Мистерия във Франция: Дузина деца родени без ръце, а отговор – няма!

Здравното министерство започна разследване на случаите
2 ное 2018 19:15,
67

Във Франция започна национално разследване заради десетки бебета, родени без ръце или без длани. Преди седмици местните власти в няколко френски департамента са провели вътрешно проучване.

Първото разследване е започнало след като става ясно, че дузина деца са се родили без крайници в няколко френски региона. Разследването приключва без властите да успеят да посочат конкретна причина, пише BBC. 

Нови 11 случая в източния район Ен накараха властите да отворят ново разследване. В случая става въпрос за агенезия, при която горните крайници на плода не успяват да се развият по време на бременността. Може да липсват или целите ръце, или само длан, или дори пръст.

Случаите са концентрирани в района на Ен, недалеч от швейцарската граница, както и в съседните Британи и Лоара-Атлантик, в северозападния край на Франция.

Френският министър на здравеопазването Агнес Бузин призова за задълбочено разследване, след като първоначално учените не можеха да дадат обяснение за случващото се.

Пред френска телевизия тя заяви, че първите резултати от националното разследване ще станат ясни през януари, а по-нататъшни заключения ще бъдат представени през лятото.

"Мисля, че цяла Франция иска да знае", заяви госпожа Бузин. Тя посочи, че според разследването отговорът може да се крие в природата, или в храна, или дори в напитка.

"Може да е дори нещо, което са вдишали - в момента просто не знам", посочи Бузин.

Всички случаи в Ен са на хора, живеещи в радиус от 17 километра от село Друя. Това кара много хора да спекулират, че в случая става въпрос за щети, нанесени от пестициди.

Някои от историите на засегнатите вече са разказани във френските медии. Родителите на 8-годишно момче, засегнато от аномалията, разказват, че по време на проследяването с ултразвук на бременността проблемът не е проличал.

Семейството разбрало за аномалията, когато техният син Райън се родил и докторите не можели да им обяснят причината.

Друга майка била разпитвана от лекарите след раждането на синът й Лео с деформирана ръка.

Във вторник националната здравна служба на Франция съобщи, че нови случаи са били разкрити от разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велика страна са дано по-скоро установят източника на проблема... жалко за дечицата. Живеем в свят, който никога не е бил толкова замърсен.
50
0
 
1
 
! Отговори
Майка преди 5 години
До 52 Вината не е в родителите. Аз съм правила всички фетални морфологии. Плащала съм всеки месец за преглед на ехограф. Гледали са ме 5 доктора и уж най-добрият за южна България ми прави 4Д-то, но синът ни се роди с липсващи пръсти и кости. Тип щипка на рак, като всичко що препоръчително и на частно съм правила, но всички вдигат ръце и казват, че тепърва радиацията от Чернобил започва отражението си. Документ имам, че има 10 пръста на ръцете, но уви само 8 са, като 3 от тях недоразвити.
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
франция е страната с наи много атомни електроцентрали мисля че са около 18 ако не се лъжа каквито и противобезопасни мерки да взимат при такова голямо количество централи все някъде се получава пробив и има изтичане на радиация политиците им знаят много добре каква е причината за раждането на такива деца да не се правят на МИТКО КИТКАТА
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вината си е на самите родители.Първо се правят изследвания преди бременността,а по време на бременността се ходи на 4 Д ехограф и там всичко се вижда.Ако ги е гледал някакъв селски доктор с ехограф на 50 години може и нищо да не е видял.
47
2
 
4
 
! Отговори
неандертал преди 5 години
електро-магнитната рациация от джиесемите не прощава! яжте повече свинско за силен организъм!!
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До шматка 22Взе ми думите от клавиатурата - точно същото си мислех! Не е нужно наоколо да има атомна централа, просто там наоколо може да докарват и заравят отпадъците ѝ.
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом освен хората има и птици и животни,това са или химикали,или радиация или може би ГМО,не е от лекарства.Но химикалите и радиацията са най-вероятния причинител,да вземат проби от вода,почва,въздух,растения!Крайно време е световните сили и обществата,организациите,да се заемат сериозно с проблема замърсяване,защото замърсяването на планетата е достигнало чудовищни размери! Както и с опазването на горите,без гори,няма кислород,няма и живот!
44
1
 
1
 
! Отговори
ГМО преди 5 години
Говоря глупости. Имах предвид ДНК на организмите.
43
0
 
2
 
! Отговори
ГМО преди 5 години
Това според мен си е баш ГМО. Защото там се променя ДНК на протеините. Радиацията щеше да поврежда различни неща, където има слабо място. Във всеки случай, независимо дали е ГМО, радиация или експеримент с лекарствата на родилките, това е човешка дейност. Природата не прави една и съща грешка толкова пъти последователно.
42
2
 
2
 
! Отговори
Рада Глибоката преди 5 години
Путин...то е ясно...
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха,така!Замърсявайте още планетата,докато не остане чисто място за живеене!И още ползвайте генетични манипулации и ГМО.
40
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това е от кръвосмешение , ако не знаете това за англия например си е редовно и нормално за тях , така че и за франсетата няма да се учудя
39
2
 
7
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До Адронния колайдерАко е някакъв вид радиация, аномалиите не биха следвали някакъв модел. В случая повтарянето на един и същ проблем в развитието по-скоро говори за химикал. Наистина и аз се сетих първо за историята с талидомида. Пестицид, комбинация лекарства, модна хранителна добавка, бутикова дрога, "изобретена" от местен дилър...това са само част от възможностите и те вероятно вече са проверени.
38
0
 
7
 
! Отговори
Име преди 5 години
може да е имало книга, може да е имало филм за талидомид-a , но в последните напъни на увредените деца да получат някаква справедливост удари на камък в съда на зидарите, които са толерантни само към парите си! както всички евреи, междувпрочем.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До faktologДа...имаше една книга,доста години минаха....''Опасно лекарство'' се казва, мисля ,че името на ''лекарството ''беше талидомид ; може и да греша за името,но иначе си прав ....за съжаление
36
1
 
0
 
! Отговори
Име преди 5 години
наблюдател. а след раздането какво е станоло. я ни разкази, ама цесно? за какви тарамбуки ни е разказал пътника? осветли ни малце де!
35
0
 
11
 
! Отговори
Име преди 5 години
аз мисля, че единствената мистерия във франция е, че макрон е станал президент
34
0
 
10
 
! Отговори
Име преди 5 години
колко жалко е, че фармацевтичните компании все още не са измислили ваксина против тяхната собствена алчност. направо е покъртително да гледаш хората. едно удавено от баща си дете стана символ на борбата на медиите с "нетолерантните", докато фарма концерните им плащат да раждат деца без длани...
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А колайдера как замете тибетци и непалци .....
32
0
 
3
 
! Отговори
faktolog преди 5 години
До Анонименза таломида - разработен е от братятя немци ..... 57-я започват продажбите == сетете защо как и кога всъщност е правен