В Несебър се открива българо-руски езиков фестивал

Фестивалът ще е под патронажа на министъра на образованието и науката Даниел Вълчев и на посланика на Русия у нас Анатолий Потапов
18 окт 2005 11:04,
В Несебър ще се състои вторият етап на българо-руския фестивал "Дружба между езиците - дружба между народите", съобщиха от пресцентъра на морската община. Той се организира под патронажа на посланика на Русия у нас Анатолий Потапов и на министъра на образованието и науката Даниел Вълчев.

Фестивалът се открива утре и ще продължи до 23 октомври. Организатор е Федералната агенция по образование в Москва със съдействието на Министерството на образованието и науката, посолството на Русия в България, Руския културно-информационен център в София, Воронежкия държавен университет.

По 20 ученици от България и от Русия са избрани да участват във втория етап на фестивала. Очаква се да бъдат отличени по 10 участници от всяка страна, получили най-много точки от устен и писмен изпит. Те ще получат възможност да се представят във финалния етап на фестивала във Воронеж през ноември.

Идеята на форума е да се отличат ученици за най-добро владеене на български и руски език и за най-добро познаване на историята и на културата на страната на изучавания език с цел да се разшири разпространението на руския език и на руската култура в България и да се повиши интересът към българския език и култура в Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание