Състоянието на Цвети е добро, пак я оперираха

Интервенцията е в областта на шията на гимнастичката
3
Състоянието на Цвети е добро, пак я оперираха
Снимка: архив, БулФото

Състоянието на гимнастичката Цветелина Стоянова е добро, съобщи говорителят на "Пирогов" Мария Пойразова пред журналисти.

На шията на Цвети днес са поставени диск и стабилизация. В момента тя е настанена в реанимация, като след оперативен период.

"Днес екипът на проф. Николай Габровски извърши поредна и най-вероятно една от последните интервенции на 21-годишната гимнастичка", каза Пойразова, цитирана от "Фокус".

Гимнастичката е в болницата от 14 юни, когато падна от шестия етаж на блока си в столичния кв. "Надежда". Тя постъпи в "Пирогов" в много тежко състояние с политравма. Все още обстоятелствата и причините, довели до инцидента, не са ясни.

Известно време тя беше в Централната реанимация, където й е било приложено най-съвременното лечение.

"Екипът на проф. Габровски се намеси за първи път при необходимост, когато организмът ѝ позволяваше да бъде извършена доста голяма по обем интервенция в областта на гръбнака. Сега неговият екип отново оперира нейната шия", съобщи Пойразова.

Лекарите очакват лечението на Цвети Стоянова да продължи с рехабилитационни грижи.

По думите на Пойразова до момента тези грижи са дали много добър ефект върху състоянието на гимнастичката.

Още по темата

"Именно цялостното лечение и тези рехабилитационни грижи позволиха да се извърши операционната интервенция, която проведоха днес лекарите", коментира Пойразова.

Според нея е рано да се каже кога ще бъде изписана Цветелина Стоянова. На въпрос има ли прогнози за завръщане на гимнастичката в спорта, Пойразова посочи, че тя първо трябва да бъде изписана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези които задават въпроси за връщането и гимнастиката да идат и те на доктор.В живота има много по-важни неща от ансамбъла на Раева. Дано момичето успее да се оправи напълно, защото животът е пред нея
1
1
 
47
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Искрено се радвам за това дете, че се възстановява успешно... дано и психически да са я стабилизирали, та занапред да не върши глупости!