Намалява заболеваемостта от COVID-19 в света

Новите случаи през миналата седмица били 5.5 милиона
15 авг 2022 23:45, Петя Славова
29
Намалява заболеваемостта от COVID-19 в света
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според данни на ТАСС броят на новите случаи на коронавирус в света през миналата седмица е бил 5,5 милиона, което е с 600 000 по-малко в сравнение с предходния период.

Още по темата

Около 15 000 души са починали за седем дни от COVID-19. Това е равнището, на което смъртните случаи се задържат от края на юли, предава БГНЕС.

Значително е намаляла заболеваемостта в страните от Европа, където през миналия месец тя е била най-висока в света. В Германия например числото на новозаразените е намаляло три пъти; ако в средата на юли там са били идентифицирани около 150 000 заразени на ден, сега те са по-малко от 50 000. В Италия и Франция те са съответно пет и седем пъти по-ниски - до 20 000 случая на ден.

Освен това в страните от Латинска Америка темпът на разпространение на инфекцията също рязко е намалял.

От края на миналия месец досега в Австралия честотата на заболяванията също е намаляла наполовина. В момента там всеки ден се разболяват малко над 20 000 души.


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
0
 
! Отговори
Министъра да знае преди 1 месец
НОвото нагло престъпно исключително мощно оръжие рекалмирано като "ЕКО СТИКЕР"уврежда обемно всичко в купето.. След НЕЗАКОННО ЗАЛЕПВАНЕ ПОЛУЧИХМЕ с майка ми веднага остро проникващо главоболие от еко стикери..Залепилия незаконно еко стикера ме предупреди че имало и антени в него.Включи се система за постоянно следене и увреждане в реално време ..КАкто при движение така и при престой в автомобила.Свалят данни обемно от лични карти и други с холограмни оръжия.Облъчват по време на сън УБИИСТВЕНО..
23
3
 
0
 
! Отговори
УБиват с ЕКО СТИКЕРИ преди 1 месец
Внимание оръжието снимано да убива рекламно в болницата в Ухан през 2019 година вече масово е разпространено в България.Експерти да проверят колко стотин хиляди дигитално холограмни оръжия са продадени в България чрез МВР РЕКЕТ> Вижте "ЕКО СТИКЕРИ".Проверки направени по искане на експерт на МВР получил специфични остри увреждания на главен мозък ,очи и сърце след залепване НЕЗАКОННО НА ЕКО СТИКЕР В ЛИЧНА КОЛА.Доказаха ползване за проследяване,центриране и облъчване вкл в дома и колата..
22
0
 
5
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Помните ли биолабораториите в ***. И тук има такава. Една бг журналистка Диляна ... (не й помня фамилията) беше правила разследване. Та може следващият вирус да атакува само хората, които споделят общи гени или там както се нарича, с определен геном, приблизително националност. Това ако не е биологично оръжие, здраве му кажи
21
7
 
2
 
! Отговори
Петров преди 1 месец
А Путин прилича все повече на Ам-Гъл. Великата Русия е най-велика във военните провали и икономическите провали.
20
5
 
2
 
! Отговори
Райна преди 1 месец
Още една такава полу-истинска пандемия и Русия и Китай умират прави. Много са силни обаче като им спреш американските доларчета и цапат гащите яко.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Южна Корея и Япония, там са 44% от новите случаи. В Япония вече намаляват, но в Южна Корея все още се увеличават. Преди тях в Тайван бяха страшно много новозаразените.
18
1
 
7
 
! Отговори
Ковид преди 1 месец
Явно ще сменят сценария.
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новият американски щам е насочен само към американофобите. Големи мъчения ги чакат,но знаем, че ще ще умрат с една дума на уста - Роzzия!
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Китайският вирус е много добре разработен, но за зла участ на създателите му взе, че удари и Китай. Но азиатците като цяло са добре, тъй като 60% се резистентни към вируса. Просто имат генетичен имунитет, тъй като през хилядолетията Азия винаги е била инкубатор на страшни зарази. Младите хора и тези с добър имунитет няма от какво да се плашат, а възрастните и тези с намален имунитет трябва да се пазят и ваксинират.
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама що се косите? Намалява,ама американците са ни нагласили нов щам,няма страшно!
14
1
 
20
 
! Отговори
От Вселената преди 1 месец
Те не изолират вируса! Те изолират теб!
13
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом това са данни и трябва да им се вярва, значи са ни подготвили друга пЛандемия съвсем скоро.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен, С баща с увредено зрение. Не го слушай този доктор, че баща ти няма да вижда. Има метод на Д-р Бейтс от 1920 год. включително за катаракт безоперативно подобряване и по-добро зрение без очила. Причината за влошаване на зрението е най-вероятно залежаване /обездвижване. и, ако се е натъпкал с медикаменти /натровен черен дроб/ Лечението е палминг няколко часа на ден по 30 минути всеки път Вода минимум 2 литра на ден, разходка навън максимално дълго на светло., упражненията на Бейтс...
11
3
 
22
 
! Отговори
ЛЪЖЕВАКСИНАТА преди 1 месец
заразява околните по-бързо от вируса, създаден във военните лаборатории
10
4
 
8
 
! Отговори
В столиците преди 1 месец
където са един връз друг най бързо ще се свършат хората. Като се свършат хората, ще изчезне и вирусът.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей язък... а аз тамън се наканих да се сиропирам.
8
5
 
17
 
! Отговори
кунчо бустера преди 1 месец
Ваксината помага!
7
1
 
30
 
! Отговори
трибунал преди 1 месец
Скоро ковидпаникьорите ще започнат да намаляват! #Нюрнберг2
6
2
 
11
 
! Отговори
До 4 преди 1 месец
Явно има катаракта, перде на очите, намерете читав очен и го оперирайте, ама недейте и двете очите наведнъж.
5
3
 
24
 
! Отговори
адмирал ибррикчийски преди 1 месец
Как ще намалява бе?! Хладилните камиони и чувалите за трупове няма да ги връщаме в магазина. Яко трябва да се мре!