"Атака" срещу ромите в Бургас

Националистите искат да изселват мургавите ни събратя, те пък подават оплакване за дискриминация
190
"Атака" срещу ромите в Бургас
Миналогодишните размирици в Красна поляна продължиха няколко дни. Снимка: БГНЕС

Около 30 коли с привърженици на “Атака” са окупирали бургаските квартали “Меден рудник”, “Победа”, и “Горно езерово” преди седмица.

"Националистите искаха да изселват циганите от Бургас", оплака се председателят на Областния ромски съюз в града Митко Доков.

Причините за атаката били, че ромите нарушавали обществения ред, тормозели българските семейства и крадяли от техните имоти.

В тази връзка, мургавите жители на трите квартала са изпратили жалба до Центъра за правата на ромите в Будапеща за това, че в Бургас циганското население е дискриминирано.

Напражението между националисти и роми отново се покачва, коментираха запознати със случия.

Dnes.bg припомня, че миналото лято се разрази огромен скандал между скинари и роми в столичния квартал Красна поляна.

Последваха 2 дни на циганска вендета, като въоръжени с всякакви подръчни средства местни жители се опитваха да отмъщават на българите в квартала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** са световен проблем трябва да се кастрират и да се извърши геноцид срещу тях!!
190
1
 
1
 
! Отговори
musi преди 11 години
sanuvate .vie plashlivi giauri shte vi doide vremeto shtom iskate taka taka da e .*** trignat li turzite sa sled tiah .togava da vi go iz4ukame s riazanite da vidite.bokluzi mrysni mirizlivi.
189
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kakwo, 6te se razpla4e6 li?
188
1
 
0
 
! Отговори
Емигранта преди 15 години
Гледам мнения много, повечето от които пълни с правописни грешки или на латиница. Всеки плюе, ръси мозък, прави политически предложения, създава закони, институции и т.н. , не казвам нищо има много интелигентни изказвания. Проблема на въпроса е в това, че са нужни действия а не мнения. АТАКА е пълна боза, но хората действат - КПД близко до нулата, но се опитват. Търските изселници също действат за някаква кауза. Кажете ми сега българите като сме толкова устати с какви наши действия се опитваме да оправим ситуацията в България? Аз си мисля, че всеки който живее в България трябва да гледа на държавата като на свой дом! Какво правим ние - оставяме комшиите да идват и да ни казват какво трябва да правим ние в домовете си така ли? Никой не ни е виновен! Ние с бездействието си като мнозинство караме действията на малцинствата да вземат превес над решенията за живота ни. Аз както и много други хора вече не живееме в България точно заради това. Неможе да накараш Българин да гласува, значи не го интересува какво ще става в държавата това е. Знаете ли кога ще се оправим? Когато започнем да действаме като мнозинство, каквото все още сме! Не е необходимо да се избиват *** или турците или който и да е било друг. Докато това не стане всеки по-разумен човек, или всеки на който му е писнало ще се маха от България. Айде бъдете живи и здрави и си чукайте главите още и ръсете мозък и бездействайте още.
187
1
 
0
 
! Отговори
valq преди 15 години
и докога ще търпиме произвола на цигените и турците ,ми те турци ни управляват ако не сте забелязали ....не че му дреме на някой в никоя европейска държава не е така ,там не се позволява на *** мн мн да шавват а ние тука ужас....не ми се живее тука заради *** гнуси докога ще търпиме????????????????
186
1
 
0
 
! Отговори
Атилла преди 15 години
Ела ми кажи в лицето тогава щте разбереш какво щте те последва
185
1
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 15 години
Крайно време е да се създаде доброволна национална гвардия, която не само да говори, но и да защитава физически българите и другите християнски етноси в България от произвола на ***.Друг е въпросът, че това е работа на държавата, и че ако жандармерията оправдаваше името и предназначението си, досага *** да бяха станали кротки като агънца. Но понеже българската държава е на дистанционно управление, това няма как да се случи. Така че остава само първият вариант.Тук, прочее, и някакъв туркофирски *** се обаждаше... Към него: агаряни нечестиви, нямате място не само на Балканите, ами и в Маля Азия! Ясно?!
184
1
 
0
 
! Отговори
Атилла преди 15 години
Ромите немогат да се премахнат тва го забравете,те се смесили с българите!!!Един ден ромите щте станат наи-много в България,но немогат да имат голяма власт в закона.Турците и те почнаха да се смесват и един ден щте дойде няма да имат нищто турско а само имената щте говорят.За вътрешна война да не говорим тва неможе да стане,защтото първо 6те премахнат България от ЕС и НАТО и никой няма да иска да се занимаваме с нас,щте пукнем гладни и даже няма да можем да излизаме от родината,тогава българи.турци,роми и др. заедно щте страдаме!!!
183
1
 
0
 
! Отговори
sturm преди 15 години
Не атакистите (нямат толкова симпатизанти) искат да изселват незаконно настанилите се в гета ***, а самите жители, които плащат данъците си и спазват законите.За миналогодишния *** бунт се ДОКАЗА, че не е предизвикан от скинари."Възмутената от дъното на душата си" бих попитал с какво се препитава малцинствената група на *** след като ни искат да учат нито искат да работят, а само реват за права.И защо арменците не реват, че са дискриминирани и дори са на почит у нас?
182
1
 
0
 
! Отговори
иван преди 15 години
Народе, добре си помисли за кой ще гласуваш, идват избори. По всичко се очертава тройната ламя да остане на власт още един мандат, в тва няма лошо вее, само дето корупцията ще се легализира вечеее
181
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Hora az mislia che prblemat s *** si go sazdadohmre i prodaljavame da si go sazdavame ni balgarite! S nasheto toatalno nehaistvo s palnata lispa na grajdansko obshtestvo,lipsata na moral i cennosti v samite nas !Za da otcelem kato narod,tova triabva parvo da promenim ! Triabva da sprem da chakame nikoi da ni opravia!Kraino vreme e da se obedinim i da zapochnem da se borim za pravatasi ! Da smenim nekadarnite upravnici i ne samo tova da im potarsim otgovornost i da gi nakajim za prestapleniata im ! I da sazdadem nov darjaven aparat koiato da se griji za reda,spravedlivostta,zakonnosta i darjavnostta ! I v momenta v koito zaknoat se stovari kam vsichki grazdani nezavisimo ot etnosa s palanata si sila i bespostadnost neshtata shte potragnat !Shtom na mirizliva *** ne mu se raboti i krade-ZATVOR! ako ne si gleda dechata-ZATVOR ! Davidim togava kvo moje da napravi Haga :)))Zatova neki vseki ot nas poeme otgovornostta si kato balgarin za balgaria! Az lichno dalgo vreme ne glasuvah i s tova si nehaistvo sam vinoven pred balgaria ! No sega shte potkrepia ATAKA zashto pone za sega tova e nai-chistata politicheka organizacia ! Smiatam che tam naistina ima hora koito mileiat za rodinata ! ATAKA ne ni razocharovaite !!!!! :)) Neka vsichki zaedno spasim balgaria i ia prevarnem v edna ot nai- procavtiavashtie strani v EU ! neka nia-nakrai da se gordeem s tova che sme BALGARI !!!
180
1
 
0
 
! Отговори
Андрей преди 15 години
Чета форума и за мой голям ужас не прочетох нито един коментар в защита на човечността, че не можеш да кажеш за определена малцинствена група хора, че са престъпници само защото принадлежат към дадена етническа група. Вярно е, че *** навсякъде са проблем и опитите за интеграция или не работят или са с малка ефективност. Но кажете ми кога Сталинския принцип за решение на подобни проблеми е дал желания резултат. Или ако щете кога действията продиктувани от омразата са довели до нещо добро. Моят апел е към всички разумни хора, като в това число не мога да причисля хората, които не приемат аргументи и мнение различно от тяхното. Днес ще избият *** за отмъщение и накзание, утре ще изселят и изгонят турците за прочистване на нацията. След това по патриотични съображения ще дойде ред на българите, които не са на тяхното мнение, и докато се усетите всички ще бъдете въвлечени в касапница, в която вече няма да има значение кой е крив и кой е прав. Нека не забравяме, че в генеалогията на подобни конфликти лежи загубата на човещина.
179
1
 
0
 
! Отговори
0707 преди 15 години
на първо време БОЙКОТ,на услуги предлагани от ***(таксита-ментета, търгаши по пазарите пишман строители и др.).Работодателите да не взимат мръсни имазни *** във фирмите си (особенно в хр. вкусовата промишленост),гнусно е,а и каква работа може да свърши един мързел-освен да открадне нещо. Да не се приемат чаветата им в детскитени градини.
178
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вярно си е т'ва идат избори.Аз викам да блокираме турската граница 2 седмици преди изборите,така *** ще гласуват за ДПС-то,ама поне турците ще спрем и имаме шанс да махнем ДПС от управлението.Ето ви идея, помислете си...
177
1
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 15 години
да ми посмуче к.ура и ташаците хе хи хо!
176
1
 
0
 
! Отговори
Владо преди 15 години
АТАКА - ПОБЕДА! Законите трябва да се спазват! Това е, което искат хората от Атака в този случай. Нищо повече.
175
1
 
0
 
! Отговори
jan sobieski преди 15 години
Тунджай, селджукофиле превъзбуден, няма възкръснала империя в историята. Има само бурени върху стари лай*а. Същото важи и за твоята югоизточна мечта, за която ти си само един мизерен, безроден ***. Иначе добре си научил престижния европейски език - българския. Трябва и другите уроци да си научиш.
174
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
***-няма какво да ги жалим тези ***
173
1
 
0
 
! Отговори
WhiteSnake преди 15 години
еи тия всичките под ножа...по ми е жал за бездомните кучета от колкото за тях...като бях по-малка..си седяха в мижавите колибки, сега съм плъзнали навсякъде тия червеи.....опитвали са се да ме джобят(неуспешно)...тия трябва да се намалят...
172
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kosovo Hamerika ste se nastani direktno u nas, a volen i-diota dolen pravo v sadilisteto! posle da ne revet kato za karadjovski! vsicko vse v amerikanska polza i nash ustarb!