"Зелени коридори" за ваксини и в молове в София

Ваксинирането в паркове също остава през уикенда
35
"Зелени коридори" за ваксини и в молове в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичната община заедно със Столичната РЗИ разкрива мобилни пунктове за ваксинация в три търговски центъра в града, съобщават от общината.

Инициативата ще се реализира на територията на моловете Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall. Te ще работят на 19 и 20 юни /събота и неделя/ от 13.00 до 18.00 часа. Желаещите ще могат да избират между векторна и РНК-ваксина.

Заместник-кметът по финанси и здравеопазване на София Дончо Барбалов ще даде начало на инициативата утре, 19 юни, от 13.00 ч. при мобилния имунизационен център в Paradise Center на етаж 0, до Централен Северен вход.
Ваксини ще се поставят и в столичните паркове, както в предходните три уикенда, където досега са се имунизирали над 3200 души.

Мобилните пунктове за ваксини на открито се намират в Южен парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), "Борисова градина" (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк "Дружба" до Културен институт "Искър" и в кв. "Красна поляна" (паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение"). Те ще работят от 9.00 до 16.00 часа. Имунизацията ще се извършва без предварителна регистрация.

Разкриването на мобилни пунктове на открито в парковете, където всеки може удобно да си постави ваксина е по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ. Организацията се извършва от екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община. Във всички пунктове има медицински екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове.

През почивните дни ваксинация ще се извършва и в специално оборудвания автобус от СРЗИ, който ще бъде на Терминал 1 на Летище София. Бусът е дарение от фондация "Благотворителност и милосърдие".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: молваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само немога да разбера какво е това умишлено разнасяне на зараза из моловете. Все пак шишетата с ваксина не са безопасни.
34
0
 
1
 
! Отговори
Търси се лекарство преди 2 години
До 32, да с маска и презерватив ясно, ама когато вече е хваната хронична хламидия как се лекува после?
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре нема нужда
32
0
 
1
 
! Отговори
Към 30 преди 2 години
Презервативи
31
1
 
4
 
! Отговори
Питанката преди 2 години
СТРЕСИРАХ СЕ, а други от ВАС ДАЛИ ЗАБЕЛЯЗАХА --- ИЗЧЕЗНА СЕКЦИЯ РАЗДЕЛ КОВИД НА ТОЗИ САЙТ КАКТО И НА ДРУГИ САЙТОВЕ --- НЕЩО НЕРЕДНО СЕ СЛУЧВА ???
30
0
 
2
 
! Отговори
Търси се лекарство преди 2 години
Търся лекарство може и ваксина ама да е ефективно СРЕЩУ ХЛАМИДИИ трахоматис
29
2
 
4
 
! Отговори
Гастроентеролог преди 2 години
Откривам мобилни пунктове за преглед на хранопровода и дебелото черво, събота и неделя на входа на Западен парк и градинката на НДК.
28
3
 
7
 
! Отговори
Предлагам преди 2 години
Предлагам нов локдаун, заради коронавируса и да се затворят моловете заедно с ваксинационните пунктове вътре.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ужас - Нали. Вместо да се информира, да прочете, да помисли - както би направил интелигентен човек. Вместо това, типичният ваксър ще търчи истерично като испанската инфанта.
26
8
 
3
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Ако човек е имал колебания за ваксинирането и вземе по случайност да влезе в тоя форум и види коментарите на антиваксърите, ще си плюе на петите към най близкия мол да се ваксинира.
25
3
 
7
 
! Отговори
АНТИВАЦЪР преди 2 години
Аз преболедувах Ковигрипизмишльотината. И ей на, умрях. Четири дена се мъчих на дивана, не мога да реша на коя страна да се излегна, и накрая умрях и край с мен. Ако се бях вацинирал с експерименталната вацина, сигурно щях за 3 дена да преболедувам лекото грипче, а. Кофти че сега имам само калпав, естествен, неофициален имунитет, тоест второ качество човек. Ще ги гледам вацинираните през витрините на мола и ще въздишам като малката кибритопродавачка.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с моловете е голям ход. Ще вземе да стане модно.
23
7
 
15
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
Мола и морската градина в Бургас,на края на която има ваксинационен пункт,са перфектните места за ваксинация срещу каквото и да е.Хумор от всякъде!Не съм лекар,но поне по случаите в които са ми слагани инжекции,съм стигнал до извода,че инжекция се поставя в стерилна медицинска среда.В болница,поликлиника,ДКЦ,спешен център.Предлагам да се отвори ваксинационен пункт в WC на централна ЖП гара.Хигиената е на нво!
22
4
 
10
 
! Отговори
до 19 от славянин преди 2 години
Това че е споделил мъката си дава ли му право да ни кара да се бодем с отровите!?
21
5
 
11
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Нали се сещате кога тръгна ''пандемията'' по свeта!? Е, оттогава стейхоумовците и зомбиваксърите все ме разболяват, все ме вкарват в ковидотделения и даже ме вкарват в гроба, ама този ''страшно страшен'' вирус все тъпо и упорито ме заобикаля! Чак му се чудя защо!
20
7
 
3
 
! Отговори
пак тоя преди 2 години
дето се мисли за славянин, а е черен като след почивка в МВР станция за 1 месец
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, много сте злобни. Човекът сподели мъката си , а вие ще го изядете
18
7
 
14
 
! Отговори
до 9 от славянин преди 2 години
И защо да се ваксинираме!? Защото някой твой близък бил в болницата, ние ''трябвало'' да се ваксинираме!? Ами накарай твоите близки да се ваксинират, защо ни караш нас, ние не сме в болница!? Пък и ако не боледувамe без ваксина, защо да се ваксинирамe, защото ти така искаш ли!? Такива като теб се разболявате само като гледате и слушате новините по телевизията, въобще не ви трябва друг вирус, освен информационен, за да се разболявате! Затова се насочете към психиатричните клиники!
17
4
 
5
 
! Отговори
Анка преди 2 години
Пред нас са две творения на химическата промишленост и човешкия гений: Коронавирус и Ваксини. Всеки от нас рано или късно ще се срещне с едно от тях. Всеки сам решава кое е по-опасното и прави своя избор. Лошото е, че от този избор зависи и животът на другите.
16
1
 
13
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Колко ваксинирахте у столюпиново... Излъчете кадри от там и ги пуснете по всички свободни медии...))