След изолацията - околосветските круизи се разпродават с година напред

До половин милион долара е цената за петмесечни круизи
1 мар 2021 18:30, Анисия Иванова
20
След изолацията - околосветските круизи се разпродават с година напред
Снимка: Pixabay

След една година изолация и блокади четири месеца на кораб изглеждат доста добре за супер феновете на круизите.

Пандемията от Covid-19 бе в разгара си през юли 2020, когато Viking Ocean Cruises отвори резервационните си книги за 136-дневен маршрут на круиз. Отпътуването за Коледа 2021 г. се продаде за седмици. През декември, в разгара на втора вълна, компанията отвори втори круиз за същия период. Той също бързо се разпродаде, пише Bloomberg.

Компанията не се затрудни да запълни два от своите почти идентични кораба Viking Star и Viking Neptune с 930 пътници, въпреки че границите на двете дузини държави, които са планирани за посещение остават до голяма степен затворени за международни посетители.

"Очакваме да отворим следващата възможност колкото се може по-бързо“, казва Ричард Марнел, изпълнителен вицепрезидент по маркетинг за Viking.

Въпреки ужасните условия на круизната индустрия през последната година - или може би заради тях - околосветските круизи се планират да се проведат след една година или повече.

Тези резервации, които могат да струват от около 50 000 долара на двойка в стандартни стаи до стотици хиляди долари в апартаменти от първа класа, представляват рядък проблясък на надежда за индустрия, която е загубила над 30 милиарда долара и продължава да бъде жертва на несигурността. Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията в момента считат круизите за „много високо ниво“ на риск от заразяване с Covid-19 и препоръчват на пътуващите да ги избягват. Към днешна дата повечето линии са отменили плаванията до юни и дори тази времева линия изглежда оптимистична.

Viking не е единствената линия с големи планове за доста далечното бъдеще. На 27 януари Oceania Cruises отвори продажбте за своя круиз „Около света за 180 дни“ през 2023 г., който ще посети пет континента, включително Антарктида. Престижната линия разпродаде местата на кораб с 684 пътници за един ден.

Линията Ultraluxury Seabourn от своя страна разпродаде всички апартаменти от най-високо ниво на две световни плавания на 450-пътническия Seabourn, като двойките плащат до половин милион долара за петмесечни круизи, започващи през 2022 и 2023 г. толкова голямо търсене, наскоро компанията отвори списъци с чакащи.

Защо сега?

Много фактори задвижват тази тенденция, от изгодни сделки и обещание за ваксинации. Не е задължително световните круизи да обикалят земното кълбо, независимо от името им. Но крайцерите, които са останали вкъщи от март 2020 г., очевидно са готови да видят възможно най-много свят - включително такива труднодостъпни дестинации като Великденския остров, Бора Бора или Сейшелските острови. Вземете последния маршрут на Silversea: Когато отплава през 2022 г., първият по рода си „експедиционен световен круиз“ ще прекара 167 дни в пътуване от Ушуая, Аржентина до Тромсо, Норвегия - почти от полюс до полюс.

Задържаното търсене и „преприоритизиране на житейските цели“ играят роля тук, казва Матю Д. Апчърч, председател и главен изпълнителен директор на Virtuoso, луксозна мрежа от консултанти за пътувания. В допълнение към световните круизи, които обикновено се провеждат през зимата до пролетта, той казва, че по-дългите плавания от няколко седмици или месеци привличат по-голям интерес, отколкото преди пандемията.

„Има копнеж по пропуснатите възможности през последната година и силно желание да се възползваме от това да виждаме света, докато можем“, казва Апчърч.

Круизните линии увеличават и безплатните VIP услуги, които предлагат на дългосрочни гости, като безплатно химическо чистене, Wi-Fi и визови услуги. За да помогнат за заключването на заетите кораби за продължителен период и да гарантират приходите в своите баланси, те добавят пищни партита преди отпътуването, самолетни билети в бизнес класа и хиляди долари на борда.

Неизвестните около правителствените разпоредби ще затруднят круизните линии да планират маршрути, казаха от Virtuoso’s Upchurch. „Налагането на промяна на курса, след като пътуването е в ход, не е практично. Това е скъпо и не прави нищо за възстановяване на доверието на потребителите “, казва той, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

Круизните линии се надяват, че докато времето на тези далечни маршрути дойде, Covid няма да бъде проблем. Ако затварянията на границите продължат по-дълго от очакваното, може да се наложи тези маршрути да бъдат отложени, точно както останалата част от круизния календар.

Това, което никой не иска, е повторение на миналата зима. Един от резултатите обаче е, че пътниците са разбрали, че „нищо не е гарантирано“, казва Апчърч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Няма по-велико нещо от почивката с круиз, храна , напитки, жива музика, забава, барове, дискотеки, безкраен купон, вече съм резервирал 7 круиза до края на година със семейство и приятели ! Това , че е скъпо е най-голямата лъжа и измама, седмица на круиз излиза по-евтино от уикенд в Банско, а храната и напитките са първокласни, обслужването перфектно, виждаш невероятно красиви места, много на брой , за кратко време !
17
0
 
1
 
! Отговори
Мери преди 3 години
Пълно е с интерактивни военачалници, които не ги свърта на едно място, но такива ги правят още от ученическите скамейки с хилядите ненужни изисквания и дейност.
16
3
 
3
 
! Отговори
Е? преди 3 години
Шопи, не коментирайте круизи, далеч сте от тая материя. Гледайте си халкидикиту ахахаха
15
0
 
2
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Круизи е имало И винаги ще има!Заразени нямаше-даже И не проверяват на летищата!
14
2
 
2
 
! Отговори
Сифилисчо преди 3 години
Ега па се ненабия у кораб с 900 други човека.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да дадеш парите си за нещо което може никога да не видиш..... да ве да, вие журрналя май трябва да сменяте дийлара хехе
12
3
 
4
 
! Отговори
Фи преди 3 години
До до 9Уреди се и ти,бе.То акъл се иска за тази работа.
11
1
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 3 години
Айде бе. Идея имаш ли каквъв е масовият профил на човек на такъв круиз? Такъв, че е уреден финансово до живот.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всеки 5 години работа имам право на година творчески отпуск (американска IT компания). Падаше се 2021-ва, но си отложих отпуската за 2022 и с жена ми и детето ще ходим именно на такъв круиз. Препоръчвам на всекиго- уникално изживяване! Неповторимо.
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха тия са луди.Сложили са тигана преди да уловят рибата.Това което се готвят да направят и другата и по-другата година няма да стане.Особено ако въведат ваксинационните паспорти.Гответе се за фалит и си купете по някоя мотика да ходите да обработвате земята на село.Това е бъдещето на туристическия бизнес.Ако не е ковид,ще са увеличените цени на горивото заради зелената сделка,която ще вдигне цените на дори на храните.Хората масово ще обеднеят и въобще няма да им е до круизи,струващи хиляди
8
10
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА!!!ВСИЧКИТЕ СА ПРЕД ФАЛИТ И ПУСКАТ ФАЛШИВИ НОВИНИ!!!НИКОЙ НЯМА ДА СИ ВЗЕМЕ КРУИЗ ПРИ СВЕТОВНА ИЗОЛАЦИЯ!
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи нищо не са научили тия говедда!
6
3
 
4
 
! Отговори
Фи преди 3 години
До *** ГанювГанъо,ти откъде знаеш да не си на хората в портфеилите банковите сметки?Говори за себе си.
5
3
 
7
 
! Отговори
Лабилен преди 3 години
Гей круизите пак са на мода, юруш.
4
5
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Ти помниш ли морето и...машините и трюмовете пълни с...лепкав мрак и този див копнеж по Филипините и едрите звезди на Фамагуста? -Не не ги...помня,щото не съм бил там,нямам...половин милион да платя за...круиза,а и да имам;кво ша прая там.Аз не съм ходил в Обзор и Синеморец,а ти ми говориш за Филипините и Фамагуста.Най...много да отида до Филибето и да кажа с...гордост: густо майна Филибето!
3
5
 
9
 
! Отговори
тези пък къде преди 3 години
Ама как така????? Имат ли всички имунизационни паспорти? А тест от последните 6 часа? Къде са значките, маските, сертификата и дезинфектанта? Много разпусната история...........
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На западноеропейските пенсии им е по на сметка да отидат на круиз отколкото да си живеят вкъщи.
1
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ората немат пари за леб