Директор иска 2-3 месеца гратис за сертификати в училище

Децата от 1-ви до 4-ти клас да се върнат бързо в клас, иска Диян Стаматов
25 окт 2021 18:20, Анисия Иванова
49
Директор иска 2-3 месеца гратис за сертификати в училище
Снимка: БГНЕС

Трябва да има адаптивен или гратисен период за зелените сертификати в образователната система и той да бъде не по-малко от три месеца, смятат Диян Стаматов, директор на 119-о СОУ „Акад. Михаил Арнаудов“.

От четвъртък (21 октомври) до момента обучението в отделни области отново е изцяло в електронна платформа.

Организацията е много по-различна отколкото при присъственото обучение, но това е единствената възможност, допълни Стаматов пред БНР.

Още по темата

Около 30% от преподавателите в учебното заведение са преболедували Covid-19, 50 на сто са се ваксинирали, останалите ще трябва да се тестват, ако отново се премине на присъствен режим със зелен сертификат.

Според Стаматов от настоящата ситуация най-потърпевши са децата от 1-ви до 4-ти клас. Те се нуждаят и от присъствието на родител, което пък се отразява икономически и социално на семействата. Тези първи класове трябва бързо и безопасно да се върнат в клас. Когато има грипоподобни симптоми, децата не бива да се изпращат в училище.

Ако се наложи връщане, предвижда се тестовете на децата да се правят два пъти седмично с неинвазивни методи, чиито резултати ще са ясни до 10 минути, допълни директорът.


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
5
 
! Отговори
Емилия преди 1 месец
Който и да дойде на власт нищо няма да промени. България е подчинена на ЕС и каквото кажат джендърите там това се прави. Иначе спират фондовете. Само Виктор Орбан от Унгария им се опря. Дано намерят начин децата да се върнат на училище.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
umiraneto e gratis.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калинките на Борисов са Нобелови лауреати в сравнение с торните бръмбари на Радев. Голямо л...о произведе Фигуранта.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Плевен в у-ще Вазов директора даже се сърдел на учителите , че си правели тест. А тези дето били в болнични с ковид ги карал да си работят часовете защото били онлайн и трябвало да си вземат часовете.Не била толкова трудно според него!!
44
1
 
2
 
! Отговори
шопа преди 1 месец
Дигитализация бе директоре! Мисли бързо, действай устремено! Що се моткаш като пощаджия с вестници пред вход на кооперация
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
umiraneto e gratis, nema problem.
42
1
 
2
 
! Отговори
Гецо Балтията преди 1 месец
Тоя голям тарикат беее.
41
11
 
5
 
! Отговори
? преди 1 месец
2-3 години не иска ли? Дай да се съобразяваме с някакви изкуукали даскалици. Уволнение и ще дойдат още 10 на нейното място.
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
36, може ли да уточниш каква ти е тезата? Ако е, че трябва да се признават антителата на преболедувалите, те подкрепям.
39
5
 
5
 
! Отговори
DO 37 преди 1 месец
Тези 5000 на ден и 7000 в Болница какви са ?Без тест не можеш да гадаеш - умират хора в Линейки .ММного хора си мислят са изкарали Ковид , докато не лъснат на тест като Въшка на Чело .
38
2
 
7
 
! Отговори
Който е искал преди 1 месец
Се е ваксинирал през лятото. Сега късно е бульо за китка. След три месеца ще започне следващата вълна. А гратисчиите искат плавен преход и гратис в интензивното.
37
3
 
6
 
! Отговори
Реалността преди 1 месец
Има много преболедували, които са го изкарали без или с много леки симптоми!!!! На тези хора и всички останали без "ваксината" е хубаво да се направи тест за анти тела и да се види реалната картина!!! Без анти тела ако пожелаят да се ваксинират а тези С не би трябвало!!!
36
3
 
0
 
! Отговори
от 28 до 33 преди 1 месец
Хайде сега да не си слагаме сливи в устата кое на кой е приятно защото Аз заключения не съм правил.Ще бъдат ли признати за учителите тестовете за антитела, при условие, че наша анкета установи, че 45% от работещите в системата са преболедували, но не са обявили това в РЗИ?Това горе е от проведена анкета СиндикатитеТа това са близо половината учители?! Защо един не спомена за болнични и т.н каквото е твоето твърдение... Ако искаш отговори но май стигнахме до дъното на нещата или?
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей пе*ли, няма да пипате децата!!! Днес протестираме мирно, утре може и да не е така
34
1
 
12
 
! Отговори
Пълна съпротива! преди 1 месец
Никакво приемане на тези предложения!!!! Приемат ли се веднъж, могат да си правят с нас каквото искат...
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 28 "Учители крият че са болни и сега питат как да си изкарат сертификат" Сигурно ти е приятно да си правиш генерални заключения? Ето ти тема за размисъл: в нашето училище през миналите 2 вълни на учителите беше забранено да си правят тест, освен ако не са толкова болни, че да не могат да ходят на работа. Бяха принудени да работят болни. Не го правеха по желание.
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фашизмът настъпва! Събудете се хора!
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във Варна се затварят училища без регистрирана заболеваемост
30
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никакъв гратис. Един шут на саботьорите! Заради тях се стигна до тук.
29
9
 
3
 
! Отговори
от 28 преди 1 месец
Демек вие сами се дъните като не спазвате мерки и разпространявате вируса мислейки че сте много тарикати защото числата се покачват и съответно се преустановят разни дейности...