Ставаме все по-подготвени да се срещнем с коронавируса

Проф. Александрова: "Модерна" ще е "хитът на есента"
4 юли 2022 18:15, Петя Славова
27
Ставаме все по-подготвени да се срещнем с коронавируса
Снимка: БГНЕС

Няма категорична информация за тежестта на новия вариант на коронавируса. Ваксинираните има вероятност да го изкарат по-леко, обясни вирусологът проф. Радостина Александрова пред Нова тв.

Още по темата

По думите й, може да очакваме вариантите на Омикрон БА.4 и БА.5 да изместят доминиращия Б2. "Вирусът продължава да се размножава и да бяга от имунния отговор. Те ще продължат да поддържат високо ниво на инфектираните. Няма данни, че тази вълна ще бъде по-тежка в сравнение с предишната", допълни тя.

Според нея преболедуването или ваксинацията носят имунитет и срещу тези подварианти. "Уязвимите групи трябва да внимават - възрастните и хората със съпътстващи заболявания. При тях имунният отговор не е сработил достатъчно добре. Със сигурност има скрита заболеваемост. Интересът към ваксинацията ще се засили през есента", смята тя.

Ставаме все по-подготвени да се срещнем с вируса, обясни Александрова.

Според нея новата ваксина на "Модерна" ще бъде "хитът на есента". Относно маймунската шарка тя уточни, че се разпространява при много близък контакт и няма причина да се притесняваме, че ще достигне силата на ковид. Вирусологът призова "граничавайте случайните си сексуални контакти".

Тя варва, че интересът към ваксините ще се засили през есента и че в момента маските не са много приложими заради топлото време.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалшиво положителен тест няма. Има Фалшиво отрицателен. Ако е положителен, значи си заразен . Как пък още не го проумяхте!
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха ха успяха да ви разделят на два бряга, отново верващи и неверници а те си ходят до банката и си въртят далаверите а хората се гътат вкъщи от страх да не гепят ковид в болницата:0
24
2
 
17
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Лелю Радке,колко днес си заминаха от инфаркт?Или на вас,в устенцата ви е само Ковид(със сигурност ,има яка пара)?Как ,разбрахте ,че 37 000 души са починали от Ковид,при положение,че нито се правят аутопсии ,нито някой го е изолирал(както стана със Сарс през 2003 година)...Мислите ли ,че някой вече ви вярва за тези две години,лъжи(освен шепата лунатици,които гледат през прозореца със маска)!
23
1
 
13
 
! Отговори
adventurer преди 1 година
кого да срещнем, след като няма реални доказателства за изолиране на ковида, всичко останало са хипотези, предположения, представи с цел манипулации и терор над масите с целта сляпо подчинение и контрол..
22
1
 
15
 
! Отговори
gogo преди 1 година
"Ваксинираните има вероятност да го изкарат по-леко, обясни вирусологът проф. Радостина Александрова пред Нова тв."Помня как ни убеждаваха да се ваксинираме ,за да не се заразим.Сега чета ,че има вероятност да го изкарам по- леко.Имам Въпрос към кака Радка.С колко дози ще се чувствам защитена?
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахаха ей престанете да пишете глупости вече!
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избийте си го от главите! Този път не! Ще има жертви от друго естество!!!!!!!!
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А посмейте да ни затворите отново! Тоя път ще има гражданска война! Няма значение кой управлява. Да ви е ясно!
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то вече не се сещам за някой които не се е срещал с ковид.
17
1
 
17
 
! Отговори
Инкубаторът преди 1 година
Два пъти фалшивият тест ми дава положителен резултат, а никъде не ме праща. Кьорав ангел не съм срещнал, само две-три ковид марионетки и няколко зомбите.
16
3
 
8
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
Тоя ,дето ще те използва като инкубатор ,а след това ще те прати при ангелите.
15
6
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Стига сте ни тормозили с тоя вирус и вашите ваксини,бре ! Ами като толкова искате бийте си и по десет,но не и да плашите хората !
14
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой коронавирус?
13
6
 
15
 
! Отговори
12 маймуни преди 1 година
Макмунската шарка ще е новия бич при болестите. Благодарение на нея, ще направят практикуването на секс престъпление.
12
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 11 Почтеност, та те пробутват 90% плацебо и залежели с десетилетия грипни ваксини, ти за някаква почтеност си мечтаеш. Тия Модерна нямат удобрена ваксина преди Ковид да се пукне.
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз лично се съмнявам в почтеността на производителите на тези препарати, които за *** са готови на всички, чи и са освободени от съдебна отговорност. Иначе, който иска да си ги инжектира на своя глава.
10
3
 
9
 
! Отговори
. преди 1 година
Няма пък! ...да го срещаме
9
5
 
24
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
Модерна дето я забраниха всички скандинавски държави и няколко други за хора под 30, няма да е хит никога. Дано поне са ви дали пари да зарибявате овцете с глупости.
8
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Ако си над 50, неваксиниран и имаш лошият късмет да им кажеш, че имаш камъни в бъбреците, или вдигаш кръвно като гледаш мачове, то на 100% ще те интубират. Ама първо ще ти бият един коктейл с китайски йерогрифи на шишенцето.
7
6
 
8
 
! Отговори
нищо не си видял преди 1 година
До Анонимен Бе подготвен си.. Ако не си губил обоняние, не си карал пневмонията, която си е чиста Туберколоза, значи са те писали просто като бройка с някой фалшив тест. "Безсимптомните" ги измислиха само, за да си пробутат тестовете и, за да няма гаранции, че като не кихаш няма да се тествап.