори не се иска документ,показваш си само здравната карта и толкова. Лошото при тези здравни карти обаче е,че всичко е записано електронно и се следи,лабораториите с електронни уреди също могат да манипулират анализите,вече има такива в България,а това не е добре за човека.
21
5
 
12
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
БЦЖ не е някакво чудо, не ти гарантира, че няма да се заразиш, ако живееш като скот, нали?
20
2
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Дяволът го е измислил много хитро. Той знае, че съществото човек няма да спазва правила.
19
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще изпият няколко хапа за сваляне на температурата, ще хванат самолета и ще си дойдат тук... Като ги приемаме без контролно по границите така ще е
18
6
 
10
 
! Отговори
д-р Хаус преди 3 години
Българи и румънци значи? Ами нали уж и ние, и комшиите си имаме БЦЖ-та, бре!?