Публикуваха второто класиране за прием в гимназиите след 7-и клас

За поредна година СМГ е училището с най-висок минимален бал
20 юли 2021 14:11, Анисия Иванова
1
Публикуваха второто класиране за прием в гимназиите след 7-и клас
Снимка: БГНЕС

Публикувано е второто класиране за прием в гимназиите след 7-и клас, съобщиха от Министерството на образованието. Резултатите могат да бъдат проверени тук.

МОН публикува и проект на заповед за провеждане на държавните зрелостни изпити (ДЗИ) през учебната 2021-2022 година за обществено обсъждане, както и ваканциите на учениците през следващата учебна година.

Класираните ученици се записват в осми клас в съответното училище, като подават следните документи: заявление до директора; оригинал на свидетелството за основно образование; оригинал на медицинското свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика, което е за кандидатстващите по специалност от професия в професионалните гимназии и професионалните паралелки в профилираните гимназии, в обединените и средните училища, както и за профила "Спорт".

За поредна година Софийската математическа гимназия е училището с най-висок минимален бал за кандидатстване след VII клас в столицата – 483,5 точки от максимум 500. Оттам са и петимата столични кандидат-гимназисти с максимален бал. Те са пожелали да останат да учат в същото училище. Това показаха резултатите от първото класиране за държавния план-прием в гимназиите, което беше публикувано преди седмица.

И тази година най-желаните паралелки след VII клас в София са с профил „Чужди езици“ – английски и испански, показаха още резултатите.

 


1
Още от Образование
Глад за учители, стартовата заплата може да надхвърли 1600 лв.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
9
 
! Отговори
мнение преди 6 дни
Учениците от СМГ постигат резултати с много допълнителни уроци и школи.Моите деца завършиха тази гимназия преди25години.Никави уроци не съм плащала и ги приеха с високи оценки навсякъде.Няма ги Щварц,Дилова,Ангелова.Вижте постове на родители за СМГ.