Шотландия иска помощ от НАСА за чудовището в Лох Нес

Има нужда от нова технология за сканиране
14 апр 2024 07:44, Петър Бойчев
31
Шотландия иска помощ от НАСА за чудовището в Лох Нес
Снимка БГНЕС

Търсенето на митичното и неуловимо засега чудовище от езерото Лох Нес минава на ново, по-високо ниво, съобщава Мейл онлайн.

Центърът „Лох Нес“ в Хайлендс, Шотландия, е поискал от НАСА да предостави опита си за ново издирване на легендарното същество, съобщи БТА.

„Надяваме се, че експертите от американската космическа агенция биха могли да разполагат с усъвършенствана технология за сканиране на езерото - каза Ейми Тод, маркетинг мениджър на центъра „Лох Нес“.

Поредното търсене ще се проведе на 90-годишнината от първото организирано наблюдение на повърхността на Лох Нес: Това е експедицията на сър Едуард Маунтин, от 30 май до 2 юни.

След тази първа експедиция през 1934 г. в официалния регистър на наблюденията са вписани над 1156 случая на виждане на чудовището от Лох Нес.

Миналата година обновеният център „Лох Нес“ обедини усилия с „Лох Нес Експлорейшън“ - независим и доброволен изследователски екип, заедно със стотици лични и виртуални доброволци, за да претърсят за пореден път прочутите води на езерото Лох Нес. Търсенето бе подпомогнато от хидрофон, който улови силни подводни шумове, а също така бяха регистрирани няколко потенциални виждания на съществото.

„Миналата година привлякохме вниманието на света с едно от най-големите търсения на Неси, като към нас се присъединиха участници от Америка, Канада, Франция, Италия, Япония и др.“, каза Пол Никсън, главен мениджър на центъра „Лох Нес“.

„Тази година сме твърдо решени да разберем повече за неуловимото чудовище от Лох Нес, тъй като се чуват необясними шумове“, допълва той.

При новото търсене се набират доброволци, които да наблюдават повърхността на езерото и да следят за набраздявания по водната повърхност.

Междувременно експертите се надяват, че НАСА може да предостави специализирано оборудване, което да помогне за откриването на чудовището.

Освен че искаме помощта на начинаещи ловци на чудовища, които да ни помогнат в търсенето, ние искаме и помощта на експерти, добави г-н Никсън.

„Вълнуваме се, че това търсене ще бъде най-мащабното досега, тъй като търсим ново оборудване, което да ни помогне да разкрием най-големите загадки на езерото“, обобщава той.

Ако искате да се включите, но не можете да стигнете до езерото, ще можете да следите камерите на живо на уебсайта Visit Inverness Loch Ness. 52-годишната Чи Кели е направила снимки на създанието преди половин десетилетие, но навремето не ги е споделила от страх от публично осмиване.

Първите 15 снимки бяха разкрити миналата година, а сега подкастът The Cryptid Factor публикува и анализира всичките 71 кадъра. Той се надява, че снимките, направени от г-жа Кели, която работи като преводач, ще предизвикат дебати сред разследващите по целия свят.

Снимките са включени във видеоклип и показват обект, който се движи по езерото.

Въпреки че много изображения на така нареченото чудовище - включително известната снимка, направена през 1934 г. от полковник Робърт Кенет Уилсън - се оказаха фалшификати, това не спира ни най-малко туристите, които всяка година се стичат в района с надеждата да видят митичния звяр.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: чудовищеНАСАлох нес
Още от За да се разбираме
Цитати за трудните моменти, даващи ни сила
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всеки с проблемите си.
26
1
 
2
 
! Отговори
Велес преди 2 седмици
... Всичко опира до намирането на средства за пълнене на банкови сметки на "предприемчиви хора".... За всеки влак си има и пътници.....
25
0
 
10
 
! Отговори
Гризел преди 2 седмици
Лъжат лековерните туристи,за да им вземат парите.
24
0
 
1
 
! Отговори
прав си преди 2 седмици
До Исторически парк Има само едно условие!Таванския ти етаж трябва да е богато обзаведен!:)))
23
0
 
7
 
! Отговори
Не е голямо езеро преди 2 седмици
Трудно за обследване много студено голямо езеро - езерото е дълго 36 километра, широко средно 1,5 км. Още преди 50 ГОДИНИ ентусиасти подводничари от британския флот няколко месеца слушаха езерото 24 часа със сонар от подводница и не чуха нищо. Цялата история е една куха реклама да излъжат когото могат да отиде да броди в студ, кал, мъгла и дъжд по средата на лятото и да търси несъществуващо чудовище, вместо да си почине пълноценно на море или на планета.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Възмутен Отвличал е хора!
21
0
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 19 преди 2 седмици
Не е гьол и не са две рибета. Трудно за обследване много студено голямо езеро, с много тиня и подводни растения. Ако случайно е оцелял там някакъв биологичен вид, който вече не се среща другаде, най-сигурният начин да го видят е да не го плашат чрез непрестанна дейност с разни технически достижения.Преди векове представители на този хипотетичен вид може и да са се показвали на повърхността, защото средата е била много по-спокойна.Сега дори и да го има, то ще се крие в най-тудно достъпните места
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Глупава реклама - Ще видиш ти невернико, ако отидеш в Шотландия и тръгнеш да бродиш из мъглата. Чудовището ще изскочи от шубраците край езерото и ще ти каже "Бау"!
19
0
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 2 седмици
Там нямат ли организации за защита на животните? Оставете най-после на мира горкия плезиозавър! Досега имало ли е случай той да причини някаква вреда някому? Когато реши, сам ще се покаже!
18
1
 
2
 
! Отговори
Ще намерят преди 2 седмици
на цар Македон дръжката. На копието му.
17
0
 
9
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 седмици
Така се прави туризъм, а не като при нас да си застрояваме крайбрежните ивици. И чудовища си имаме, и прободени вампири, и парите тук изчезват като в черни дупки ..., но няма кой да организира масови търсения ...
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 15 "Ами да" - преди да се опитваш да празноглавстваш вземи прочети информация за езерото и ако можеш обясни как ще се източи ! ГлYпак !
15
2
 
6
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 седмици
СПОКОЙНО, БЕ.....ХАХАХА ОПРОСТАЧВАНЕТО И ОГЛУПЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ВЪРВИ ПО ПЛАН!!!!!
14
1
 
4
 
! Отговори
БРАВО 14.. преди 2 седмици
ИзключителноПРОЗРЕНИЕ....ХАХАХАААА!!!!!
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Многократно проучвано езеро със сонари и дори с подводница, а сега и НАСА...нищо няма, само патици. Крие се гадината в храстите и като се появи някоя самотна набожна бабичка скача във водата за снимка.
12
3
 
13
 
! Отговори
Ами да преди 2 седмици
Източат езерото!
11
1
 
7
 
! Отговори
Има шанс преди 2 седмици
да го намерят колкото и да се случи светлото комунистическо бъдеще. Само че за разлика от онази утопия шотландците диплят пачки от залъгалката. Така се прави.
10
3
 
3
 
! Отговори
Американофил преди 2 седмици
До 6 оправяйте се сами ;) хехе продължаваме подмяната
9
2
 
5
 
! Отговори
БратяГрим и КарлМай преди 2 седмици
На колко години е това чудовище и докога ще го тъпите. Пускайте в езерото девици върху салове, така се прави.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Либерали търсят митични същества. Ми да дойдат тука има ги много ха ха ха..