Румен Радев: Само масов вот ще обезсмисли манипулациите на изборите

Той няма да се поддава на натиск за избора на Гешев за главен прокурор
Обновена: 27 окт 2019 15:22 | 27 окт 2019 11:13, Нели Христова
151
Румен Радев: Само масов вот ще обезсмисли манипулациите на изборите
Снимка: БТА

"Гласувам с очакването София да се развива като столица на страната, като град в интерес на своите граждани, в който те живеят спокойно и сигурно, в който публичните средства се харчат прозрачно и ефективно, обществените услуги са качествени, а градоустройство е в хармония с природата." Това заяви пред журналисти президента Румен Радев след като упражни правото си на вот.

Той призова всички българи да гласуват днес и "да не оставят някой да друг да определя бъдещето вместо тях, защото само масовият вот може да обезсмисли всякакви опити за манипулация на тези избори." 

Запитан за избора на Гешев за Главен прокурор, той отговори: "Мисля, че това не е тема на днешния ден. Местните избори са изключително важни и за това трябва да осигурим те да протекат спокойно, без никакви външни влияния и вмешателства."

Президентът беше категоричен, че ще реши дали да подпише указа за назначаването на новия главен прокурор без да се поддава на натиск от която и да е страна.

На думите на Бойко Борисов, че избора на Гешев ще "се залепи на президента Радев, не на него", държавния глава заяви:  "Няма изненада в думите на премиера. Това е пореден опит на Борисов да прехвърли неговата отговорност на някой друг. Всички знаят, че не президентът номинира и избира главния прокурор във Висшия съдебен съвет. И точно там Борисов има огромно влияние. Но избяга от отговорност за гласа на хората, които от изпрати във Висши съдебен съвет. Той избяга от отговорнст и в лицето на своя министръ на правосъдието, който имаше правото и според мен задължението да издигне втори кандидат."

"Изборът не се върши от президента. Нека никой не вменява на президента номинации и избори", заяви Радев и отсече: "Ще взема решение в обозрим срок."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
1
 
! Отговори
Striker преди 4 години
Генерадев е наистина най-тъпия президент, който сме имали. Гоце му съперничеше, но този военен гном е върха на вдлъбнатото!
72
2
 
9
 
! Отговори
seira преди 4 години
НАЛИЦЕ Е ПОЛИТИЧЕСКА "КРИЗА НА ЛЕГИТИМНОСТТА"!!!НА ПРАКТИКА В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ!ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ ЩЕ ИМА САМО ТОГАВА, КОГАТО В УПРАВЛЕНИЕТО (ЦЕНТРАЛНО ИЛИ МЕСТНО) СА ТЕЗИ, КОИТО ПРЕДСТАВЛЯВАТ 50+1 % ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС БЪЛГАРИ (НЕ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!)..."ДОКАТО РОБЪТ НЕ ПОИСКА ДА БЪДЕ СВОБОДЕН, НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ ПОМОГНЕ!"ИСТИНАТА Е ЕДНА:141 ГОДИНИ СТИГАТ!НЕ НА ОЛИГАРСИТЕ, МУТРИТЕ И ЧУЖДЕНЦИТЕ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не го бръсне зас лива, високоплатения шифьор. Ако мълчеше някои нямаше да забележат колко епрост!
70
6
 
8
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Този зелен чорап е толкова скучен и еднообразен, че саво Десата може да го изтърпи щото е нагла и т.ъ.па се.лян.ка.
69
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радеф е толкова скучен, че вече никой не си губи времето да пише отрицаелни коментари.
68
4
 
7
 
! Отговори
? преди 4 години
Здрасти, чехьо! Верваш ли си?
67
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само масов импийчмънт ше ни избави от тегавия шофьор.
66
8
 
8
 
! Отговори
Да бе да преди 4 години
Тъ...п тъ...п та вдлъбнад.
65
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето ми познати не понасят ГЕРБ, но не отидоха да гласуват, защото са убедени, че изборните резултати веднъж се манипулират и втори път се фалшифицират.
64
4
 
11
 
! Отговори
джо преди 4 години
До Анонимен 62. Що се правим на ощипани? Вчера казаха ,че право на глас имат 6 000 000 българи. Де ги ? Това е абсолютна машинация , от тук и трябва да се почне. Трябва реално преброяване, в списъците днес видях имена на хора , които от години не са се прибирали.Сто процента кметските постове ще се решат на балотажа от гетата, днес просто хората разгряваха.
63
13
 
13
 
! Отговори
Рон Бургунди преди 4 години
Прав е ......обаче Българина *** е простт като дирек и само разбира от чалга и ракия.Със сигурност сме най безгръбначната нация на света.
62
5
 
17
 
! Отговори
Бсп преди 4 години
Смазахани губим дори и в Крушевица
61
5
 
5
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
та вие има ли какво да изграждате в тая плячкосана държава без значение кой ще е на власт...
60
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи според другаря президент при всички случаи (щом и където печелят десни партии) има манипулации ! Но ако има висока активност (разбирай - от старана на комунистите ) манипулациите "ще се обезмислят ???!!! След 2-3 часа така ще излезе - Те (десните) спечелиха почти на всякъде ама с манипулации :) Е, по елементарен президент не сме имали !
59
5
 
4
 
! Отговори
кисело зеле преди 4 години
До миткоофициална софия действа сталинистки-има хора,има проблеми,няма хора,няма проблеми и затова се е зарекла до 20-30 години да не остане жив българин в провинцията...а после откъде столичани ще си набавят киселото зеле и лютеницата.
58
2
 
3
 
! Отговори
митко преди 4 години
До фикода защото магистралата позволява на ямболии да се изнасят по-бързо към софия и чужбина!
57
5
 
14
 
! Отговори
фико преди 4 години
aпропо някой разбра ли,че пловдив тази година беше културна столица на европа?защото аз не!бойко борисов:магистралата носи инвестиции!!!ямбол,който се намира само на 8-10 км.от магистрала "тракия"се обезлюдява дори по-бързо отколкото преди...инвестиции-йок!да не говорим за по-далечни градове като елхово,котел,казанлък и т.н.там е майка плаче,грамофон свири...спокойно спете 'столичани"великите сили ще се погрижат тази земя да не остане незаселена...
56
2
 
3
 
! Отговори
митко преди 4 години
До нораточно така нора-причината е че в останалите градове да не говорим за селата хората ги няма...че на кого му пука в софия за някакъв си ловеч или девин,важното е да има келепир и ние да си стоим на топличко в столицата и нищо,че "столичани"дължат десетки милиони за отопление...а в провинцията ако не си платиш-ще стоиш на студено зимата...но територията,която се изпразва няма да остане незаселена...турция ще се погрижи за това.както в момента заселва гръцките острови...с чужденци.
55
1
 
4
 
! Отговори
митко преди 4 години
само едно гледаме:радев гласува,каракачанов гласува,борисов гласува,нинова гласува,марешки иска един подреден,зелен и уютен град...добре че са политиците та да отидат да гласуват за себе си!народът дори и медиите не можаха да го намерят!
54
2
 
5
 
! Отговори
нора преди 4 години
изборите в северна корея вървят гладко...искам да попитам софия ли избира кмет или цяла българия избира кметове!досега само едно гледаме и слушаме по новините-фандъкова това,фандъкова онова...софия така,софия иначе...очевидно столицата се отказва от територията,която управлява...монтана и ловеч избират ли кмет?а елхово,девин,разград?