Съветският съюз през обектива на американски шпионин

Снимки на шпионин от армията на САЩ за първи път виждат бял свят
Обновена: 28 яну 2017 18:20 | 28 яну 2017 18:18,
109

Снимка: Martin Manhoff archive, Douglas Smith, Facebook


Американски историк се е добрал до снимки, направени от майор от армията на САЩ, който е бил на мисия в СССР.

Колекцията на Мартин Манхоф е описана от историка Дъглас Смит като "уникален визуален" архив за живота в Съветския съюз през 50-те години.

Мартин Манхоф, майор от американската армия е бил депортиран за шпионаж от СССР през 1954 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
0
 
! Отговори
илчо преди 7 години
А, то било даже 50те години, от де цветно фото по това време бре ..
63
1
 
0
 
! Отговори
илчо преди 7 години
Не съм сигурен че е съществувала цветна фотография през 60те години, особено пък с такива естествени цветове
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големи смешници.Та тези снимки от всеки вестник могат да се изрежат.Шпионина трябва да си върне всички заплати и сто тояги на голо.
61
4
 
9
 
! Отговори
АК-47 преди 7 години
Какво искате да кажете с публикуване на тези снимки? Желание за разпалване на словесна истерия? Постигнахте го? А това са най-обикновени снимки от началото на 50-те години. Та пораженията от войната още не са преодолени. Покажете снимки от Западна Германия по това време. Ама не, сеира е важен. Показвате нещо от бившия СССР или Русия, и... рунд почни! Знам, че ще ме изтриете...
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
85, ПРАВА СИ- И ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ СА В РАЗРУХА ПО ТОВА ВРЕМЕ, КАКВА Е СЕГАШНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ- РОССТАТ- МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ТАМ ДО 1 ЮЛИ 2016 Г 160 ЛВ А СЛЕД ТОВА- 230 ЛВ- 70% ОТ РАБОТЕЩИТЕ СА НА ТАЯ ЗАПЛАТА/ПАК ТАМ/, В ДРУГАТА ДЪРЖАВА 1480 ЕВРО- 2895 ЛВ.
59
1
 
12
 
! Отговори
Авакум Захов преди 7 години
Кажете на Мартин Манхоф, че ще го науча да прави по-хубави снимки. Неговите нямат никаква информационна стойност!
58
3
 
17
 
! Отговори
смях преди 7 години
Ега ти шпионските снимки! Разузнал е къде продават месо и риба та гладните американци да изкупят всичката социалистическа риба!
57
9
 
11
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
До Shoppа сега в момента българия какво произвежда домати чушки *** моркови и магданос праскови ябълки--които русия ги иска а такива като теб се д.у.п.и.я.т на запад и пак не ги купуват
56
8
 
11
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
До Анонименбългария почти никои не остана а ти мислиш за руснаците стига сте плакали на чужд гроб плачете на своя
55
20
 
13
 
! Отговори
Технологията преди 7 години
Курск, Армата, Лада, Союз, Ту - част от провалите на нещасттната руска инженерна глуупост.Също и Бояришник... много человек погибнул после употребления етого лосиона!Потому что денги за водочку нет... а надо пить, жизнь в России не хорошии!
54
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От векове руснаците бягат на Запад от Русия...Затова и имаше строго пазени граници през комунизма - защото хората искаха да избягат по на запад от комунистическия рай.Никой нормален не отива да живее в Русия.Това е Русия, а някои я хвалят :))))Да се сещате поне за известна марка руски обувки ?!Не говоря за техника и технологии, щото и там Русия е 200 години назад от нормалния свят.
53
4
 
17
 
! Отговори
ЗОРГЕ преди 7 години
Страхотни обекти за разузнаване , особено магазина за месо и риба и децата . Този ако е бил шпионин щеше да е депортиран в Сибир !
52
10
 
34
 
! Отговори
svetla преди 7 години
Снимките, наистина са много качествени за времето си. Хората изглеждат щастливи и с малкото, което имат. Прави са тези коментарии, които казват, че страната току-що се е възстановила от тежка война. Да не критикуваме време и начин на живот, от който си нямаме понятие. Има смисъл тези снимки да се сравнят само с такива направени в Германия по същото време.
51
32
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много гадна държава. Спомням си за режима в БГ ужас....Глас , режим на тока, Кореком, изкуствено равенство, страх, нагла върхушка, частна казарма, частна полиция....УЖАС
50
1
 
2
 
! Отговори
:)) преди 7 години
До 50 АнонименНeщо много добре познаваш ромите и изказа им, комай?!? ЩОТ е любопитно от де това задълбочено познаване на ромският говор, м? :))
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
брао на гущера гоуем капацитет брао
48
9
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До ShoppИменно, Шопе.Гаражно производство-няколко бройки в месеца, годината, или седмично, ако са по -малки. Копирани , или направо с вносни части.Пак става дума за капацитет.Сърбите, казваш? Да, писал съм и за сърбите.И те произвеждат , по лицензи, всичко , което им е необходимо.От мотокултиватор, до зърнокомбайн, с тяхно изцяло производство, от пистолет, до самолет.И не са с наколенки.Да, уважавам ги.
47
1
 
0
 
! Отговори
Сомов преди 7 години
До илюминат-ренегатЗаключението ти не струва, човече. Останалото го приемам, че е така.
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До УМЕН ГУЩЕР Хайде да не си мерим дипломите.Помежду ни стои не Уикипедията, а вагон книги и около 40 години практика.Със съветски, руски и последните 20 години-и западна техника. В един цирк играем, знаем си номерата.Впрочем, защо не ми отговориш с по две изречения на въпросите?Разрешавам ти да ползуваш даже Уикипедията, ако искаш?
45
7
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До УМЕН ГУЩЕР. Приятелю, един от двама ни е посредствен, но не аз. Къде отиде Фон Браун след войната, и за кои работи? Чие производство бяха първите двигатели на МИГ 15, законно купени, а в последствие усвоени за производство, модернизирани и форсирани?По тая логика-от кого е копирал Хенри Форд?Десетилетия след създаването на първия автомобил? Пак повтарям, става думаза научно -технически, производствен и суровинен потенциал, по времето, когато дядо ти е пасъл овце тук, а радиото е било лукс.