Фандъкова уверена преди вота: Хората не са срещу мен!

Опонентите ми изместват дебата, смята кметът на София
Обновена: 11 окт 2019 11:00 | 11 окт 2019 09:21, Красимир Ангелов
238

Нямам усещането, че хората са срещу мен. Опонентите се опитват да изместят дебата за София с други теми. Предлагат проекти и решения, които ние вече изпълняваме, заяви столичният градоначалник и кандидат за нов кметски мандат Йорданка Фандъкова пред Bulgaria ON AIR.

"На прав път сме. За 10 години има и пропуски, няма как в хода на работа това да не се случва. Наложихме скорост на промяната, която не трябва да спира. Имаме опита, грешките дават възможност да се предлагат решения и темпът да се ускори", посочи още тя.

Още по темата
Фандъкова посочи категорично, че няма нищо вярно в разпространената информация, че италианската столица Рим ще изпраща отпадъците си в София. "Решихме кризата с отпадъците и продължаваме със сериозни проекти за разделното събиране. Фалшивите новини подвеждат хората", настоя тя.

Фандъкова е начело на Столичната община повече от 10 години. По думите ѝ се работи по модел за активни инвестиции в училищата и детските градини. Решихме тежки кризи, които хората вече забравиха, подчерта тя.

"Естествено е, че моите опоненти ще искат промяна, за да заемат тази позиция. За мен това е работа за София, за тях е пост, към който се стремят. Имам последователен управленски опит, който ми дава възможност да събирам екип. Доверието в политиката е много важно. В този смисъл съм щастлива, че останаха хора, които работиха сериозно за постигането на тези резултати. Но успях и да привлека сериозни професионалисти в гражданската квота. Те идват със своята енергия и експертиза", обясни Фандъкова в студиото на "България сутрин".

Кандидатът за нов мандат посочи, че липсата на Цветан Цветанов в изборния щаб не е проблем конкретно за столицата.  "Този път имах абсолютната самостоятелност и листата беше утвърдена както я предложих. Крайната дума е на Изпълнителната комисия. Кампанията е в разгара си, много е важно да говорим за посоката за развитие на града. Визията на София е готова и в края на годината трябва да бъде приета от новия общински съвет. Имаме неотложни решения за чистотата на въздуха, модернизацията на градския транспорт, строителството на метрото", каза още столичния кмет.

Йорданка Фандъкова подчерта, че за нея е много важно да има ясно мнозинство в Столичния общински съвет.

Запитана за нападките от страна на други двама кандидат-кметове в София - Волен Сидеров и Ангел Джамбазки, тя отговори:

Два пъти подобрявахме договора за "Софийска вода", концесията изтича 2025 г., подписана е през 2000 година. Дебатът е сериозен и той се случва в общинския съвет. Градът се развива с работа, а не с приказки. Благодарение на районните кметове сме премахнали над 550 незаконни постройки. Не го правим като пиар акции, не шумим. Работим за събаряне на Виетнамските общежития.

"Паркирането е най-сериозният проблем в кварталите. Имаме програма за изграждане на 18 буферни паркинга - имаме 6, в момента строим 3. В някои квартали се поставя остро въпросът с презастрояването. Защитихме да има лимитиране във височините. Приеха наше предложение за междублоковите пространства. Направихме т. нар. "завъртане", така че частните имоти от площадките да се изнесат в периферията", разясни Фандъкова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПровидениеСутрин градския транспорт като няма задръствания пък при пусти улици се движи с 20-30 километра в час спазва разписанието на Фандъкова като при задръстване. Оставка бабляк реститутски, откъде са ти имотите ***!
214
1
 
4
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 4 години
Фандъкова е права - хората не са срещу нея. Не знам защо обаче Фандъкова е твърдо срещу хората. Все е на страната на олигарсите на ГЕРБНарочно некадърно написаната заповед за спиране на строежа на мегаблока за да падне в съда...
213
0
 
4
 
! Отговори
до 219 мн. си Нагъл преди 4 години
Ти ли ще даваш акъл как бил транспортът на Запад? Там хората са си направили магистрали и не наливат асфалт всяка година да правят ремонт на ремонта да запълват едни и същи дупки.И да ти кажа метрото в Щутгард е построено да покрива близо 50 км. извън града(спира на около 15 села извън Щутгард). А за автобусите как да не ги плащаме? Измислени данъци за щяло и нещяло и парите Бойко и Фандъкова си ги разделят за тях си.Билетче 1,6 нима е реалната му цена?
212
1
 
5
 
! Отговори
между редовете преди 4 години
Г-жо ПъдпЪдЪкова,може хората да не са срещу вас,ама не са и ЗА вас.Още в самото заглавие си признавате,че ако не сте калинка на ГЕРБ,сега вероятно щяхте да сте безработна като бивша учителка по руски език.
211
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БПФХаха, викаш ГЕРБ им опрощава сметките за ток. Откога ЧЕЗ е собственост на ГЕРБ. Това беше вица на деняОтносно замърсяването, пак лъжа. Има го да, но до там. Мерките са неадекватни, но не е истина че не му обръщат внимание
210
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧЕРВЕН КАРТОН ;)Мда скъп е ГТ! Ти излизал ли си от Бг. Колко е у Виена, Мюнхен, Прага и тн. Хем искате по-редовен, по-нови автобуси, по-чисти... , но за без пари. *** не ще да плаща
209
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за кмет на София трябва да се разрешават максимум два мандата по 4 години както за американския президент. 8 години ти стига, трябва нов човек, с нови идеи. Друг е въпроса, че Манолова не е за този град, да си омбудства и приляга, тя няма и интелектуалния капацитет за този пост.
208
1
 
22
 
! Отговори
истината е че, преди 4 години
Тая госпожа да иде да си работи по професията- даскалица в столично училище. Стига е крала от ремонти! Не знам какво точно е вложила за тия детски градини дето се хвали толкова. Нима са безплатни? Родителите плащат от 800 лева нагоре.Скоро едно дете остана ппочти без пръсти заради някакъв шкаф в столична детска градина. Значи толкова ги и гледат децата там,а парите вземат. Уверена е,че ще спечели само защото е от ГЕРБ. В тая държава е така,гласува се за партията,не за човека.
207
0
 
22
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ГОСПОЖА ФАНДЬКОВА не забелязва ли че хората са унили отчаяни ходят с наведени глави
206
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политическата пародия продължава да управлява !
205
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжа след лъжа.Плащам повече за вода, независимо от "подобренията" ви.Кварталите вече са презастроени, сега просто лъжете, как ще спрете презастрояването.Буферните паркинги са безсмислени - хората се оплакват, че не могат да си спрат пред блоковете, а не когато идват на работа от селата.И не, не променихте почти нищо. Въпреки ремонтите, София си остава ***, задръстена и гадна за живеене.И всъщност хората определено не искат нито теб, нито шайката ти.
204
0
 
12
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
"И едните, и другите са(сме) маскари!"... цитиране на чужда мисъл!
203
2
 
34
 
! Отговори
13 преди 4 години
Като не са срещу нея, да тръгне пеш из града без охрана. Тръгни пеш да усетиш народната любов. Още повече тръгни пеш вечер но не на центъра, а където няма камери, походи малко из супер построения от теб град, да видим на другия ден какво ще говориш. Нали е твой града, ти колиш, ти бесиш, ти даваш, ти ремонтираш, тръгни пеш без охрана и тогава говори, нали си кмет, защо се криеш като мишка и по-далече от офиса и охраната не смееш да мръднеш. Какъв кмет си ти тогава?
202
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая едно паркомясто не е направила за целия си мандат.
201
1
 
23
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 4 години
МАФИОТИТЕ ПРЕДПОЧИТАТ - ЖЕНИ ПОЛИТИЦИ - ПО-ЛЕСНО И ПО-ЕВТИНО ИМ СЕ ВЪЗДЕЙСТВА ! ПОНЕ ДА БЕШЕ ПРАВИСТ ИЛИ ИКОНОМИСТ ИЛИ АРХИТЕКТ , А ТО УЧИТЕЛ ПО РУСКИ ! ДРУГАРКАТА И МАЯ ПАК Е В ТАЯ , НО ПОНЕ Е ПРАВИСТ И КМЕТ - ПО-СТАВА ! НО-НАЙ СИ Е ДОБРЕ БОРБЕН АРХИТЕКТ - СРЕЩУ ПРЕЗАСТРОЯВАНЕТО И МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ , И ЗА ДОБРА ИНФРАСТРУКТУРА НА СТОЛИЧНИЯТ ГРАД !
200
21
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Споко Данче... - кречеталото няма шанс...
199
1
 
33
 
! Отговори
ЧЕРВЕН КАРТОН ;) преди 4 години
Вечни задръствания и празен,скъп градски транспорт......висша форма на НЕкадърност !!!!!не всички в Сф се движат с джипове - То.йоти, с кортеж и зелена вълнА !!!!!
198
25
 
3
 
! Отговори
Безфандък преди 4 години
Доста се направи спор няма.Не съм и супер фен ама кмета трябва да е от управляващата партия за да има достатъчно пари за София.
197
2
 
14
 
! Отговори
Провидение преди 4 години
Господ бави ,но не забравя.
196
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Билбордите и ме зареждат с позитивизъм - изглежда като за некролог