Директор: Трябва да се вземат локални решения за училищата

Нулевата година е невъзможна
3 ное 2020 22:30, Нели Христова
16

Расте ли броят на гимназиите в червените зони? Каква е Ковид формулата на образованието?

Най-доброто решение оттук нататък е да се взимат локални решения. Ще избираме между няколко беди - коя е най-малката. Има училища, в които няма заразени, например в някои училища във Видин. Обединихме се около това, че решенията трябва да се взимат локално. Това каза за "Денят ON AIR директорът на столичното 51-во СУ "Елисавета Багряна" Асен Александров.

Той е на мнение, че на ниво училище също трябва да се локализират нещата. Пример за това било, че може да се карантинира само гимназията или само прогимназията.

"Не трябва да се очаква решение оттук до края на карантината. Не е възможно годината да се окаже нулева. Имаме капацитети за обучение", допълни събеседникът.

650 учители са заразени (в училища и детски градини). Няма достатъчно заместващи учители. Засега обаче не говорим за затваряне на детските градини, посочиха от МОН.

"Миналата седмица в 51-во училище имаше 5 карантинирани паралелки, тази са две. Може да възникне ситуация да избираме за първи-втори клас или да разделим даден клас на части", допълни той за Bulgaria ON AIR.

Според Александров, ако трябвало да се избира, гимназиалният етап се справял най-добре с дистанционното обучение. Били и по-интензивни носители на заразата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Вива преди 3 години
Твърденията на този директор са неверни!!! Болните учители в системата с доказан Ковид вече са около 900 човека. При 62-63 хиляди учители в страната, това прави 7% от тях, заразени и болни само за по-малко от 2 месеца. Ако не се премине в дистанционно обучение за всички училища, до края на януари, до края на първия срок, вече няма да има кой изобщо да влиза в клас!!! Няколко учители, при това още млади, не пред пенсия, за месец и половина от началото на учебната година загубиха живот си.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво чака ощв тази мишка???Най-важното е здравето на нашите ДЕЦА.Обявете я за нулева година.Една загубена година или живот за поколението ни.Една година не може да провали бъдещето на децата ни.Можв да спаси човешки животи.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вьлчев да исчака да се заразят повече родители и после да взимат решения - кои ще им гледа децатаНемците с право определиха страната ни с една точна дума
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те докато си чешат езиците и обсъждат вече минахме 4000 дневно. От тях 1600 са в София.Децата дори и болни не ги изследват. Хванаха няколко реално болни, но без симптоми ходещи деца на училище само заради критично вече състояние на родителите. И после се чудят за бройките. Ще пренесат заразата в семействата си и ще загубят близки. Няма да са осакатени образователно, но може да останат без някой близък.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как да е невъзможна след като сме във война.Нали това плещят всички от сутрин до вечер.
6
1
 
3
 
! Отговори
Това преди 3 години
Не е директор а поредната мисирка!
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва национална стратегия за борба с епидемията и между другото, папагал проскубан, ГЕРБ СА УМИРАЩА ПАРТИЯ,НЕ СЕ НАТЯГАЙ ВЕЧЕ!Директорите на училища, ако знаете каква пара присвояват, свят ще ви се извие!
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата пушат буквално пред входната врата на училището, нощно време е пълно с наркомани, а Г-н Директор е сигуро от провинцията...ако това е елитно училище...жалко за децата ни:(
3
0
 
9
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Живея срещу училището на което е директор, пълна анархия е.... Никога няма да си пусна детето там...
2
0
 
8
 
! Отговори
Блабла преди 3 години
Този до кога ще си дава мнението?
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 3 години
Ами ако бяхте мерили всеки ден, температурата на децата от градината, ученици, студенти, и учители, може би нямаше да има толкова болни....В те какво само първите няколко седмици, и за пред камери.