НАТО: Положението на руските сили в Украйна става все по-трудно

"Русия е в 15-ия месец на една война, която си мислеше, че ще спечели за три дни"
10 май 2023 19:23, Красимир Ангелов
106
НАТО: Положението на руските сили в Украйна става все по-трудно
Снимка: БГНЕС

Руските сили в Украйна са във все по-трудно положение, заяви в Брюксел ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер, цитиран от ДПА.

"Русия е в 15-ия месец на една война, която си мислеше, че ще спечели за три дни", изтъкна Бауер, цитиран от БТА.

"Голиат изнемогва, тъй като Давид показа голяма жилавост и тактически гений, които бяха подкрепени от 50 страни по света", каза ръководителят на Военния комитет на НАТО.

Бауер направи изказването си в началото на заседание на военни ръководители от НАТО, посветено на нови планове за регионална отбрана.

В плановете се разисква въпросът за това как по по-добър начин да бъде защитавана територията на алианса при атака на Русия или на терористични организации.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви по-рано, че очаква лидерите на страните от НАТО да подкрепят новите планове на срещата си през юли и да постигнат споразумение за разширяване на производството на отбранително оборудване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
3
 
! Отговори
Изнемогва горката! преди 1 година
Икономиката и толкова се съсипа че от 10 мина на 8 място. А още нее пуснала както си трябва в тези случаи военния конвейр!
82
1
 
3
 
! Отговори
ПОМОЩ!Побеждаваме! преди 1 година
НАТО vs Русия. "Давид показа голяма жилавос" ха ха ! а Давид е заедно със прайд от 40 братчета. Всички вече изнемогват също.
81
0
 
0
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Роб си се родил Роб и ще умреш !
80
0
 
9
 
! Отговори
Жиката преди 1 година
Жа дигаме още лихвите.Инфлациооо в ЕС.
79
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демократите правят всичко възможно да се задържат още един мандат, но тази война май ще ги довърши
78
1
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 51 "... но Русия загуби от тази война" - и на какви факти се базира това твое твърдение?!
77
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 74 "САЩ са произвели до този момент близо 900 изстребителя от пето поколение Ф-35" - Колко от тях могат да летят (освен тези на Израел, без електроника на сащ)? Отделно mq-9 се видя как падат ако руски ас ги прeпикае с керосин.
76
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия мачка успешно паплaчта от 50 държави.
75
9
 
4
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Абе кво стана 100 пъти четох че бахмут е превзет от пияните рашки? И не казаха ли че имат работа 3 дни в Украйна! Май се отказаха и се прибират.
74
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един готвач сготви цяла Европа барабар с НАТО
73
9
 
7
 
! Отговори
хуя преди 1 година
то не беше крадене на перални , то не беше циркови изпълнения , тоя владимир да не е цирков актьор бе ?
72
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ са произвели до този момент близо 900 изстребителя от пето поколение Ф-35. На Украйна са доставили точно нула. Както и нула ракети томахоук. Нула тежки нападателни дрони като MQ-9. Военните помощи от НАТО към Украйна са под 10% от бюджета на НАТО. Това са фактите. НАТО още въобще не са почнали да воюват, а русия 9 месеца не са превзели Бахмут.
71
7
 
10
 
! Отговори
До Дядката 72 преди 1 година
Се сетиш ! Много ясно че е така доставя нефт и на Фашистите от Украйна нищо че са в война . Но рова е много сложен процес за асимилиране от Евроатлантическатаизмет в Бг с тяхните закърнели от най различни опияти и наркотични вещества . Това при бай Тошо го нямаше
70
13
 
27
 
! Отговори
Дядката преди 1 година
Русия е приела тактиката на изтощаване на донорите на Украйна и за сега се справя успешно!Вече се появиха съобщения ,че войната става твърде скъпа за САЩ!Вероятна целите на Русия са по-мащабни от обявените в началото на операцията!В нашите медии само лъжи!
69
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ги направи смешни само с 50 хил затворника
68
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Разгрома на руската циркова армия ,ще освободи и руснаците от 200 години комунизъм / последните 20 години Путинов фашизъм / Последните дни на ПУТИН" - ти чакай да види кой ще го смени, че не си много наясно кои руснаци бяха в затвора и чий главатар е Пригожин, але пък да си запознат какъв е Навални и защо е в затвора, да не говорим колко руски фашисти работят в Азов. Чистката в Украйна и Русия тепърва започва Путин е нещо като нищо в сравнение с крайно десните руснаци, които ще го сменят.
67
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна в НАТО И ЕС !! Русия в Сев.Корея и Иран ! Зеленски във Финландия ,Германия ,Нидерландия !! Путин в бункера и московската канализация ..
66
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не трудно ,А НЕСПАСЯЕМО ! Разгрома на руската циркова армия ,ще освободи и руснаците от 200 години комунизъм / последните 20 години Путинов фашизъм / Последните дни на ПУТИН !!!
65
7
 
19
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Е добре де, щом става по-трудно за Русия, по-добре! Според нашата логика! Радвайте се, що сте се подертили? Ааа, сетих се! Като мъжете и сами не си вярвате. Една руска ЧВК разби НАТО и 52 държави! Резил...
64
19
 
11
 
! Отговори
Зе преди 1 година
Равносметката, след като приемат Украйна в ЕС, ще е страшна. Когато накрая преценят, за себе си, струваше ли си, ще осъзнаят, освен, че могат да ходят без визи на екскурзии в Европа, са загубили всичко останало. Разбира се, както и на нас ще им обяснят, че сега живеят по-добре, оцелелите, и че за всичките им неуспехи, както е при нас, са виновни руснаците. Вече, пропагандата ги превърна в нация от мрънкащи неудачници, на които всички сме им длъжни.