Трудният път да си майка: Седем години безкрайни опити!

Всичко се преживява, но цената е много висока, разказва Преслава
28 окт 2018 13:30, Петя Славова
18
Трудният път да си майка: Седем години безкрайни опити!
Снимка: архив, Булфото

Над 250 хиляди двойки у нас имат репродуктивни проблеми. В световен мащаб 11% от мъжете и 9% от жените имат проблеми при зачеването. Когато вездесъщата сила на медицината не стига, някои семейства се обръщат и към свръхестественото в търсене на надежда.

За трудния и дълъг път към щастието да бъдеш майка пред Нова тв разказа една жена, която от седем години се бори за това да дари живот. Преслава Христова опитва вече седем пъти да зачене и износи дете. Има четири ин витро опита, три зачевания и три аборта.

"Всичко се преживява, но цената е много висока. Емоционалната болка, болката в душата не може да бъде смекчена по никакъв начин", споделя Преслава.

В поредната стъпка от трудния път към майчинството ръка й протяга майката на две деца д-р Мефтуне Шефкетова.

Тя е категорична, че медицината не винаги е всесилна и предупреждава, че бременността не бива да се отлага.

"Аз рядко си позволявам да показвам емоции, но когато се срещнах с д-р Шефкетова, се разплаках и я помолих да ми помогне. В отговор получих: "Преслава, досега си се притеснявала ти, оттук нататък ще се притеснявам аз", казва младата жена.

Междувременно тя тръгва на поход към чудото, заедно с други като нея - към храма "Света Петка".

За светицата казват, че е покровителка на майчинството. Преслава споделя, че в църквата почувствала истинско облекчение. Д-р Шефкетова признава, че също вярва в чудеса и очаква скоро такова да се случи и на Преслава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия работи - инвитро и т.н. ако знаете как се съсипва здравето на жената, бедна ви е фантазията. Братовчед ми, се оказа, че не могат да имат деца заради него. И вместо да се мъчат с подобни простотии - си осиновиха, детето е много добро, в момента е студентка в чужбина. Така че, ако се получава по естествен път - добре, ако не, осиновяването е най-безболезненото решение.
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11Наистина; Рев, терзания, всички трябва да съчувстват и да помагат да си оставиш и ти гена безценен. И големи депресии, че не можеш. Та понякога и заеми, заборчняване. Амо то не всеки може да има вкичко. Ама никой не се е тръснал, че не е успял да стане Нобелов лауреат например.
12
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ДЕЦА Е ЕДНА ОТ НАЙ НЕБЛАГОДАРНИТЕ РАБОТИ НА ТОЗИ СВЯТ! ГЛЕДАШ ГО, ХРАНИШ ГО 20 ГОДИНИ, ТРЕПЕШ СЕ ЗА НЕГО ОТ БАЧКАНЕ И ЛИШЕНИЯ, А НАКРАЯ ВЗЕМЕ ТА СТАНЕ АЛКО.ХОЛИК ИЛИ НАРКО.МАН, НЕ МЕРСИ! ЧАО!
11
4
 
16
 
! Отговори
111 преди 5 години
Алоо редакцията, каква е тази статия?!!?? Значи да тръгват по църкви и да вярват в чудеса?! Що за щуротии в 21 век?! Внимавайте какво пишете, че жените, в такова положение, са психически лабилни и наистина ще се подведат и ще ви повярват!!! Безумие! Всичко е природа и наука!
10
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aman! Kato ne mozhesh da imash - nyama da imash! Golyama drama, che tochno tvoeto DNA shte ostane nevyzproizvedeno.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и моя позната за 10 год. направи 8 ин-витро.- несполучвиви. после отиде при д-р георги стаменов - клиника малинов. и забременя веднага. и има разкошно 7 годишно вече детенце. ЗЛАТНИ РЪЦЕ ИМА Д-Р СТАМЕНОВ !
8
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжейки естествения подбор , плод на милиарди години еволюция . После да не се чудят защо .... Следващото или по-следващото поколение дали ще е жизнеспособно след намесата на лекари , ембриони и т.н.
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще споделя личната си история,за да помогна на подобни хора.Съпругата ми прави три помятания.Прави си изследвания, които бяха наред .Аз си правих спермограма, която беше нормална.Гинеколога само вдигаше рамене защо става така.Случайно разбрах,че трябва да си направя спермограма за ДНК фрагментация на сперматозоидите.Оказа се,че има отклонения.Започнах да приемам антиоксиданти и сега имаме две прекрасни деца.Така че нека всички мъже от такива двойки да си направят такова изследване.
6
4
 
22
 
! Отговори
журналистическо дъно преди 5 години
Тази статия е опасна и подвеждаща. Поощрява хора с проблеми да се обръщат към "свръхестественото" - чудотворни икони, врачки, магьосници и после пак ще пращаме Спартана до Бразилия да прибира отчаяни хора от шамани. Уволнете драскачката, която е "работила" по тази писаница
5
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е чакала докато стане на 30 години....
4
5
 
5
 
! Отговори
са преди 5 години
Все едно от дядо мраз да чакаш подарък!Ама така е-слабите и препатилите търсят помощ от всякакви измислени герои!
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Валери Симеонов кога ще роди ?
2
9
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
И отгоре се чу глас, който казваше:"Ще ти помогна, ако спреш с лесбийките изпълнения."
1
2
 
12
 
! Отговори
Илиян преди 5 години
Дай Боже!!!Да слушаме Господ в заповедите, за да ни слуша Той в молитвите (св. Йоан Златоуст)