Работещите в МВР – сред най-добре платените в Европа, уж!

Това е записано в доклад за разходите в МВР, изготвен от Световната банка
29 юли 2018 09:28, Красимир Ангелов
215
Работещите в МВР – сред най-добре платените в Европа, уж!
Снимка: Булфото, архив

В България персоналът в МВР е сред най-добре платените в Европа. Това е записано в доклад за разходите на полицията и пожарната, изготвен от Световната банка, съобщава БНР.

От институцията препоръчват намаляване на административния персонал и оптимизация на регионалните структури на полицията и пожарната.

Средният месечен разход на човек, работещ в структурите на МВР, е над 1 700 лева, изчисляват от Световната банка. От там подчертават, че заключенията им противоречат на общоприетото схващане, че заплатите в полицията и пожарната са ниски.

След като се отчетат разликите в дохода на глава от населението, заплатите на полицейските служители са на равнището в Швеция и Словения.

Причината обаче за тези резултати се крие във високите социални вноски. Те са 51% от общия месечен разход, правен за служител в полицията и пожарната. Фактът, че вноските, които по принцип се дължат от служителите, също се поемат от МВР, прави общия разход висок, но реално служителите получават сравнително ниски възнаграждения.

За да се подобри ефективността на харчовете в системата, трябва да се помисли и за оптимизация на звена и освобождаване на административен персонал, подчертават в своя анализ от Световната банка.


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
0
 
! Отговори
А преди 4 месеца
Ако е само администрацията в МВР с мед да го намажеш и да го преглътнеш. Ами колко много пенсионирани старчета работят в МВР и вземат заплати и добри пенсийки. Никой не иска да каже тази истина. Дори отдела призван да се бори с корупцията и нарушенията в МВР е пълен с пенсионирани старчета-разбойници начело с Коджахристев. Проверете последните назначение от него в отдела и ще разберете за какво става въпрос. Един му ризите носи, друг му портокалите бели, а трети доносите пише. Кой не е слушал за него, кой не е пял песни за възхвала и величието му. За да си близо до Коджахристев, трябва да учиш
183
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
МВР трябва да се разформирова и създаде отново, но не с този персонал. Повечето служители не стават за там, и се сещате как са постъпили.
182
0
 
0
 
! Отговори
Рее преди 5 месеца
От три години като вече са повече от 6000 полиция в Мвр могат да се пенсионират и остават на работа в мвр.Взимат средна заплата 1600лв. плюс пенсия средно 800лв. или 2400лв. Младите служители са демотивирани от това недоразумение.
181
0
 
1
 
! Отговори
Doni Brasco преди 5 месеца
Не знам как може да е толкова силна медиината психоза ! Как така всеки път когато заговорим за МВР почва да се коментира само битова престъпност и охранителна полиция ? Неразумният юруд не знае ли че рибата се вмирисва откъм главата и че ако се овладеете тежката организирана престъпност и най-висшата и форма - олигархията, всичко останало надолу ще падне като процент и после ще бъде довършено от редовите структури на полицията. Не знае ли юруда, че пари няма защото една група хора ги откраднаха
180
1
 
2
 
! Отговори
пострадал преди 5 месеца
Преди 2 години при инцидент при който присъстваха поне 15 полицаи пострадах сериозно.Полицаите не направиха нищо срещу извършителя,нито пък имаше разследване по случая.Нито един от 15-те полицаи не ми помогна!Затова пък няколко месеца след това в ясен и слънчев ден като бях забравил да си пусна фаровете не пропуснаха да ме глобят!Оттук нататък полицай от мен добро няма да види!
179
2
 
5
 
! Отговори
hristelle преди 5 месеца
ko, kolko procenta oprimizacia na mvr office personala? ami optimizacia na rabotnite arhitekturni mesta? i snimki, video predi i sled ohhtimiziraneto? hele migracionnite, mitnicheskite i pasportnite grafii netto out plus in side?
178
3
 
3
 
! Отговори
guana преди 5 месеца
tova ne e statisticheska sravnitelna tabliza na mvr personala netto broi, zaplati po etajite na mvr netto broi, na glava ot mesno eu naselenie v chlenkite drjavi na eu, zaedno s kolonialnite im ostrovi po sveta...stepenta na obrazovanie, broi godini v mvr za pensionirane, netto pensionna vazrast, netto razhod za orajia i municii...spiortna i culturna deinost...naprimer postijeniata im po pluvane v otkriti vodi...bez razni ulichni lokvi i kanali estestveno...
177
16
 
16
 
! Отговори
Павката преди 5 месеца
Е като смятат, че са им ниски заплатите нека да си плащат здравни и пенсионни осигуровки, отпуска по 20 дни като в частния сектор и заплата според растежа на икономиката, както навсякъде. МВР са едни мрънкалници и бездънна яма за бюджета.


Дори здравеопазването или образованието не поглъща толкова от бюджета
176
4
 
1
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 5 месеца
Otgovor na niakoi anonimen,,,4e v, BG poliziata slujat takiva koito ne im se u4i,,gn.tesi hora ne sa stam sa6toto ne im se u4i,a sa6toto triabva da ima.Ti kato si u4il I sedi6 natoplia stol I pasi6sadnika na jena si nali triabva da ima I tvoia da pasi niakoi.Ina4e kogo 6tiahte da uiete.""
175
4
 
19
 
! Отговори
До 178 преди 5 месеца
Има го в армията, прокуратурата, съда и много други които получават например 14 заплати, а почиват по 3 месеца в годината. Направи си справка, стига си повтарям глупост като папагал.
174
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Докога в МВР ще получават заплати за прослужено време? Къде на друго място го има това. МВР държава в държавата ли е
173
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако не знаеш какво да работиш и не ти се учи повече стани полицай! 99,9℅ завършили Академията в Симеоново са/бяха бивши спортисти...90- те год.
В момента 99,9℅ от дейстстващите тумбаци няма да могат да минат "първи клас"!
Много малко са хората, в МВР заслужаващи уважение, другите да си дадат част от пенсиите на почернените семейсва, защото, ги мързи, ..надявам се ме разбрахте правилно.
Мършата в това стадо е малко в повече!
Арест?
172
9
 
13
 
! Отговори
Хер Флик от Гестапо преди 5 месеца
Световната банка да го ***, пишат глупости.
171
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"За полицаите на поле трябва да са най-високи, с бонуси за разкрити битови престъпления."

Бонус, че си е свършил работата?
170
6
 
13
 
! Отговори
МВР преди 5 месеца
Заплатите според резултатите? Кога? Проверовъчни физически изпити или интелигентност?
169
6
 
24
 
! Отговори
Индустриалец преди 5 месеца
МВР за закриване ... И тия пари са им много за никаква работа. Само в България може да се види слон в патрулка... много от служителите не са подготвени физически след няколко години стаж, Сульо и пульо им бегат. За най големия брой полицаи на глава от населението трябва престъпността рязко да спадне, но уви никой не влиза да работи, всеки чака ранното пенсиониране и 20 заплати. МВР в повечето случаи е семейна дойлка - по цели родове и кланове са назначени.
168
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Имам познати в тази сфера . Не са блестящи заплатите.

Ако не са допълнителните при пенсиониране да са напуснали отдавна....
167
2
 
5
 
! Отговори
до 163 преди 5 месеца
Ясно,ти си от най-ниското ниво,патрулен полицай-сержант.Твоите колеги на същото ниво пред пенсия получават чисто 1100 лв.Не лъжи.
166
2
 
16
 
! Отговори
бевш полицай преди 5 месеца
Не съм пенсионер.В МВР има офицерски длъжности и сержантски длъжности/бивши/.700 лв.е основна заплата за сержант/униформени охрана на общ.ред/.Офицерските длъжности започват от 100-1100,и стигат до 1600.Към тях т.нар. до 40% прослужено време,120 лв."порцион",извънареден труд,оперативни пари, и други надбавки.Не лъжете хората.
165
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Българина от всичко разбира и то по много .
А най обича да гледа в чуждо канче и да дава акъл .
Сега се плюе полицията
Утре докторите
После учителите
И прочие и прочие .......