Болница отказва да даде досието на починал на близките му, отказва и аутопсия

Сигналът за случая е подаден към Bulgaria ON AIR
Обновена: 21 яну 2022 07:15 | 21 яну 2022 07:00, Анисия Иванова
258

Болница отказва да издаде медицинското досие на починал пациент на неговите близки. Сигналът е на зрител на Bulgaria ON AIR.

Въпреки многократните заявления до Многопрофилната болница във Враца за получаване на документите, досега опечаленото семейство има само откази. От лечебното заведение отказали да извършат и аутопсия.

68-годишният Димитър е трябвало да бъде хоспитализиран в кардиологичното отделение в болницата във Враца. Ден преди това се оплаква и от задух в гърдите и отива в Спешния център. Изследва се за Ковид-19 и се оказва положителен.

"Беше ни обяснено, че ще постъпи в кардиология и там ще бъде лекуван и за Ковид-19. Впоследствие линейката е откарана в Ковид отделение към болницата и там е лекуван", разказа дъщерята на починалия мъж - Мая Ангелова.

Тя е категорична, че той не е имал никакви характерни симптоми на вируса. На следващия ден жената се чува по телефона с баща си, който я уверил, че се чувства много добре. На третия ден Мая не успява да се свърже с него, тъй като рязко се е влошил и е с кислородна маска. Настанен е в т.нар. интензивна стая и трябвало да се предадат всички негови вещи на близките.

"Връщат му се пижами, потници, бельо, телефон, ключове, пари, дори зъбната му протеза ни е върната", сподели още Мая.

Десет дни по-късно от болницата съобщават за смъртта му. Вече месец Мая настоява да получи всички документи за лечението на баща си, но това не се случва.

"Този саботаж от документи и лъжи от болницата започна от смъртта на баща ми. Имам официален отговор от Медицински надзор, в който това се разрешава. Бяхме лъгани от болницата, че такова нещо не се прави", изтъкна дъщерята.

Медицинският надзор също се задейства по случая, но от болницата твърдят, че не са получавали писмо и от тях. В поредния опит за получаване на медицинските документи, се намесва и полицията, съобщава Bulgaria ON AIR.

И отново беше обяснено, че за тази информация трябва да се подаде заявление - нещо, което вече няколко пъти е направено от близките. Дългоочакваните документи ще бъдат предадени днес на Мая, а по случая се води следствие.


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
0
 
3
 
! Отговори
mt преди 3 месеца
Скоро двама мои близки починаха от COVOD в две различни болници. И двете болници ни дадоха декларация, в която се посочва, дали се отказваш от аутопсия. Тази декларация придружава съобщението за смърт, иначе то не може да бъде връчено на близките. Така, че остава въпросът, дали болницата във Враца е предоставила такъв документ и ако да, какво е попълнено в нея. Една документална проверка е достатъчна да се разбере какво се случва.
225
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дано близките не се спрат от този отказ и ескалират правно ситуацията, до пълното разбулване на потулената фактология !
224
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да пази Бог да стигнеш до лекарите!!!
223
0
 
9
 
! Отговори
Само питам преди 3 месеца
Ние сега да ръкопляскаме ли на тия лекари или не? Явно има някаква тарифа-ако пациент умре заради лоши условия,некадърност, лоши медицински грижи-болницата няма да получи нищо.Ако обаче се впише,че е Ковид-сигурно хилядарка на калпак взимат!А и бройката, която трябва да всява страх се увеличава! А страха е най-лошата болест!Келепирец си е туй,келепирецццц
222
2
 
11
 
! Отговори
Възмутен преди 3 месеца
В минолото оправданието на некадърните, бе рак. Сега Ковид.
221
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кураж на госпожата да гони белите престилки докрай. Това не са никакви доктори, камо ли лекари. Ако има някой останал свестен още , то и той се мъчи. Всичко е пари,пари,пари. А душата им във пъкала ще ври.
220
1
 
17
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 3 месеца
....Ubiici !!!
219
0
 
40
 
! Отговори
BG преди 3 месеца
Оня ден бях на преглед на колата - то камери /вкл. мобилни - снимат километража/ то са тесери за еко норми, стикери и пр. От 35.00 лв. прегледа станал 55.00 лв. Прибират яко кинти.Та тук защо няма камери? Или просто, защото човешкия жовот в тази държава е по-евтин от кола на старо.
218
0
 
43
 
! Отговори
!!! преди 3 месеца
Спрете тези пътеки! Спрете тези бонуси за ковид! Как няма всичко да е под ножа, като дават да това само ПАРИ, МНОГО ПАРИ! Който не иска да лекува на общо основание, да напуска!
217
1
 
53
 
! Отговори
геноцит преди 3 месеца
Първата им работа е, да изкарат идващия в болницата с Ковид! Да е сигурна пътеката. После ЕВЕНТУЛНО нещо проформа, колкото да не е без хич. Накрая тръбата и айде. Мошеници. Малко ги бият.
216
0
 
40
 
! Отговори
Лесно решение преди 3 месеца
Всеки сантиметър на болнично помещение във всяка болница трябва да се наблюдава 24/7 с камери, които се управляват от независима институция. Операционни, тоалетни, коридори, болнични стаи.... ВСИЧКО!!!Още на втория ден рязко ще престанат да взимат вещите на хората....
215
1
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хора не разбрахте ли, че всички минали през болница ги тестват за КОВИД, ако си с КОВИД вместо да те лекуват за това за което си отишъл те заточват да те лекуват от КОВИД. Аз може да ида с лека хрема и инфаркт както изглежда е случая на човека, но вместо да ме лекуват за инфаркта те ще ме лекуват за хремата. Тази цялата психоза покрай КОВИД е ненормална. Отделно ние стимулираме болниците да тъпчат КОВИД отделенията с всякакви хора, като им даваме бонуси за лечение на КОВИД. Изненадани има ли?
214
1
 
62
 
! Отговори
Не ходете в болници преди 3 месеца
Едно и също чета всеки път за постъпилите в ковид отделения - добре са си, преди да постъпят в болницата и .. после рязко влошаване. Защо? Както е написал 999 включват протокола с лекарства, кислород, интубация и отлиташ. Като преди това ти вземат телефона.
213
2
 
60
 
! Отговори
999 преди 3 месеца
УБИВАТ ГИ ЗАКОННО И ПО ПРОТОКОЛ за "Лечение". ТОВА Е ***.ЛО.УМИЕ!!!!
212
1
 
54
 
! Отговори
Майна преди 3 месеца
В БОЛНИЦИТЕ ХОРАТА УМИРАТ ОТ ДИСБАКТЕРИОЗАТА, КОЯТО Е РЕЗЕЛТАТ ОТ 2 АНТИБИОТИКА ПЛЮС КОРТИКОСТЕРОИД. ДОРИ ПРОБИОТИЦИ НЕ ДАВАТ. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ДРУГИ ПОЛЕЗНИ ДОБАВКИ! ТАКА ЩЯХА ДА УБИЯТ И МОЯ БАЩА.
211
0
 
22
 
! Отговори
opit преди 3 месеца
maika 85 godini, basta 90 s kovid symptomi i positiven rapid test, lekuvani v doma ot lekar sa 1 godina oste na kraka i normalno sa vasrasta.
210
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Малко пердах ядат докторите.
209
0
 
47
 
! Отговори
художника преди 3 месеца
Пак Мангъров е виновен.
208
4
 
65
 
! Отговори
гост преди 3 месеца
Някой няма ли да сезира Лекарския Съюз за случая . И пак приказвайте че Д-р Мангъров лъже .
207
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те нищо не дават, на мен в !-ва гр.болници ме питаха дали искам вещите на починалия си родител, а аз в този момент нищо не исках освен човека да е жив. След време се размислих, че всъщност аз не знаех какво си е взел със себе си и може да е имало нещо важно в багажа. Тази практика трябва да се изкорени и да си дават на близките всичко, синджири, гривни, пръстени, телефони, торбички всичко, без да задават *** въпроси в деня на смърт на близък.