ВУЗФ откри новата си академична година

Това стана с с тържествена церемония
4

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ВУЗФ е различен университет и вие ще се убедите в това от първия ден“, с тези думи започна приветствието си ректорът на ВУЗФ проф. д.ю.н. Борис Велчев. Той призова студентите да се възползват от всичко, което университетът прави за тях, защото основната задача на висшето училище е не просто да им преподаде знания, а да ги научи да мислят, да разширят хоризонтите си и да им помогне да постигнат най-доброто, на което са способни.

„Пред вас стоят вашите преподаватели, които са едни от най-добрите в България. Тук ще учите не просто от академични хора - професори и доценти, във ВУЗФ ще срещнете вашите ментори, приятели и подкрепяща Ви среда. Вашите преподаватели са и изпълнителни директори на големи компании и хора на високи позиции в бизнеса, които ще ви помогнат да изградите вашия професионален път. И най-важното - не забравяйте, че студентският живот не е само учене“, допълни още проф. Велчев.

Приветствие към студентите отправи проф. д-р Диана Ковачева, омбудсман на Република България, която поздрави студентите за избора им да учат в един от престижния бизнес университет. Тя поздрави ръководството на ВУЗФ за усилията, които е положило през тези 20 години да постигне качествено и модерно образование за студентите си, за да бъдат признати в своята сфера и да имат самочувствието, че не просто знаят и могат, а че имат подкрепата на своите преподаватели.

„Само знанието ще ви направи свободни“ с тези думи проф. д-р Диана Ковачева завърши приветствието си към всички студенти на ВУЗФ.

Приветствие към студентите отправиха още Левон Хампарцумян, член на настоятелството на ВУЗФ и председател на Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите. От името на студентите приветствие поднесе и Венеция Любомирова, студентка в 3 курс във ВУЗФ.

По време на церемонията бяха връчени и дипломите за заемане на академични длъжности на проф. д-р Станислав Димитров, проф. д.н. Красимир Тодоров и доц. д-р Валентина Григорова-Генчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: ВУЗФ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Висшист преди 1 година
и в същото време тези богаташчета запушиха уличката на която се намира университета. Няма минаване ни напред ни назад. Да не говорим за камионите с пръст изкопани 100 метра по надолу. Настъпи пълно мазало. Но те са богати и не им пука за обиковенните хора.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Висше училище по застраховане и финанси. "През трудностите до звездите" пише на логото на университета. Люпилнята на бъдещите ни господари. Те се наричат лидери. Хубави костюмчета, амулети, вериги. Който знае повече за масонските символи, вероятно може да обясни повече за емблемата на ВУЗ-а. Поздравления от Хампарцумян и омбудсмана. Не четете конспиративни теории - това са пълни глупости /ама са точно пред вас/.