Ваканция! Ура! Материалът обаче ще бъде наваксан

Децата на училище в понеделник, няма да имат още почивни дни
22
Ваканция! Ура! Материалът обаче ще бъде наваксан
Снимка: Булфото, архив

Просветният министър обяви, че засега не се налага да бъде удължавана ваканцията на учениците след 9 януари.

"Ръководя се от правилото минимален или нулев риск за децата, затова обявихме и грипната ваканция. Ако се прецени, в отделни области може да се наложи", коментира Меглена Кунева пред БНТ.

Още по темата

Макар че, според нея, удължаването на ваканцията с два дни, да не е драматично, материалът за това време ще бъде наваксан. По думите й тепърва ще се види как ще бъде преструктуриран, за да бъде преподаден от учителите.

Кунева каза още, че училището в шуменското село Хитрино не е много засегнато след взрива на цистерните.

До понеделник ще бъдат монтирани стъклопакети и отделни врати. Психолози ще работят с учителите, след това ще се работи много и с децата. Отпуснат е нов автобус с 32 места. Надявам се учебната година да започне без битови проблеми за децата, заяви Кунева.

"Автобусите минават технически преглед, трябва да се доверя на резултатите. Надявам се, че през 2017 г. ще се отпуснат повече средства за нови автобуси. През 2016 г. се взеха нови превозни средства, но те бяха твърде малко", каза от просветният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Ученик преди 7 години
Да, да.. Естествено, че е прекрасна идея да бъдем на училище втора смяна и да се прибираме вечерта в студа
12
0
 
9
 
! Отговори
вишист ама за чий ? преди 7 години
е няма как . нали трябва да има на кой да си продават лекарствата тия мам..... им да ... а.знаят ,че е пламнало от вируси и вместо да оставят децата да почиват още една седмица . то навън го дават -20 те много учени ще ги направят за още 5 дни д...... м....о
11
0
 
6
 
! Отговори
Мислещ преди 7 години
До Бивш учителАко беше умна и умееше да съчувства, щеше да удължи ваканцията на децата до края на следващата седмица, за да не се събират на едно място в най-големия студ и в разгара на грипната епидемия.Защо да не удължат после учебните занятия с една седмица за сметка на лятната ваканция?Сега, като се изпоразболеят повече от половината дечурлига и отсъстват от училище по десетина дни, колкото трае грипът, кой ще спечели от това? Ще спечелят само онези, които продават лекарства, никой друг!
10
0
 
10
 
! Отговори
Акъл трябва.И съвест преди 7 години
Това беше поредното безумие!В понеделник ще е зверски студено.Децата излизат от вкъщи преди 7.00 ч., а в средата на седмицата ще са най-ниските нощни температури.Има ли някой, който да не знае, че именно рано сутринта е най-студено в такива дни?Има и незнаещи, разбира се. Кога Пръмовата снаха е ставала рано по задължение, та да знае тези неща? Може и да е ставала, когато е била ученичка, но явно е забравила.Ако удължат ваканцията с още една седмица, могат да удължат срока през топлото време
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази кокореща с вeщицa трябва да бъде прибрана задълго на тъмно, за доброто на българите и българското образование.
8
0
 
9
 
! Отговори
4-ти блок преди 7 години
Г-жа Кунева се суети неестествено дълго. Да закрива и образованието и да продължава напред.
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей,дано се освободим от тази жена,мразена от повечето българи,но се говори,че отново се гласи за Европарламента.
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министърката обавява, че е решила за удължване с 2 дни ваканция, като че ли е решила световните проблеми с глада!Голяма драма за прословутите 2 дни, голямо чудо, голямо наваксване ще падне на огромния пропуснат материал!Царе са да правят от мухата слон!
5
0
 
19
 
! Отговори
Бивш учител преди 7 години
Ей сега ще падне едно преструктуриранеее...бедна ви е фантазията! Директора събира учителите на оперативка, връчват им един лист и готово... до края на деня всичко е мед и масло! :) Нали така колеги? А иначе, Куневица отдавна е за затвора, не просто за смяна...както и Кумчо Вълчо, тарикатчето!
4
1
 
18
 
! Отговори
Хой преди 7 години
Еййй пак ми развалихте деня като показвате противната физиономия на това политическо недоразумение!
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново нескопосано решение .Защо трябваше да прекъсвате ваканцията на децата по средата на седмицата ? Погледнато реално зимната ваканция беше само 6 неучебни дни . Останалите дни са празнични и официални за всички. Ако бяха 10 неучебни ,децата спокойно можеха да се върнат на 9-ти без да обявявате грипни, бедствени и тем подобни ваканции.Или отново ще се правим на ГЕРОИ ..... КОЛКО сме загрижени и мислим за децата ?!!!
2
0
 
11
 
! Отговори
Академия преди 7 години
Лекция за лидери в образованиетоИзпозлвайте по-често думите:НадгражданеПреструктуриранеПсихологТе нямат особен практически смисъл в нашата сфера, но слушателите не знаят това.
1
0
 
18
 
! Отговори
1234 преди 7 години
още малко ще те търпим б..... и да се надяваме повече да не се появиш на политическата сцена