Българчета на финал на Олимпиада по английски

Надпреварата се провежда за шести път в Лондон
Обновена: 13 апр 2015 08:55 | 13 апр 2015 08:45, Красимир Ангелов
18
Българчета на финал на Олимпиада по английски
Снимка: Reuters

 

Ученици от българското училище "Българско школо" в София достигнаха до финалите на Олимпиадата по британски английски в Лондон. Надпреварата се провежда за шести път в английската столица, съобщи Българският културен институт в Лондон.

През тази година знания мериха 1500 ученици от 12 държави, сред коитоМексико, Колумбия, Русия, Венецуела, Перу, Чили, Бразилия, Панама, Испания, Монголия и България. Състезанието е насочено към ученици на възраст от 12 до 16 години.

Класирането за финалите на българските ученици е изключително и поради факта, че те бяха едни от най-малките участници - едва на 11 години.

Темата, обединяваща различните раздели на състезанието тази година, бе "Разрешаване на конфликти". В регламента бе предвидено представяне на театрална пиеса, презентация, правопис, както и изготвяне на цялостен финален проект, ориентиран около основната тема.

На церемонията по награждаването в Лондон, организаторите отправиха специална покана към Български културен институт Лондон и Българското посолство в Лондон, които да участват като специални гости на финалния ден, съобщи БТА.

Представители на двете институции поздравиха българския отбор, като отчетоха високото постижение на българските ученици предвид голямата конкуренция и важността на междукултурния обмен по време на подобен род състезания.

Българско училище се класира за втори път на финалите на Олимпиадата по британски английски. През тази година нашата страна бе и първата от Европейския съюз, която взима участие в престижната надпревара.
 


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Ядосано момиче преди 6 години
Аз съм едно от тези деца.Много "мили" думи прочетох тук.Благодаря за безкрайната подкрепа на милите ни сънародници ,който обиждат деца на по 12/13 години. 👌🏼👌🏼👌🏼
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AZ OBICAM RUSKI EZIK,ANGLIISKIAT E ZA VOINI I OGRABVANE NA NARODITE
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хайде хейтърите да си напишат тирадите пълни със злобичка на английски -тогава ще се качат до нивото на тези деца , и чак тогава милите злобари ,ръсещи коментари -ще могат да имат мнение, което значи нещо .
7
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно тази новина не ме кефи. Защо? Защото език се зубри. Въпрос на памет и колко дълго са те обучавали в разните подмолни камъни. Иначе английския е "затворен" език, за разлика от родния ни, който е от групата на "отворените" езици и доста непривлекателен с разминаването между написано и прочетено.
6
16
 
4
 
! Отговори
Гневен българин преди 6 години
Те хубаво са на финал на тази олимпиада,но сигурно по български ги няма никакви,а се перчат с английски.Това е продажното и предателското в нас българите.Все прегръщаме и целуваме чуждото.
5
3
 
26
 
! Отговори
sperko преди 6 години
Първо - децата имат интерес към езика и го учат с удоволствие. Второ - никой няма право да им казва "да се махат от тук", "да бягат на запад" и тем подобни. Махайте се вие! Тези ученици имат избор и сами ще си го направят. Дори и да останат в България, пак ще имат по-устроен живот от тия, които ги приканват да бягат. Природата си знае работата. :)
4
1
 
10
 
! Отговори
? преди 6 години
А кои са децата?
3
19
 
9
 
! Отговори
ЖЕЛАНИЕ преди 6 години
ТЕЗИ ДЕЦА НЕЗАБАВНО НА ТЕРМИНАЛ 2 ,,, УМНИТЕ ДЕЦА НА ЗАПАД ,, ОСТАНАЛИТЕ ТУК...
2
7
 
20
 
! Отговори
русофилче преди 6 години
Кога ще организират олимпиада по руски...
1
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
za6toli pirvencite v sistezaniq po matematika sa ot malcinstvata