Дания спря ваксинирането с Астра Зенека

Ваксинирани са образували кръвни съсиреци
11 мар 2021 13:40, Красимир Ангелов
105
Дания спря ваксинирането с Астра Зенека
Снимка: БГНЕС

Дания спира временно използването на ваксината на Астра Зенека заради потенциални опасни за здравето странични ефекти, съобщава Business Insider.

Още по темата
"Страната спира употребата на ваксината след няколко случая на образуване на кръвни съсиреци сред ваксинирани хора", съобщиха здравните власти в страната.

Здравният министър на Дания публикува туит в който поясни, че все още не е съвсем ясно дали образуваните кръвни съсиреци сред ваксинираните пациенти имат връзка с ваксината.

Както е известно, на 8 март Австрия съобщи, че изтегля една партида от ваксината на Астра Зенека заради два случая на тежки усложнения, единият от които с летален изход, получени след поставяне на ваксината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има нещо гнило в Дания и не е тази ваксина...Как може да има 50 ПЪТИ по-малко заразени е процентово отношение, спрямо нас.У нас 20%, у тях 0.4%.КАКВО СТАВА!?!!?!?1?
90
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И все пак е един ан 140 000 души.
89
1
 
3
 
! Отговори
Евро Фарма Мафия преди 3 години
Здравният министър на Дания публикува туит в който поясни, че все още не е съвсем ясно дали образуваните кръвни съсиреци сред ваксинираните пациенти имат връзка с ваксината.Абсолютно никаква връзка нямат тези съсиреци и произлизащи се от тях тромбози, инсулти, инфаркти, смъртни случаи и ампутации с нашите ваксини. Вярвайте ни!!!
88
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: 88Много точен коментар!Поздравления!Иска ми се да добавя нещо, но не бих могъл - напълно съм съгласен!!!
87
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
Току що видях новините по Евронюз и косите ми настръхнаха!!!За нищо на света не бих се ваксинирал с ваксина, която ще ми причини кръвни съсиреци, или Бог знае още какви гадocти!!!Принц Филип, мъжът на кралица Елизабет беше приет в болница заради тази същата ваксина, въпреки че го отричат - имал сърдечни проблеми! Да, да! Който няма сърдечни проблеми сигурно няма да му има нищо.Ама който има?
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
точно с тази дефектната партида АВС5300 на Астра Зенека ваксинираха и четиримата ни възрастни над 75г. точно от тази партида .как пък точно нея внесохте.
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в същото време в анкетата на днеса 28% гласували за гроб.. овцете си искат кланницата и това е!
84
0
 
7
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 3 години
Аз на матриала ще му набумкам с 200 седем милиона астразенеки! Това ще е поредна победа за ГЕРБ! ГЕРБ ПОБЕДА!
83
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно очаквано. Дори не съм гледал акциите на тези АЗ, но съм убеден, че са се н.аср.а.ли яко акционерите. Лошото на тази "ваксина" е, че е с голямо бързодействие спрямо другите. И бързо я разкриха. Засега само за Бионтек и Спутник не чувам да са отрепали някой, но може и да крият. Големи кинти са тва!
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1"Четете малките букви. Никой в Дания не е казал спираме да ваксинираме с Астра Зенека! Някакъв си сайт имал информация от някъде си..."Да. Обявиха го само от Сорен Бростьом - главата на Националната Агенция по Здравеопазване, a после го дискутира и минстър-прецедателят на странта им.
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"И млякото е полезно,но 1 от 1000 има непоносимост. Фъстъците са полезни,но някой ще е алергичен и може да умре от тях.""Това е реалният живот. Нищо не е на 100% полезно за всеки."И какво искаш точно да кажеш, с това невероятно изказване? Да раздаваме ваксини на воля, без д асме сигурни за кого са безопасни? Това не ти е 19 век.
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 84Благодарим за това важно и неизбежно включване! Какво щяхме да правим, без кап. Обвиъс.
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 80Принципно си прав!Пенецилина се пише обаче Пеницилина.
78
0
 
1
 
! Отговори
рпг7 преди 3 години
до анонименпритеснили са се, че ще ги разкриеш.-------------Долових сарказъмът ти.-))))Но, хайде, да поразсъждаваме.Днес, разполагаме с огромен обем информация благодарение на интернет, а ако владеете и поне един чужд език обема на информацията се удвоява, при два се утроява!Следва анализ на получената информация и изводи, а не сляпо доверие!Нъл тъй?!-))))
77
2
 
18
 
! Отговори
И РУМЪНИЯ ГРЪМНА преди 3 години
А в Румъния тъкмо започна разследване за (не)предумишлено убийство на пациенти в ковид отделения в няколко държавни болници. За тези които се интересуват - става въпрос за упойка и интубация на пацианти в добро общо състояние без да ги питат. И след ден-два леглото се освобождава.
76
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога в света нее пускана ваксина която не е изпитана поне няколко години на шимпа.нзета. Пенецилина след откриването му изминават десетки години за да започнат да го прилагат на хора. А тия за няколко месеца с ваксината наводниха света. Производителя си измива ръцете като в упътването пише. Без достатъчно данни за странични ефекти. С една дума ползвайте на ваша отговорност. Ние прибираме милионити а вие се оправяйте.
75
0
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Кой изобщо я допусна тази зенека до хората бе ?????Всички които са я одобрили на съд и в затвора за дълго!
74
2
 
6
 
! Отговори
ГЕНОЦИД преди 3 години
За нас това не важи. Ваксината е "изпитана", "безопасна" и "надеждна" щом е одобрена от ЕК. Тези в Дания да си грижат за техните си датчани, ние тук за българите знаем как да се погрижим - венозно антибиотици и интубация и след това.., ами който който оцелее. Важно е да запълним капацитета, понеже НЗОК плаща добре за всеки един пациент.
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Обективен 73 Защо мислиш , че хората не са запознати с факта, че в момента продължава тестването на ваксините
72
4
 
10
 
! Отговори
Право в целта преди 3 години
Къде са сега бай Шиле и генерал Годжи - нали викаха, че ваксините били изпитани?!?Жалки смехурковци!