Ще започнат ли да връщат COVID пациенти в Бургас?

В града вече има разкрито детско COVID отделение
1 сеп 2021 09:49, Ния Христова
18
Ще започнат ли да връщат COVID пациенти в Бургас?
Снимка: БГНЕС
COVID отделенията в "червените зони" са пълни с пациенти. В Бургас вече е разкрито и детско COVID отделение. В областта за последното денонощие 222 са новите случаи на заразени. 
 
"Състоянието на петте деца, които се лекуват в единствения за областта детски COVID сектор е стабилно. Те се лекуват по определените алгоритми. Детският сектор е съставен от четири легла, а капацитетът е запълнен", каза пред Нова тв д-р Светослав Тодоров от УМБАЛ - Бургас.
 
Той изтъкна, че не могат да се открият съществени разлики в начина, по който протича болестта при децата и възрастните. 
 
"Характерното за COVID инфекцията са дихателните проблеми и развиващите се пневмонии. Разликите настъпват в това, че възрастните са с придружаващи заболявания и съответно коронавирусът протича по-тежко", добави още д-р Тодоров.
 
"При всяко дете всичко е индивидуално", каза още той.
Още по темата
 
Д-р Тодоров допълни, че към момента има разкрити 50 легла за лечение на пациенти в не толкова тежко състояние, а тези в реанимация са 12.
 
"По последната заповед имаме необходимостта да разкрием 100 легла за терапевтично лечение на болните в неусложнено състояние. Това е предизвикателство за нас. Ние чакаме отговор кое отделение да се трансформира и кои специалисти да бъдат командировани там", добави той.
 
Медикът обясни, че към този момент всички хоспитализирани са от областта, а не са туристи. 
 
"През триажния център за денонощието са преминали 40 души с активна COVID инфекция. 10 от тях са хоспитализирани. Останалите са насочени за домашно лечение или изпратени в други болници", уточни д-р Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
2
 
! Отговори
аз преди 2 години
До Анонимен 13---------------Като няма легла и лекари къде да те сложат,бре- под крушата на двора ли.
12
3
 
2
 
! Отговори
То па едни заплати преди 2 години
До Анонимен ------по-малки от касиерка в Лидъл. Дето касиерка не е учила 15 години отгоре. ***. В Германия се бият за лекари -годишни заплати между 80 000 и 120 000 евра.
11
4
 
6
 
! Отговори
rrrr преди 2 години
към 29 авг общо хоспитализираните /настанени в болници/ "болни" от ковид в Бургаска област са 158 и са разпределени в 8 болници от общо 22 действащи за областта. Не са 200 в една болница. Днес е 1 септ.Едва ли са се променили драстично нещата.И да са достигнали 200 бр настанените в болници, те не са настанени само в една.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запълнен капацитет на детското отделение от 4 легла?!? Бургас не е малък град, толкова ли са и в София детските отделения. Шок и ужас.
9
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги връщат, щом не са ваксинирани, да си носят последствията.
8
7
 
5
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Да ги връщат, че да оцелеят хората.
7
8
 
11
 
! Отговори
Ха преди 2 години
До Прецакан - Стой си у вас тази година и докато не премине настинката ! Останалите имаме имунитет и го изкарахме каквото е имало... Така че акъл , моляте пази го за себе си !
6
8
 
9
 
! Отговори
Смях! преди 2 години
Каква е тази болница, която не може да се справи със 100 -200 болни на веднъж ? Да не са взели общаци от общината , вместо лекари?
5
16
 
9
 
! Отговори
Прецакан преди 2 години
Имахме резервация за празниците в Бургас - отказахме я, наши познати се върнаха миналата седмица болни, според тях никой не спазвал мерките по заведенията и магазините. Чудя се с кой ъкъл некви хора мислят да ходят там тая седмица, требва си локдаун докато заразата не отмине, глей и Аполонията върви :)
4
5
 
17
 
! Отговори
бааа го преди 2 години
К'ва е тази държава, дето не може да се справи с 100-200 "болни" наведнъж?!
3
10
 
2
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Ааа.. пропуснах да спомена, "детското отделение" за момента е празно, ама те антиваксърите саботьори са виновни за това.
2
4
 
15
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Идея си нямате що за ****** ръководят болничните заведения - отделил човекът 6 легла и направил детско ковид отделение, но понеже едната му лекарка излязла в отпуск по майчинство, а другата била специализантка .. и времето не стигна да ни разкаже разкаже цялата история около нея... сега моли в национален ефир колегите да му помогнат "на първа линия" за "детското ковид отделение". Трогателно беше.
1
20
 
12
 
! Отговори
Горките преди 2 години
Децата на антиваксърите плащат за простотията на родителите си.