Влак на метрото падна от надлез в Мексико, 15 души загинаха

Причините за трагедията засега не са известни
4 май 2021 10:16, Елка Василева
15
Влак на метрото падна от надлез в Мексико, 15 души загинаха
Кадър: YouTube

Надлез рухна в мексиканската столица в момент, в който по него е преминавало метрото. Съобщава за 15 загинали и 70 ранени, предаде Ройтерс.

Инцидентът тази нощ е станал по линия 12 на участъка между станциите Оливос и Тесонко. Причините за трагедията засега са неизвестни. Към мястото се е отправила кметицата на Мексико Сити Клаудия Шейнбаум.

На мястото има много спасителни и пожарникарски екипи. Кадри в местни медии показват как единият вагон е рухнал от надлеза върху булеварда, намиращ се отдолу и всичко е в развалини, сякаш е имало земетресение.

5,5 милиона души използват всеки ден метрото на Мексико Сити. То има 12 линии и 195 станции, допълва испанското издание, цитирано от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Евала преди 2 години
В страните от Третия свят си е така , все нещо пада, потъва или се блъска.
11
2
 
0
 
! Отговори
Гербер преди 2 години
Борисов е виновен
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Дори след 100 години става като аквариум" Wtf, к'ви ги бръщолевиш? Съвсем нормално метро, което е строено преди повече от 100 години да дава дефекти. Не е нормално метро на строено през 2020 година да се счупи само след 6 месеца.Ама до толкова ти стига акъла, че измуквайки си всякакви оправдания от пръстите, ти правиш компромис със собственото си качество на живот за сметка на птълните джобове на някои. Тоест взимат от твоя, за да пълнят техния. Щом си ок с това, аз не мога да те съдя.
9
2
 
1
 
! Отговори
Прокоп Бянов преди 2 години
Серящата японка отбелязва смъртта на еврейската нация , досега цели три пъти........
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2017 имаше силно земетресение там. През тези години досега е имало и други по-слаби. Вероятно е свързано - конструкцията е била нарушена.
7
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 2 години
Ето дори след 100 години става като аквариум. Въпреки всички усилия на инженерите. Защо тогава се оплакваш? Аз съм бил в Лондон, в метрото в час пик седиш наведен защото е ниско.
6
0
 
0
 
! Отговори
кметицата корумпе преди 2 години
(((Шейнбаум)))
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък малко да те зарадвам - лондонското метро е на 100+ години, а линия 3 на софийското - на 6 месеца. Пак ще съм много щастлив нашето, ако поне 15 години, не 100, издържи без да се счупи.Ама то при тая буйна река - Перловската как не. Темза пасти да яде.
4
0
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
През 2002 г. водите на Вълтава заливат 18 спирки от метрото в Прага и ги затварят за половин година. Разрушителното наводнение тогававади от строя19,6 кмметролинии ипричинява щетиза 7 млрд.
3
0
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Малко ще те разочаровам. Просто трябва да четеш повече. Не да мислиш че света е на запад или на изток. И да мечтаеш да миеш чинии там. края на септември 2019 г. проливен дъжд наводни Лондон, причини хаос в трафика и сериозни закъснения на метрото. Заради наводнения четири от метростанциите бяха затворени във вечерния час пик. На кадри в социалните мрежи се виждаше как водата от дъжда се излива през покрива на гара Ливърпул стрийт, която е една от най-натоварените железопътни гари в Лондон
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мексиканското правителство е алтернатива на ИТН и славин трифонов. При чака рака парашутистите е така!
1
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не се чу един път английското, френското, японското или американското метро да се счупи? Само метрата от третия свят - мексиканското, таджикистанското, българското...