Новият Омикрон идва с кашлица, главоболие и температура

Сегашният вариант на COVID-19 не поразява обонянието
4 окт 2023 08:51, Елка Василева
114
Новият Омикрон идва с кашлица, главоболие и температура
Снимка: архив, БГНЕС

Новият Омикрон често не поразява обонянието, а се характеризира със силно главоболие, кашлица, температура и отпадналост. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред БНТ.

По думите му сегашните вариации на COVID-19 са неприятни и бързо се разпространяват, но все пак не водят до тотален натиск върху здравната система.

Кунчев обясни, че много зависи от нивото на имунитета и състоянието на организма как ще реагира на COVID-19 в момента, като не бива да се подценяват рисковете.

"Няма го този характерен признак при класическите варианти на загуба на обоняние, почти липсва, за сметка на това - главоболие, много силна отпадналост, температура, макар и не винаги във високи стойности и много неприятна кашлица, която в началото започва като дразнене в гърлото, след това става много изявена, в отделни моменти човек почти не може да си вземе въздух", обясни Кунчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
4
 
! Отговори
Страшно е преди 7 месеца
И двамата са грохнали от старост, с куп хронични заболявания и със сърдечни проблеми. Ако не бяха с Ковид щяха да живеят до 150 години.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Марсел Попов . За теб задължителна трапанация с последваща странгулация
23
3
 
6
 
! Отговори
Сърцето преди 7 месеца
Независимо дали си ваксиниран или не доста пъти ще боледуваш от ковид докато си жив. Моят съвет е и сега да си прегледаш сърцето, не забравяй и другите органи. Този вирус е коварен и бавен убиец. Аз съм за опити да се измислят ваксини ,но не вярвам в тяхната ефикасност. Кралицата умря от това Жириновски умря от това и двамата бяха ваксинирани с всичко възможно
22
4
 
11
 
! Отговори
Продължене преди 7 месеца
Проучване показва увреждане на сърцето при ВСИЧКИ, ваксинирани с препарати от мРНК на C19 Рентгенологичните изследвания показват увреждане на сърцето при всички хора, ваксинирани с Corona. Преди това се предполагаше, че уврежданията могат да се появят само в отделни партиди и във всеки случай само при част от ваксинираните. Предишните предположения за увреждания варират от 1:35 до 1:3000. Отделно от това фармацевтичните компании и властите продължават да твърдят, че има само леко протичане и безпроблемно излекуване. Всичко това е очевидно невярно.
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Затвор за тебе ! Плашило долно !
20
4
 
6
 
! Отговори
мРНК всички сърца преди 7 месеца
Изследване на Nakahara и сътр. със заглавие "Оценка на миокардното 18F-FDG поглъщане при PET/CT при асимптоматични SARS-CoV-2 ваксинирани и неваксинирани пациенти"https://pubs.rsna.org/doi/10.1148/radiol.230743 (Assessment of Myocardial 18F-FDG Uptake at PET/CT in Asymptomatic SARS-CoV-2 Vaccinated and Nonvaccinated Patients), mRNA-ваксинираните лица са оценени, за да се определи дали имат "незначителни" промени в миокардната функция, които могат да бъдат открити чрез стандартни радиологични тестове. Проучването показва много тревожни резултати.
19
2
 
5
 
! Отговори
до Марсел Попов преди 7 месеца
До Марсел Попов Още ли си жив ***?
18
2
 
18
 
! Отговори
Ооо лукавото преди 7 месеца
Чу.чело зачестява по медиите! Ей чистач ,първо не си никъв доктор,а един санитар с нишка към рок.фелеровия джоб ,д-р Тодоров ти го каза ква си мишитурка!
17
32
 
4
 
! Отговори
Марсел Попов преди 7 месеца
Задължителна ваксинация, игричките свършиха !
16
4
 
19
 
! Отговори
Проблемът е друг преди 7 месеца
Това нещо прави тромбове. Мутира постоянно и пак прави тромбове. Някой път при някоя мутация за теб конкретно това ще бъде фатално. Затова богатите по света се изплашиха. Колко от тях си отидоха а е тъпо да имаш пари за 1 000 000 години и да си идеш от тромб
15
4
 
21
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 месеца
Никакви ваксини! От мен хляб няма да ядат!
14
3
 
6
 
! Отговори
Прави преди 7 месеца
Ли ви впечатление, защо преди да си купиш ваксина никой не ти гарантира, че няма да се запазиш? И защо не ти гарантират не виждам какъв е проблемът? И ако се заразищ ги осъждаш. Дали ваксините нямаше да изчезнат бързо а ?
13
6
 
16
 
! Отговори
Извънредна новина! преди 7 месеца
Снощи е бил пребит кардиолога проф. Мутафчийски! Казаха го по БНТ 1! На ред са били Кунчев, Кантарджиев и Балтов!
12
5
 
7
 
! Отговори
Deep Zone преди 7 месеца
Мина ми точно за 1 (ЕДИН) ден, температурка малко над 37 градуса и мускулите ти стават на ***. Да се посмеем на всички хора с маски по улицата на това топло време! :)
11
4
 
5
 
! Отговори
BG СМЕШКИ 2 преди 7 месеца
а то няма здравна сиостема у БГ !
10
4
 
24
 
! Отговори
Повечето преди 7 месеца
Вече спряха да ходят за изследване а директно си купуват лекарства за ковид. АЗ ги питам от къде знаете, че е ковид те отговарят няма какво друго да е. Докарахме се до там при най малката болежка да пием ковид лекарства
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Айде , че третополовия коментатор от ППДБЛГБТ вече иска да го боцкат по д...то
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
глупости, идва с дрискавица и повръщане, малко и конюнктивит при децата
7
4
 
17
 
! Отговори
Нова вълна ? преди 7 месеца
Просто не знам за какво говорят. Според мен още сме си първата вълна и тя трае 4 години вече. Съдя по хората около мен всички кашлят кихат някои с ваксини други без. Общото са мътните очи за мен това е симптома
6
5
 
23
 
! Отговори
ковида си е грип преди 7 месеца
Стига ни занимавахте вече!