Неясното бъдеще на нашенци на Острова – какво ще стане след Brexit?

Работодателите харесвали българите, вършели си добре работата
29 мар 2017 15:15,
80

Тина, Дидо и Христо са българи, избрали да работят в Англия. И тримата са наети на частен остров, където ги викат вече поредна година. Въпросът какво ще стане, след като Великобритания напусне ЕС, вълнува от месеци сънародниците ни зад граница.

"Нямам притеснения, защото нашите договори са отпреди датата на закона, така че мисля, че всичко ще е наред", сподели Тина пред Bulgaria ON AIR.

Негативно отражение все пак има, но работодателите намерили начин как да го решат. Те компенсират падането на курса на паунда с увеличаване на заплащането на час.

"Единственият начин, по който се отразява, е, че паундът падна доста. Аз работих тук и 2015-а и тогава паундът беше 2.80, а сега е 2.30, което е доста голяма разлика, но за сметка на това заплащането на час стана доста по-високо", обясни Дидо.

Работодателят им не е говорил с никой от тях дали ще има разлика след Брекзит в заплатите им. Но са им казали, че ще искат да ги наемат отново.

"Лично моят работодател харесва българите, предпочита да наема българи, защото си вършим по-добре работата", каза Христо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
А нас какво ни интересува бъдещето на вашенците там ! Нас ни интересува бъдещето на нашенците тук след изборите ! Лошото е ,че то продължава да е все така мрачно и неясно ! А тия бежанците там да се оправят !
57
1
 
0
 
! Отговори
Олд мен преди 7 години
Нищо няма да се промени,англичаните няма да си избършат г-за ако някой не им подаде хартия.
56
1
 
0
 
! Отговори
Терминал преди 7 години
Работодателите в Англия ни харесват, тукашните шменти-капели - хич.
55
1
 
5
 
! Отговори
Парламентарни Избори преди 7 години
Българите в Англия са супер добре приети и работят здраво за разлика от останалите източно-европейци... Лошото е че англичаните са много прости и не правят много разлика между народите... ще поживеем и ще видим
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много емоционален английският парламент! :) Гледах днес, когато Тереза Мей обяви началото на преговорите по излизането на Великобритания от ЕС и депутатите дружно извикаха YEEEEAAAH! все едно са на концерт! Страхотно беше! Каквото и да е, англичаните показват единство, сплотена нация са. Представям си, ако трябваше ние да излизаме от ЕС, какъв бой и освиркване щеше да има в нашия парламент от противниците. Затова Англия е ГОЛЯМА, а България..... разпокъсана на парчета.
53
1
 
5
 
! Отговори
none преди 7 години
Аз пък вчера срещнах Джон на Попа вика ми ето това е живота добре че избягах от Англия и дойдох в БГ да изкарам някой лев да си оправя живота при нас в Англия само мизерия едвам свързвах двата края
52
4
 
0
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Чакаме във момента комунизма да се разпадне и във Китай. И 16 трилиона долара борч.
51
2
 
5
 
! Отговори
Idealist преди 7 години
Може да се притесняват неуките, неквалифицираните и тарикатите отишли в Британия да смучат от социалната система. Много ми хареса днес изказването на новата Желязна Лейди!
50
3
 
8
 
! Отговори
до 57 преди 7 години
По голяма глупост (по точно на черното да викаш бяло) не бях чел. Разпадна се социализма (дори в Русия, Куба и Виетнам) за да мине през капитализъм, след това технологично общество с елементи на социализъм, но без диктатура на простаци. 98255
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно може да приемат ЕС визи за Англия и САЩ но Германия пак ще пътуват без визи както сега в САЩ и никой не го интересува за България.
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 54 - абсолютно си прав , но те питам ние като бяхме в баш социализЗЪМА защо не взехме като тях най- доброто???
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миркееей , виж в БГ как се качват цени , как се формират заплати , че тогава плачи за горките излъгани англичани- наистина станахме по акъл с другите ни етнически братя
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До малкия остров - малко ти е акъла да повтаряш комунистическите глупости англичаните не искат да стават заложници на "социалистически" идеи заливащи в момента ЕС Така преди фашизмът е заливал и само скандинавците и Англия са останали незасегнати а това което им казваха като грешки на ЕС сега го виждаме че е така -Швейцария , Норвегия според теб са зле , а Дания , Чехия , Унгария къдетс еврото не е водещо - пак са зле? С леви "убеждения" то се видя че такива няма доникъде
45
4
 
6
 
! Отговори
Мира преди 7 години
Хората гласуваха , сега ще съжаляват. Цените в магазините на хубавите ,вносни плодове и зеленчуци и други продукти започнаха да се покачват. С по няколко пенса, но като теглиш чертата не е малко. Някои компании вече публично оповестиха плановете си да преместят централите извън Великобритания...И не разбирам, в Лондон почти нито един работодател не увеличава заплатите след Brexit...Никакви идикации няма от работодателите , че смятат да компенсират падането на паунда с увеличение на заплатите...
44
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре, да пада тоя паунд, че ми се ходи в Лондон, а шефът не дига заплатата, че му вдигали газта.Може и Франция да гласува за фракзит.Таман после ще отидем и до Париж.Ама, преди да са вдигнали пак газта и бензина, щото фирмата ще фалира.
43
2
 
20
 
! Отговори
На малкия остров преди 7 години
Странно е хора нямащи понятие от нещата в ЮК се изказват. Брититата гласуваха ЗА защото политиците лъгаха и плашеха народа. Един от аргументите беше членството на Турция в ЕС , което никога няма да се случи, друг аргумент беше големите вноски за членство, които уж трябваше да покриват здравните услуги-което пак няма да се случи, защото за да има достъп до единния пазар ЮК ще плаща немалки вноски. Сега тези които гласуваха за излизане изпитват страх и несигурност .
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 46Такива като теб за които света свършва с държавната граница ще си умрете от злоба в мизерията.
41
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баш ме бОли "дедовац" за някакви провинциалисти че няма да могат да мият чинии в Англия а после с "измизеруваните" три и двайсе да докарат поредният дарак БМВ/Мерчо с обратен волан в Бг...........
40
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българина както винаги злорадства над хората които се опитват да направят нещо различно от това да си седят на мизерната заплатка в бг и да реват по форумите. Колко типично.
39
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕдинЯгодите ги берат тия които за друго не стават. Не ни слагай всички под общ знаментел.