600 000 руснаци били на море у нас миналото лято, а 2017-а?

Очаква се запазване на тенденцията за увеличение на броя им
21 мар 2017 12:15, Елка Василева
23
600 000 руснаци били на море у нас миналото лято, а 2017-а?
Снимка: архив, Булфото

Над 600 000 руски туристи са посетили Българското Черноморие през миналото лято. Това заяви посланикът на Русия Анатолий Макаров на среща с кмета Димитър Николов, съобщиха от пресслужбата на Община Бургас..

Според руския дипломат регионът има огромен потенциал за развитие и на алтернативен туризъм като религиозен, исторически, екологичен.

Очакванията са запазване на тенденцията към увеличение на руски туристи у нас,  като паралелно нараства броят на руските граждани, които закупуват имоти в областта.

Обсъден е бил и въпросът за установяване на нови транспортни връзки, които да стимулират туризма и икономическите взаимоотношения между Русия и Бургаски регион.

"Бургас е красив и привлекателен град, с благоприятен бизнес климат", заяви в края на посещението си в Бургас руският дипломат.

На среща между представители на деловите кръгове от двете държави са били обсъдени възможностите за  динамизиране на експорта на традиционни български продукти. Коментирани са били най-често срещаните казуси  и бюрократични препятствия, който среща българо-руският бизнес, разгледани са били и конкретни предложения за улесняване на процедурите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
4
 
! Отговори
Бояршник преди 7 години
И сега какво? Има санкции и от къде ще внесем Бояршник за да удовлетворим националните вкусове на руските туристи?
13
1
 
5
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
свалете цените на влака ще има повече туристи от русия билета е много скъп почти 1000 лв отиване и връщане .със самолета е по евтино.много хора немогат да пътват с самолет
12
2
 
3
 
! Отговори
гого преди 7 години
дали туристи дали с имоти вдичките харчат, ако не са те, бяла обзор кранево балчик и бургас са умрели от глад и хители и кръчми и сергии, чудя се тва шопите ксто киснете по камъните на халкидики как пък знаете какъв е живота по черниморието...
11
0
 
4
 
! Отговори
12 съм преди 7 години
До Анонимен 10хахахахах чели сме еднакво:)
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И всеки 4-ти е престъпник. Това го прочетох в една друга статия.
9
3
 
4
 
! Отговори
гадна работа преди 7 години
Затова ще сме на две скорости, а скоро може да станем и на три.Защото където са стъпли руснаци нивото пада.Защо не ги искат вече в Турция? Нека ходят там. Нали беше хубаво и евтино?Що идват тука?
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи, 150 000 престъпници са нахлули за 3 месеца по черноморието ни. Добра новина.
7
5
 
8
 
! Отговори
Я па тоя, преди 7 години
щял да конфискува руски имоти!И как ще стане тази работа?
6
10
 
12
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Затова че съсипват имиджа, затова всички табели по Слънчака са на руски. За тяхно удобство. Все едно се намираш на Аербат.
5
8
 
17
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Явно ти предпочиташ пияните английски оттрепки. Които не им трябва нищо друго, освен да смучат цял ден, някое местно менте. И хотел не им трябва, щото спят в храстите. Пък и асансьор не щат, защото скачат от балкона.
4
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците съсипват имиджа на всеки курорт, където доминират, наистина са като ***. По-добре е без тях - те са претенциозни и неплатежоспособни клиенти. Нека си летуват в Крим, нали вече е техен.
3
7
 
9
 
! Отговори
браво на руснаците преди 7 години
600 000 руснаци били на море у нас миналото лято! По един милиард долара, 600 000 000 000 000 долара са похарчили в България!
2
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Били са дръжки, те половината тук си живеят.Плъзнали са като ***, защото нали сме американска колония и загуваме пък в Рассия много хубаво.Където има руснаци няма европейци.Трябва да бъдат изгонени а имотите им конфискувани.Направиха Поморие на нищо.Нали ревете срещу бетона?Е той е руски, братски бетон!
1
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре руснаци ,наши православни братя -отколкото дивото анадолско племе ,което тези дни практикува изборен туризъм!!!!!!!!!!!!!!!