Премазаният от джип на Околовръстното спаси трима

Лекарите не успяха да спасят 25-годишният мъж, стана донор
55
Премазаният от джип на Околовръстното спаси трима
Снимка: Булфото, архив

Лекари от ВМА не успяха да се преборят за живота на 25-годишния мъж, пострадал при катастрофата  в неделя на Околовръстният път на София, в близост до бул. "България" и по решение на близките му той стана донор на органи.

В неделя, докато е помагал на приятел да поправи аварирала си кола, младият мъж беше отнесен от джип, управляван с висока скорост от турски гражданин.

Още по темата

При удара главата на мъжа се е ударила в стъклото на джипа, вследствие на което той е получил черепно-мозъчна травма.

След операция, продължила над 5 часа, състоянието му е останало крайно критично, по-късно е изпадал в мозъчна смърт и неговите близки са дади съгласие за трансплантиране на органите му, съобщиха от пресцентъра на ВМА.

Трансплантацията на черен дроб се извършва от екипа на проф. Никола Владов, началник на Клиниката по чернодробна, панкреатична и трансплантационна хирургия към ВМА.  Рецепиентът е 41-годишен мъж, с декомпенсирана цироза.

Във УМБАЛ "Света Екатерина" ЕАД се извършва трансплантация на сърце, а в УМБАЛ "Александровска" предстои – на бъбреци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
ynota преди 8 години
napuskat ni nai-dobrite,koeto e naistina mnogo jalko !
30
1
 
3
 
! Отговори
Shrike преди 8 години
До АнонименВ една нормална държава с нормални хора това не би било проблем. Хората, които бяха аварирали, си бяха поставили триъгълник че има авария. За времето, през което са чакали да пристигнат приятелите им никоя друга коля не е предизвикала ПТП. В един момент се появява някакъв ***, който по свидетелски показания преди това е карал с над 120-130 км/ч правейки слалом между колите. И бяха отбили вдясно хората.
29
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредният Дарвинов лауреат!На път с мантинела НЕ СЕ ИЗЛИЗА да се гледат, оправят коли или за каквото и да е! При повреда се отбива в дясно и се чакат специализираните екипи. При пожар и пр. се напуска от дясно и се излиза далеч извън пътя. Там, където няма тротоари не може да има хора!
28
1
 
3
 
! Отговори
до wera преди 8 години
не си ли свикнала на този антиБългарски "сайт"
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато е погазен грубо ЗДП и в резултат е причинена смърт изобщо да не ми говорят за некви 5-6 години .20 години без замяна и разни пробации и т.н.И да издържа семейството на убития.Държавата трябва да наказва безотговорното шофиране много по строго.
26
1
 
9
 
! Отговори
wera преди 8 години
Аз пък не мога да разбера що за журналисти пишат статиите. Стига с тези махленски заглавия! Не се ли усещате вече колко сте неадекватни. Не сте ли чували, че начина по който показвате новините не трябва да усилва мъката на близките. Не ми го побира ума вече, идея си нямам какво ви се върти в главиците. Не може ли просто да е нормално заглавие. Още повече, яе момчето явно не е било чак "премазано", щом органите му са спасили три човешки живота. ИМАЙТЕ МАЛКО ПОВЕЧЕ УВАЖЕНИЕ, ХОРА!....
25
6
 
0
 
! Отговори
за протокола преди 8 години
Идеалния донор е - 25 год, ударен в главата
24
1
 
8
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Не мога да разбера що за *** сте, че се дърлите тук. Лека му пръст на момчето и поклон на близките му, че са спасили животи въпреки голямата си мъка. Баща съм на три деца и последното нещо което искам да съм в тяхното положение. Дано това да им е малко успокоение...............някъде..........едни дечица си имат мама или тати......
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 23И там ходя но на "ястреба" жуна му ми умръзна,а и "твоята" е по добра
22
5
 
0
 
! Отговори
23 преди 8 години
Заблуждаваш се 30-ти, жената нема нищо м/у краката и нямам представа с какво можеш да и бъдеш полезен...Що не си пробваш късмета на околовръсното?
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 23Аз и сега съм полезен на жена ти
20
6
 
0
 
! Отговори
23 преди 8 години
До 24Благодаря! Дано и теб те постигне пожеланието ти! Поне ще бъдеш полезен с нещо! Поздрав!
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На гаджала да вземат сърцето. Да караш като *** !!!! Да го закарат в ареста и да го оставят на загорели *** да му провъртят резбата.
18
4
 
16
 
! Отговори
до близките преди 8 години
С тази саможертвена любов това момче ще има живот във вечността,защото е писано ,че който изгуби живота си ,т.е.земния живот ,ще има вечен живот.Това трябва да е за успокоение на близките от земната загуба на този млад човек.И вашата постъпка да жертвате и то за непознати хора се цени високо от Бога.Живейте в същия дух и ще се видите един ден в небето ,където няма да има смърт,болести,раздяла,скръб....Наградата ще ви е с вечна стойност...Божият мир да бъде с вас...Постъпката ви е християнска...
17
37
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хвала на премазания! Дано има повече като него!
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сега е време да вземат някой орган и от мазния турчин
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бате ви златкоЕми тогава ДАНО цялото ти семейство да го прегази джип а може И камион
14
34
 
1
 
! Отговори
бате ви златко преди 8 години
Не виждам нищо нередно в това да те прегази джип!
13
8
 
12
 
! Отговори
Гьончо преди 8 години
Каквито сме депдавци няма да се учудя париет от продажбата на органи да отиде за поправка на джипа ..... Дано никак не съм прав!
12
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да му смачкат топките на гаджала долен!!! Знаете ли око тжва направи българин в Турция. Ще изгние по занданите!!! Задържан ли е *** или не?