Българска пънк група тръгва на европейско турне

Групата е една от малкото български банди, които се радват на редовни турнета и верни фенове в Европа
20 сеп 2005 13:01,
Българска пънк група тръгва на европейско турне
Кроуфиш тръгват на мащабно европейско турне. Снимка: Стейн студио

Момчетата от българската пънк група Кроуфиш тръгват на мащабно европейско турне, за да представят новият си диск „From Crowfish To Revelation“.

Турнето им ще продължи един месец и ще започне с 4 концерта в България, няколко в Сърбия, един в Австрия и останалите на територията на Германия.

През есента на 2002 г. Кроуфиш бяха на турне в Германия, където програмата им включваше около 30 концерта. През октомври и ноември 2003 г. групата триумфира по немските сцени за пореден път, като подгрява легендите на американския хардкор Sick Of It All.

Албумът „From Crowfish To Revelation“, който Кроуфиш ще представят не е с нов материал. Той е издаден през 1999 г. на аудио касета в силно ограничен тираж. През 2003 г. момчетата презаписаха материала в Стейн Студио и издадоха готовата продукция не само в България, а и в Европа чрез Freecore records.

Макара да се появява на сцената едва сега, групата е създадена още в средата на 90-те години. Музиката, която правят трите момчета, е динамична, със запомнящи се китарни рифове и мелодични вокали с голяма доза меланхолия, съставляваща солидна част от настроението в песните.

Групата е една от малкото подобни български банди, които се радват на редовни турнета и верни фенове в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание