Хари Стайлс надви Путин за Злодей на годината

Arctic Monkeys бяха героите на наградите на NME
27 фев 2014 14:30, Александър Попов
1
Хари Стайлс надви Путин за Злодей на годината
Хари Стайлс. Снимка: Reuters

Английската инди рок група Arctic Monkeys е големият победител на церемонията по връчване на наградите на сп. NME за 2014 година, която се проведе снощи в "Брикстън Академи" в Лондон. Те бяха номинирани в осем категории, като в пет от тях прибраха статуетките. Сред тях са за най-добра британска група, най-добра група на живо и най-добър албум.

В категорията най-добър самостоятелен изпълнител отличието беше присъдено на Лили Алън, която скромно заяви, че другите номинирани - Джейк Бъг и Дейвид Бауи, са били по-достойните за отличието.

За герой на годината бе избран фронтменът на Arctic Monkeys Алекс Търнър, в конкуренцията на Ръсел Бранд, Дейвид Бауи, Есте Хайм, "Пуси райът" и Лу Рийд.

За Злодей на годината бе обявен Хари Стайлс от групата One Direction,  сред номинираните в тази любопитна категория бяха руският президент Владимир Путин, британският министър-председател Дейвид Камерън, комикът Ръсел Бранд, Майли Сайръс и Робин Тик.

Американската група "Блонди" получи почетната награда "Богоподобен гений".

"Винаги сме имали специална връзка с Великобритания и е много приятно да получим признание в този изключителен списък", заявиха музикантите от бандата,

"Те пренаписаха правилата в края на 70-те години, като изведоха пънк рока до върха на класациите. Техните класически песни са все така свежи", похвали ги от своя страна главният редактор на сп. NME Майк Уилямс.

"Блонди" отбелязват 40-годишнината си с двоен диск "Blondie 4(0) ever" , който ще излезе през май 2014 г.

Другата почетна награда на организаторите - "Иновация", бе присъдена на лидера на Blur и Gorillaz Деймън Олбърн. Сър Пол Маккартни пък бе удостоен с почетната награда за най-добър автор на песни,
която се присъжда еднократно след анкета сред професионалисти.

Легендарният музикант, който е на 71 години, получи отличието за изключителен принос към поп музиката, както и за трайното си въздействие върху музикалната индустрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
4
 
! Отговори
А АЗ ГО ЧЕТА преди 10 години
Хари Стайлс надви Обама за Злодей на годината