Посланикът на ЕС в Русия се завърна в Москва

Трябва да бъдат запазени отворени каналите за диалог с Русия
13 апр 2018 12:50, Елка Василева
16
Посланикът на ЕС в Русия се завърна в Москва
Снимка: архив, Reuters

Посланикът на ЕС в Москва Маркус Едерер, отзован по-рано в Брюксел за консултации, се завърна вече в руската столица. Това съобщи за ТАСС дипломатически източник.

"Можем да потвърдим, че той вече е пристигнал в Москва", каза събеседникът на ТАСС.

Още по темата

Евросъюзът трябва да запази отворени каналите за диалог с Русия с цел да бъдат обсъждани въпроси на сигурността и въпроси, засягащи интересите на общността. Това заяви днес говорител на ЕС пред журналисти в Брюксел, където на 16 април ще заседават външните министри на 28-те страни-членки.

"Брюксел постоянно работи по въпроса", увери той.

Според дипломата външните министри предстои да обсъдят на 16 април стратегията на ЕС спрямо Русия като цяло. Той напомни, че става дума за петте принципа, приети през март 2016 г. Те засягат изпълнението на Минските споразумения, усилията в отношенията със страните от Източното партньорство, съпротивата на ЕС в сферата на енергетиката и хибридните заплахи, взаимодействието с Русия по въпроси от общ интерес и подкрепата за руското гражданско общество.

/БТА/


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
При евентуален конфликт, докато вдигат стратегическата авиация(летящи ракетни установки), руснаците ще поразят с ракети летищата, ПВО - то и ракетните установки на Европа. След това ще ударят масивно с атом за да смажат ВСИЧКО. Цялата процедура ще трае под 30 минути. Толкова и остава на Европа след началото на конфликта. Ако САЩ се намесят, тръгват междуконтиненталните ракети и края на свера идва. Това е. Накъде *** вятъра няма да е важно. Дайте си сметка до какво води тормоза на сериозен пич.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Във военно отношение, ЕС е собственост на Москва. Отворена и достъпна от всяка една позиция и във всяка една точка. Ак ЕС търси военен сблъсък с Москва е все едно да търси самоубийство. И този път ще го получи, понеже успя да мотивира руснаците до краен предел с всичките си несправедливи и брутални действия напоследък. В момента военните технологии са такива, че не е нужно да закараш танк до берлин, лондон или париж за да ги смажеш тотално без шанс за оцелване. ЕС май забрави някои събития...
13
0
 
7
 
! Отговори
Ghost преди 8 месеца
Трябва да се знае вгара какво прави. Не от обич, а от любопитство. Така поне малко биха искали да приличат на Москва и Путин. Голямата мечка не и пука какво правят овцете и на кого подражават. Перхидроленият Дък ще е последният президент на САЩ. След това ще има дълго мир и ще говорят всички американци на руски. A другарката тереза Мей вече не може да заблуждава никого. тези които и се върнаха дълбоко съжаляват че са отзовали посланици. На лъжата краката са много къси - като нейните
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ЕС КЛЕКНА ПРЕД МОСКВА.

В ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНА ПОЗА, УДОБНА ЗА НЯКОИ ДЕЙСТВИЯ.
11
1
 
15
 
! Отговори
богомил преди 8 месеца
До тук с цирка на тереза Блей , това за малко отложи оставката и , на какво ли още е способна само да се задържи във властта !
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мда, всеки цирк за 3 дни, Скрипал включително. Като се усетиха, че напрежението спада, доброжелателите спретнаха "атаката" в Дума, ама нещо вече целият свят беше настроен срещу сценариите им заради шпионската идиотщина. Мъка мъка.
А в същото време, "дъщерята" Юлия излиза с професионално прессъобщение, колко е наранена, обидена и огорчена, колко и е тежко възстановяването, и как не иска нито медиите, нито посолството, нито роднините й да я търсят. След като дни преди това, каза че е добре. Ах.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нормално за евроджендърите.Когато Путин им отпери поредния шамар следва крякане,охкане,изтерясване и в последствие си сядат на дирниците.И така до следващия път,когато ги обхване пак безсилният бяс.Ама какво да се прави.Шило в торба не стои.А в същото време волът кога рине с рогата,хвърля всичко върху гърба си.
8
1
 
12
 
! Отговори
До №7 преди 8 месеца
Неграмотен/на си - не Москва, а ЕС дава на заден.
7
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
москва пак даде заден хахахаха
6
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ЕС ПАК СРИТА МОСКВА
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ЗАДЕН ХОД ДАВАТ МАЙ.
4
0
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 месеца
Амма, че си глупава! Самичка си дърдориш под темата за Русия!
3
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия може да обяви завръщането ЕС посланника за национален празник...колко са изпаднали горките в руския Гулаг !
2
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ЕС вече съвсем прекалиха! Никое човешко същество, каквито и прегрешения да е извършило, не заслужава такова жестоко наказание - да бъде изпратено в Русия!
1
6
 
30
 
! Отговори
Н червеното килимче преди 8 месеца
ЕС пак се забърза нещо...