КАТ с масирани проверки за винетки

Хайките ще са съвместно с ИААА и АПИ
12 фев 2016 20:03, Красимир Ангелов
76
КАТ с масирани проверки за винетки
Снимка: АПИ

Пътна полиция стартира засилени проверки на територията на цялата страна. Униформените служители ще контролират шофьорите за наличието на винетни стикери.

Полицейските действия ще се синхронизират с местните структури на Изпълнителна Агенция Автомобилна администрация, както и на мобилните групи на АПИ, съобщиха от МВР.

От министерството припомнят, че винетната такса се заплаща от собственика или ползвателя на пътното превозно средство след деклариране на регистрационния му номер. При заплащането й се издава ценна книга, наречена “винетка”, която удостоверява правото на ползване на републиканските пътища.

Винетката се състои от две части. Първата част е оформена за еднократно залепване в долния десен ъгъл на вътрешната страна на предното стъкло на пътното превозно средство и е осигурена срещу фалшифициране със защитни знаци. Тя има и предназначението да удостоверява плащането на винетната такса пред контролните органи.

Водачът е длъжен да предоставя при необходимост валиден документ, доказващ плащането на съответните такси в съответствие с тарифата и наредбата по чл. 10, ал. 6 от Закона за пътищата.

Изключение са случаите, когато стикерът е придобит безплатно от лице с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: Пътна полициявинетки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
9
 
36
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
След това действие, полицаите да не се чудят , че никои не подкрепя иначе правилните протести по закона им, и защо я подкрепяте тази, това не е ваша работа, да застане сама на пътя и да реве да си купуваме винетки - или отново се почна с палката хранилка - е, за това за сега ще си останете с 12 заплати, а може още повече да ги намалят, сами сте вече.
51
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споко бе милиционери аз на моята винетка вече съм написал 2016-та,с МАРКЕР така че съм редовен.
50
10
 
40
 
! Отговори
duhku4e преди 8 години
До АнонименВземам ъглошлайф,режа стъклото и като ме спрат,снощи я откраднаха, и така до безкрай,така се оправя положението!
49
8
 
58
 
! Отговори
С виневъд преди 8 години
А бе *** , стига с тези протести ,дела -мела , не разбрахте ли ,че докато търпим тези прасета ,ще ни изядат и с парцалите бе ! Само сеч и Българска КОЛЯ да за тях ! Докато не ги изринем от оборите на жълтите прасета и ги транжираме ...така ще е ! КАЗАХ !
48
31
 
34
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Браво, дано проверяват старателно, както и дали не е залепена с целофан на стъклото. Европа си е Европа, защото няма ***, като тези писали по-долу
47
8
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно "свинетките" не се котират добре на пазара и търсенето е минимално.Какво ще последва?Масирана милиционерска акция както беше по Тошово време.Трябва да се мачка раята.
46
8
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българина масово отказва да купува свинетки за по 100 лева, затова сега ще го страхуваме с масови проверки и репресии.Купувайте свинетки, Лилянчето трябва да захлеби до около 150 кила!
45
10
 
54
 
! Отговори
ДА преди 8 години
Аз пък ще си купя една седмична и ще си карам с нея цяла година!Ако ме спрат,ама дали ще ме спрат!?Късмет!
44
8
 
55
 
! Отговори
Свинетка преди 8 години
С ББ ще падне усвояване като за последно.
43
9
 
49
 
! Отговори
до 50 преди 8 години
Бойко , ти ли си ?
42
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тва се и очакваше, а Лили винетката се покри, сега родната полиция която ни "пази "ще ни намрази и ние още повече нея . Сега още повече ще почнат чупенето на стъкла заради винетка, а дали АПИще ни плати счупеното стъкло и *** доказвай за винетката. Важното е да има глоби и приход за бюджета.
41
8
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пък масирано няма да дам пари за винетка
40
10
 
72
 
! Отговори
naleg преди 8 години
Има дело, което ще се гледа на 22.03.2016 за неправомерно вдигане на цените на винетките от Правителството. Заведено е от 100-тина будни граждани, ако съда реши, че цените са повишени неправилно Държавата ще върне ли разликата в повишението?
39
8
 
66
 
! Отговори
мишо преди 8 години
Тиквата подлъгва разните *** да ни натресат по някой и друг данък а той ни лук ял нито го мирисал. Хитрец е ама откъде ще му се стресе и той не знае още. Мошеници-разбиха свестните фирми и останаха да дерибействат мутренските му фирми. Затова сме на такова дередже.
38
10
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако тук не слухтяха толкова много милиционери, щях да ви споделя как да се справите със ситуацията. А рушветчиите пускат за една двайска, огладнели са като хрътки.
37
19
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
автомобилите на МВР са освободени за винетки по Закон,но имат ГО и КАСКО
36
8
 
44
 
! Отговори
Bobi преди 8 години
Сега щях да плащам ергенски данък, ама сори женен и размножен съм от 20 години
35
8
 
40
 
! Отговори
Михайлов преди 8 години
Ааа тез звездички не съм ги слагал аз друго имах предвид.
34
9
 
37
 
! Отговори
онзи преди 8 години
До gogoСтава и с балсам за устни. Аз поне така карам, може и с лерило за хартия, ама трябва да го миеш от стъклото.
33
8
 
46
 
! Отговори
ОШЕТЕН преди 8 години
До АнонименДОРИ ДА ИМАТ НИЕ ДАНЪКОПЛАДЦИТЕ ГИ ПЛАЩАМЕ