Австрия е руският Троянски кон на ЕС, твърди експерт

Мартин Владимиров от ЦИД с остра критика към ситуацията в Австрия
21 май 2019 17:15, Екип на Bloomberg
37
Австрия е руският Троянски кон на ЕС, твърди експерт
Виена, Австрия Снимка: Pixabay

Падането на австрийското правителство току преди евроизборите се превърна във водещата новина от ЕС, тъй като това е пример за руското влияние върху политическия живот в страната. По този повод Австрия си заслужи много остра критика от страна на Мартин Владимиров от Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД) в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„За последните 5 години от налагането на санкции срещу Русия след анексирането на Крим, Австрия е привлякла повече от 20 млрд. евро инвестиции. Това е единствената страна в ЕС, която увеличава експозицията си към руския пазар след 2014 г. По този начин Австрия се превръща в истински Троянски кон за Съюза. Но това не може да се случи без подкрепата на всички партии в страната“, казва Владимиров.

Оказва се, че само Португалия и Испания от страните в ЕС нямат проруски партии в управлението си, според представителя на ЦИД. Но това са само две от общо 27-те страни членки на Съюза.

Какво е руското влияние в България, можете да научите от страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А врагът с партиен билет? А Торбалан? А извънземните, чакрите и Ерата на Водолея няма ли да провалят безценния Хавропейски съюз? С неговите безценности, джендерастия и "диверсити" дет ги правило "силни"?
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Австрия е троянски кон на Русия, а Англия и Полша са троянски кон на САЩ и инструмент за натиск върху Европа. Трябва да се казва цялата истина.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
привет от Германия: Какъв шистов газ на територии колкото една плюнка бе, неразумний? "Американски еколози откриха нови негативни последици за земята от добива на шистов газ... В някои установки числото на химикалите с неясен произход достига 20. Специалистите не изключват, че много от тези вещества могат да са канцерогенни или да съдържат радиоактивни изотопи."
30
3
 
2
 
! Отговори
Бг преди 4 години
Бг на кой троянски кон на америка
29
2
 
13
 
! Отговори
Антисоросоид преди 4 години
А почти всички останали без Унгария са троянския кон на сороските НПОта. Мразаги
28
4
 
14
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 4 години
До привет от ГерманияДоколкото си спомням, по "случая Скрипал" няма никакви доказателства за стъкмените обвинения на англичаните. Нещо повече, унищожиха (заметоха) се улики, криеше се състоянието и местоположението на пострадалите. Не се допуска участие на руски експерти.Така, че не ми говори за този цирк. Имало "Новичок", ама той не бил произведен в лабораторията на няколко километра от мястото, ами бил руски. И те някак си оцеляха и бързо се възстановиха... Доообре.
27
17
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Аз пък като по-голям експерт смело мога да кажа ,че България е най-големият сателит и най-голямата пионка на руската коч.чина ! България даже не посмя да изгони руски дипломати заради случая Скрипал ! България дори не посмя да се съгласи с помощта на западните страни да произвежда шистов газ , рубладжиите се страхуваха онзи от Кремъл да не се ядоса ,че ще им дърпа ушите ! Ако Авсрия имаше тази възможност едва ли щеше да се откаже от производство на шистов газ !
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лоша работа. Австрийската министърка на външните работи си е подала оставката само заради това че е играла казачок с президента на велика Русия на сватбата си. Срамота е за толкова дребна работа да те обвиняват в държавна измяна.
25
1
 
8
 
! Отговори
Шум в ухото преди 4 години
Конета вие сте. Австрийците истински мьжета с топки и акьл в глава та си
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Австрия е руският Троянски кон на ЕС, твърди експерт.Австрийците са самозванци, истинският троянски кон е България. Колко пъти австрийците поискаха отмяна на полезните санкции за Русия? Николко. Колко пъти поискаха българите отмяна на полезните санкции за Русия? Много пъти даже и резидента Радев къде що ходи и само това му е в устата. "Отменете много полезните санкции на Русия, защото България изнемогва от тежките икономически загуби."
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1234Има къде-къде по американско настроени страни в ЕС от германия.
22
5
 
7
 
! Отговори
1234 преди 4 години
А германия е американския, а той е най едрия и драгливия в целия ес, където се печата еврото и се вземат решенията. Интересното е че американските коне нанасят повече щети от руските и целта им е винаги европа на колене, а рускиите просто искат да търгуват с ЕС Щото юдеите не им дават
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Австрия е разпределителния хъб за природен газ,към който Русия всячески се стреми да закара своя газ през Турция,България и Сърбия. За това е цялото драпане,същото е и за Северен поток 2.Пари трябват,пари...а без алъш-вериш - няма как!
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навремето и партииният функционер Огнян Дойнов изпра парите които изнесе от България в Австрия !
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла Европа се облизва кой да си пере парите при тях, но явно само руснаците им се виждат заплаха. Да си видят футболните първенства повечето "западни държави". Не стига, че всеки фараон си пере парите, ами и първенствата им са "чичо Томовата колиба.
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РУСИЯС какво ще я изкупите? С въшки ли? Клоун!
17
11
 
7
 
! Отговори
РУСИЯ преди 4 години
БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я ИЗКУПИМ ЦЯЛАТА
16
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Waffen SSИ в крайна сметка не каза какъв модел предлага извисен в интелектуално отношение купен от руснаците селски смотльо.Та? кажи за модела извисено руско тр0лче?
15
6
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Кое е това джендърче, мартин владимиров? Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крак. Писна ми от платени "политолози".
14
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЮП и БЕЛЕНЕ не са никакви инвестиции.Защо руският *** Waffen SS лъже?Щяхме да си ги платим като попове.Русия любезно ни предоставяше кредитче срещу 7% годишна лихва.вечно щяхме да имаме да връщаме пари.