Хакнаха с клип на Азис сайта на съда, издал присъдите на "Pussy Riot"

Отговорност пое международната група "Анонимните"
Обновена: 21 авг 2012 13:39 | 21 авг 2012 10:33, Елка Василева
257
Хакнаха с клип на Азис сайта на съда, издал присъдите на "Pussy Riot"
"Анонимните" хакнаха сайта на Хамовническия съд в Москва с клип на Азис. Снимка: архив, Булфото

Официалният сайт на Хамовническия съд в Москва, който издаде присъдата срещу трите момичета от пънк групата "Pussy Riot", бе хакнат тази сутрин. На началната му страница бе качен видеоклип с хомосексуално съдържание на песента "Мразиш" на известния в България певец Азис, съобщи Интерфакс.

Основният текст на началната страница беше заменен с лозунга: „Свобода за Pussy Riot!”. Като фон звучеше една от песните на групата.

Отговорност за хакерската атака пое международната група "Анонимните", която призова да бъдат освободени осъдените на две години затвор три момичета от пънк групата, посочва руската секция на Би Би Си.

Под клипа на Азис бяха публикувани данни за доходите на служителите на съда за 2011 г., но няма сведения за Марина Сирова, която води делото за хулиганство срещу "Pussy Riot".

Още по темата

"Ние сме американските "Анонимни". Ние нито забравяме, нито прощаваме", се казва в едно от съобщенията, които се появиха на сайта тази сутрин. Тези надписи се смениха с друг, който гласеше: "Справедливият съд може да бъде само открит. "Pussy Riot" са живи", и бе поместена снимка на известния програмист Ричард Столман, основател на движението за свободно програмиране.

Първоначално сайтът бе недостъпен и излизаха съобщения, че е претоварен от посещения, а когато отново заработи, се оказа, че съдържанието му е значително променено. Поместен бе и новият сингъл на останалите на свобода членове на "Pussy Riot" - "Путин запали огньовете на революцията". В някои раздели на сайта се появиха и нецензурни надписи.

Малко по-късно тази сутрин сайтът беше възстановен, върнато е обичайното му съдържание.

Интересът към Азис в Русия започна в началото на тази година, след като той бе осмян в шоуто “Comedy club” по тв канала ТНТ за песента "Мразиш". Той пък им отвърна с клип към следващото си парче "Хоп", в което "жегна" руснаците с един от символите им - руската баня.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
1
 
2
 
! Отговори
хаххаа преди 11 години
Голяма веселба в този форум. Благодарности на всички, които успяха да ми докарат мускулна треска от смях. Азис го има за да може да се е...ваме с него, иначе си е виещ *** с 10 липосукции, ама иначе то с тази чалга по-добро и не заслужаваме. Прочу се момчето де. Може да задмине и пуситата скоро, след още две три липосукции и плюс кило силикон ще е бомба парче
199
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Остана Азис да ни стане президент !!!!Умен, възпитан, красив, известен на всички.....
198
3
 
5
 
! Отговори
мразиш преди 11 години
Азис си е добре и не го мислете.
197
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия Американски анонимни не са никакви Анонимни, защото ние знаем, че са Американски
196
4
 
9
 
! Отговори
Жена преди 11 години
Влязох в you tube преди малко и видях въпросния клип. Отдолу - близо 9 МИЛИОНА посещения, коментари - почти 20 хиляди и то само на руски. Не съм предполагала колко богат е руският - такива попържни и на сръбски няма. Азис тая вечер и доста занапред няма да спи, "уважен" по руски.
195
6
 
15
 
! Отговори
дядо преди 11 години
обратните винаги се подкрепят независимо какви гадости са извършилии стига с тия гювендиида беше някой наш министър дигнал заплатите 10 тина пъти както путинмразят го защото се опитва да извади руснаците от калта в която ги набета алкохолика елцинпък и немогат да го командват щото има достатъчно джепанеи им остана да го плюят и българските *** да им пригласят
194
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някои народи нямат църкви и не могат да си обяснят какво толкова е станало . Ами какво е станало (макар да не вярвам в искреността им), просто на молитви отправени по този начин би отвърнал някой друг. Теб ако те помолят по този начин, как ще реагираш.
193
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ми да се знае, че и ний сме дали нещо на света...
192
9
 
16
 
! Отговори
ТЪПА ЖЕНА преди 11 години
Не разбирам каква е разликата между нашия *** Азис и тези рускини ,еднакво грозни и еднакво ***, разликата е в правосъдието.Аз не искам децата ми да гледат тази смрад Азис но постоянно ни го навират и щеш не щеш го приемаш за нормално.Руските пляски се чешат нашия педи ражда ,а бе май и той трябва да им прави компания.
191
4
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До НаблюдателПриключвам, защото е глупаво да споря с *** човек. Наистинс, истинските християни прощаваме и затова аз прощавам на тези певици това, че отправиха молба към Богородица да ги спаси от Диктатора не по Канона. А това кой е лъжец има кой да установи. Добре е все пак, че ти казаха, че Бог и Господ никога не се пишат с малка буква, защото е нещо като молитвата на тези момичета, т.е поругаване на Православието и въобще на Християнството. Бъди здрав и дано Господ да отвори очите.
190
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кви хакери моат да бъдат тези американски ***?Само руски хакери могат да владеят света, а не някви самозванци с кетчуп около устите
189
8
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До НаблюдателТрудно ми е да повярвам, че вярваш в нашия Господ Бог Исус Христос. И кой си ти та да имаш повече право от мен на мнение. Да, покайвам се защото никога няма да преодолея презрението си към комунистите, никога няма да преодолея презрението си към примитивното мислене, това което не може да различи протеста от поругаването на религията. Тези певици едва ли са много религиозни, но целта им е протест към един Диктатор. Затова нека Бог да ги пази.
188
4
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Анонимен 221Ха ха ха ха . Последното нещо в което мога да бъда обвинен е съпричастие с комунизма и комунистите. Няколко пъти го написах - Господ вижда всичко.
187
1
 
7
 
! Отговори
войнЪ преди 11 години
К*р ти пеем АЗИСЕ, когато и да умреш ще ти е късно, нищо че коментара не е точно по темата.Ти к**во долна си олицетворение на упадъка на обществото, на алчността и злобата.Твоя модел на подражание е продажността и перверзността!
186
5
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До 219Ха ха ха . На кого пречи? На комунистите които взривяват църкви или на нас миряните, които спазваме основните правила. Писах няколко пъти, ще се съглася с упрека само на този който може да каже на Прима Виста Господнята молитва, на този който пости, на този който е кръстен от родителите си в невръстна възраст. Тук не става дума за Православието, а за Диктатурата на Путин, този който разгонва всеки митинг против него и в разрез демокрацията е вече 3 мандат Президент. Хайде у лево.
185
4
 
8
 
! Отговори
евлоги преди 11 години
ние българите сме затънали във фекалии до гушата но много обичаме да даваме съвети на други страни и народи как да живеят .сега ревем че московски съд осъдил някакви разгонени пикли че са се лигавели в църква.правилно са ги осъдили .ами тези дето ги защитават в България как биха реагирали ако азис или някои друг певец се направи на луд и оскверни църква в нас.това тези демократи помислиха ли го.тези пикли са направили тази идиотщина за да им се продават СД дреме им на оная работа за демокрацията
184
8
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Анонимен 201Няма как, откакто взривиха църкват6а Св. Крал (Св. Неделя днес), всички станаха много набожни. Затова не ни даваха да ходим на Великден на църква, затова когато дойде руския Патриарх у нас в Руската църква допуснаха само шепа БСП висши кадри. През цялата служба никой от тях не се е прекръстил, казват присъстващите. Божидар Димитров определи рускините по Черноморието като ***. Гнус.
183
5
 
12
 
! Отговори
Бжежински: преди 11 години
Едно трябва да стане ясноТия жени пропагандират садомазо и гей общуване и нямат ресурси да се занимават с политикаБеше сниман и мъж, зашил устата си , който също изглеждаше като протестиращ. Путин не е харесван от всеки, но и всеки ,който не харесва живота вРусия , вече може да емигрира, вместо да си зашива устатаЯсно е, че става въпрос за психично болни хора, които в моменти на социално напрежение биват използвани с цел пропагандаТакива са и ония студенти, които устроили оргия в музея
182
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До греховете на църкватНеобходима е толерантност към вярата на хоратаНашите храбри войни са умирали на бойното поле за Бога, за Царя и за Отечеството Няма срам в това, че местата, където са избрали да ги почитаме е Божия храмБоклуците, които се подиграват с това си получиха заслуженото
181
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" а не в свободата, единството и любовтта - безценно :) "Само болен мозък може да определи деянието на трите маймуни по този начин. Явно ГМО-то е повлияло на някои "хора".