Как правилно да готвите спанака?

Бланширайте спанака преди замразяване
Обновена: 28 яну 2023 18:06 | 28 яну 2023 18:06, Михаела Лазарова
15
Как правилно да готвите спанака?
Снимка: Istock

Спанакът е един от най-полезните листни зеленчуци. Той е чудесен източник на желязо, витамини от група В, витамин К, С, А. Богат е и на много минерали. Приготвянето му може да изглежда лесно, но много неща могат да се объркат, ако не знаете как да действате правилно.

Както много хора, вероятно сте допускали грешки в готвенето на спанак, независимо дали е пресен или замразен. За да се предпазите от катастрофални резултати в кухнята, вижте някои хитри трикове за готвене на спанак.

1. Използвайте бейби спанак само за салати.

Една често срещана грешка е да готвите бейби спанака. Той е много крехък и термичната обработка ще го накара да се разкашка, ще изгуби вкусовите и хранителните си качества. Бейби спанакът е подходящ за консумация в прясно състояние, включително с дръжките, защото са много меки.

2. Гответе с добре узрял спанак.

И обратното – когато искате да сготвите нещо със спанак, използвайте не бейби спанак, а добре узрял. Той е по-жилав, с по-твърди дръжки и листа, което го прави подходящ за готвене. Можете да използвате узрял спанак за печива, печени и варени ястия, супи.

3. Винаги премахвайте скапаните листа.

Скапаните листа могат да направят ястията ви със спанак по-податливи на бързо разваляне, защото са гнили. Не забравяйте внимателно да ги отстраните преди да готвите нещо със спанак.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: спанакрецептиготвене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
5
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 1 година
Я па одим по сокаците и си берем коприва....вкусно и безплатно
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не яде замръзнали спанаци и рукола.
10
0
 
3
 
! Отговори
Правилното е преди 1 година
Като го дам на кокошки, пуйчета, прасета и го заместя с мръвка. От Дедо ви
9
1
 
7
 
! Отговори
ф преди 1 година
Лапад с ориз и кисело мляко с повечко чесън.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С ориз, зелен лук,олио, джинджифил и сол.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ориз навсякъде, да
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С ориз е най-вкусен:)
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със зелен лук и олио, като лапад, после с кисело мляко.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие луди ли сте? Кой слага скапан спанак, листа да готви и яде? За коренчетата нещо да кажете? Или това го няма в спанака? Добре измит и подсушен спанакът се готви минимално. Много вкусен и изумрудено красив е за минута, две да се задуши в мазнина. Ако е млад или само листа се слага на края като магданоза. Слагаш и сваляш от котлона . Коренчетата, дръжките искат по-продажно готвене
3
2
 
7
 
! Отговори
Всеки с табиета си.. преди 1 година
Предпочитам лапада, пред спанака....!
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спанак, лук, червен и черен пипер. Морковът не е задължителен. С оцет или много кисело мляко.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво му има на спанака?