И шампоанът, и прахът за пране – на Запад добре, у нас – зле!

Готвим инициативи, които да започнат борба и с това
119
И шампоанът, и прахът за пране – на Запад добре, у нас – зле!
Снимка: архив "Булфото"

Двоен стандарт има не само при храните, но и при козметиката и перилните препарати. Това потвърди евродепутатът от ЕНП Емил Радев. Въпросът се очаква да повдигне днес и омбудсманът Мая Манолова.

В края на април пък ще бъде проведен голям европейски форум за двойните стандарти, организиран от омбудсмана, министрите на икономиката, на земеделието, Българска агенция за безопасност на храните (БАБХ), Комисията за защита на потребителите (КДП).

Проявата ще бъде под патронажа на премиера Борисов.

Още по темата

"Наблюдават се отклонения от стандартите не само при храните, но и при други потребителски стоки, сред които са често използваните козметика и перилни препарати“, каза евродепутатът от ЕНП Емил Радев пред "Монитор".

"Там нашият потребител също вижда големи разлики в купеното от Западна Европа и предлаганото в България", каза той.

"Трябва да има кардинално решение в рамките на ЕС на проблема с двойните стандарти и при храните, и за козметиката и за автомобилите", добави евродепутатът.

Той обясни, че от Европарламента непрекъснато притискат ЕК да изготви законодателно предложение срещу двойните стандарти, защото без промени на законите на ниво ЕС, без даване на изрични пълномощия на европейски орган, проблемът няма да намери нужното решение.

Шефът на "Активни потребители" Богомил Николов подкрепи битката: "Колкото повече продукти се изследват, толкова по-добре за потребителите, които по този начин ще получават повече информация какво купуват".

Според него ако въпросът с двойните стандарти не се реши законодателно на ниво в ЕС или пък много се забави, информацията ще е единственото спасение за потребителите.

"На базата на информираността си те могат да въздействат на пазара чрез отказа си да купуват една или друга стока. Лично аз така постъпвам. Видя ли нелоялно отношение от някоя фирма спирам да купувам стоките й", каза още Николов.

Той съобщи, че през лятото на миналата година в Хърватия са правени проверки за двоен стандарт и на перилни препарати и са били установени разлики.


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
Преминаващ преди 3 години
Освен ,че санекачествени перилните препарати ,козметика и други.Посегаха и а тютюна и цигарите за България.От както сложиха гнусните снимки на пакетите, вече има и в тях отровни в-ва !!! Оказва се ,че има тежки метали. На почти всички тютюни и цигари, включително и в скъпия тютюн, слагат ЖИВАК ,АРСЕН ,КАДМИЙ, ОЛОВО. Проверено !!!Хубаво-ще спрем тютюна .Обаче и в храните ги има. Във водата. Някой официално и целенасочено убива българите !
94
1
 
2
 
! Отговори
Дойчланд преди 3 години
Мая очевидно има желание , въпросът е как да я подкрепим за да успее. Да не купуваме от двете най-известни марки перилен препарат може и да помогне , но не е само това. Какво да правим с храните и напитките , които и без това са с по-ниско качество но и на по висока цена. Същото се отнася и за цигарите...най-известната марка цигари в света е с отвратително качество у нас. Купувайте българското , произведеното в България няма двоен стандарт !
93
1
 
4
 
! Отговори
Потребител преди 3 години
За качеството разбрахме,а за цените нищо не казвате.В България са 100 процента завишени ,както и цените на храните
92
0
 
3
 
! Отговори
De преди 3 години
Когато много хора започнаха да недоволстват от качеството на вносните продукти правителството уж се усети.Това не е западна стока а изработена у нас и етикиране като вносна.Знаят управляващите ама корупция пари под масата.Това се отнася за абсолютно всички стоки уж вносни без Китайските ,Те са 4вида естествено 4 тия е за Бг.Живея в De u го казвам от личен опит
91
1
 
6
 
! Отговори
Доктор Менгеле преди 3 години
Затова не купувам периферия прах от БГ. Поръчвам си известни марки произведени в Турция. 100 пъти по-качествени от продаваните тук и даже са и по-евтини.
90
0
 
3
 
! Отговори
ЧЕПаев преди 3 години
Не се притеснявайте, Бойко ще оправи работата.
89
4
 
10
 
! Отговори
7 преди 3 години
Всяка една стока където е пипнал българин при производството и значи е *** и не става за нищо. Примерите са много но от соца насам нищо не се е променило - всичко се прави през пръсти , гони се преди всичко количество но не и качество. Затова и винаги ще сме последни в ес /двойкаджии/ , защото всичката ни работа е такава.
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо не се изписа цената, която е един паунд, равна на ок. два лева
87
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Англия напр. Си купуваш шампоани, балсами, прахове, пасти за зъби, кремове, душ гелове и т.н. ,да не изброявам, че ...., само за по £1, качеството е ясно , а цената просто няма смисъл от коментари като се има предвид, че там се работи за ок. £8 на час...
86
10
 
10
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 3 години
До Анонимен 85"Най-великият гений на българите е завистта"Константин Иречек, чех, първият министър на просвещението на Княжество България след Освобождението.
85
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Поручика БалканецКуба да не е село Кокаляне бре??? С рубличките от тролене едва ли си стигнал до там.
84
1
 
28
 
! Отговори
Бургазлия преди 3 години
ВИШЕГРАДСКИТЕ СТРАНИ вече заведоха дело в Европейския Съд !Да се присъединим и ние към тях !
83
1
 
41
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 3 години
Наскоро установих, че Кока-Колата, която ни продават гърците от Кока-Кола Хеленик България е грозна имитация. Преди три месеца бях на почивка в Куба, Варадеро. В хотела продаваха мексиканска Кока-кола. Цената беше 0.90 евро за бутилчица от 0.600 л. Но по-важното беше, че вкусът на тази кола беше същият, както го помня от първата кока-кола, която опитах през 1966 г. С две думи мексиканската Кола беше чудесна, а това, което ни пробутват в България е миризлива газирана вода.
82
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Перилни препарати поне в София се продават в малки магазинчета директно купени напр. от Германия. Можеш да си купиш и действително са добри. Но с лекарствата положението е ужасно. По време на грип си купувам витамин С с цинк от Австрия. Нищо общо с това, което се продава в България. Тровят ни жестоко. Кое е виновен за ужасната ситуация.
81
2
 
25
 
! Отговори
Смешник преди 3 години
То и живота е второ качество като цяло. Но само да мрънкат разни политици с цел пр няма решат проблема с двойния стандарт.Защото е лесно министъра излиза и казва всички стоки с умишлено по ниско качество изчезват от нашия пазар. После държавата ги съди за милярди. И така и ако не спечели делата вижда що за стока е ес и се махаме от него. Ама за това се искат топки а тия с власта ги нямат
80
1
 
13
 
! Отговори
Румислав преди 3 години
Затова пазарувайте от Амaзoн Aнглия или Гeрмaния. Има много фирми които предлагат евтини доставки до Бългaрия, ако адресираш стоката до техния офис в Aнглия или Гeрмaния.
79
0
 
30
 
! Отговори
1111 преди 3 години
Абе каквото и да си говорим,бившите соцове си оставаме *** за европейските хегемони.Колкото и хорали да пеят нашите Евроатлантици,колкото и да се кълнем във вярност и любов,нашето място е в кухнята или най-много в спалнята(преносно и пряко)на европейския ни дом.Само мантри,конвенции,правила за цензура и автоцензура,но зад лъскавите опаковки нещата си стоят както в добрата Викторианска епоха-стригане на овцете от колониите.
78
8
 
2
 
! Отговори
Берлин преди 3 години
То и вие сте зле, така че всичко пасва. :)
77
0
 
23
 
! Отговори
мачу пикчу преди 3 години
Корупция и кражба на всякъде - най много е очевадното в горите - по договор на Свилоза продаваш дърва на 80 лв.тон а на свободно 120 лв.тон.....или казано иначе корупция 40 лв.тон.....да проследят парите и ще открият корумпираните....ами другите сектори?
76
1
 
25
 
! Отговори
Тъпи преди 3 години
Добре дошли чуждестранни инвеститори .