Живеем по-добре, отколкото преди 30 г., недоволни винаги има!

Еврото го имаме от 22 години – с фиксирания курс!
10 фев 2019 10:40,
250
Живеем по-добре, отколкото преди 30 г., недоволни винаги има!
Снимкa: Reuters, архив

Умерен растеж на европейската икономика на фона на глобална несигурност. Такава прогноза направи тази седмица Европейската комисия. Според банкера Левон Хампарцумян тази прогноза не е повод за притеснение.

"С много притеснения човек работа не свършва. По-добре да бъдем оптимистичен вариант, за да вървим напред", заяви Хампарцуман.

"Не всички прогнози се сбъдват по начина, по който са направени. Но това е просто едно предупреждение, че може би възходящият цикъл на икономиката в света и Европа, който продължи доста години, може би е към края си. Икономиката е циклична, не можеш да вървиш само нагоре", коментира банкерът пред "Нова тв".

Още по темата

"Днес живеем по-добре отколкото преди 30 години. Винаги ще има недоволни. Въпросът е на икономически по-активните и предприемчиви да им се създадат подходящи условия да работят", коментира Хампарцумян.

Що се отнася до заплатите в частния сектор, банкерът заяви, че има сегменти, в които конкуренцията за хора е много голяма и заплатите вървят много бързо нагоре.

"Нещата куцат в тази част на трудовия пазар, когато хората нямат необходимата подготовка, образование", заяви Левон Хампарцумян.

Той коментира и какво можем да очакваме след влизането в Еврозоната.

"Еврото го имаме в джоба си от 22 години с фиксирания курс. Ако има негативни ефекти, да сме ги усетили. Кредитите ще се превалутират в евро, което ще стане с определени регулации. Ще се присъединим към една зона на по-висока степен на благоденствие. Но еврото не носи по-висок стандарт – нашият труд го носи", заяви Хампарцумян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА! Аз живея по-добре... ама съм извън България за жалост :(
193
3
 
10
 
! Отговори
приказки от 1001 нощ преди 5 години
Ами след новината от онзи ден,че България тъне в мизерия,обезлюдява се и колко народ емигрира на месец, е време Бойко да ви разкаже приказка от 1001 нощ за лека нощ. Днес прочетох,че трябва и план ,,Маршал''за българското село.Ако вярвате на сладки приказки, вярвайте и на тоя Хампарцуман дето ви разказва надълго и широко колко хубаво е днес в България, как растат златни ябълки в градината ви, докато не се появи триглавата ламя в края на месеца,главите й са кръстени 1 Топлофикация,2 Вода и 3 Ток
192
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е бивш банкер, по точно уволнен банкер. Сами се сетете защо една банка и то най-голямата банка в България уволнява топ банкера си. И тоя седнал да ни дава акъл, а трябва да е на едно друго място и да пише на лампа.
191
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
vreme da izmeten gerberasta Muxoboiko
190
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лека нощ "Явка"! Да знаеш, че не съм те забравил. Пии повечко кафенца на "аванта" тоя нощ, че скоро ще трябва да си ги плащаш :) И другия път умната...
189
10
 
5
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Пенсионираните фуражки по форумите са като глутница.Всички се втурват да лаят първосигнално,но често се оказва че няма за какво!После продължават да си вият на лунна светлина, на пресекулки и да чакат следващия нишан.Интересното е, че с турските *** си пригласят взаимно,явно злобата ги събира.
188
4
 
7
 
! Отговори
до квазара преди 5 години
Със здравната каса до ден днешен не съм имал вземане-даване! Не искам!
187
8
 
5
 
! Отговори
лекар до 212 преди 5 години
Около 20 000 лева.Толкова дадоха родителите ми,не съм ги плащал аз.И тогава и сега не е евтино!Затова пък моят син сам прецени,че медицина няма да учи и правилно се ориентира към друго.А знаеш ли,че имам колега който се ужасил като видял,че синът му иска да учи медицина и го убедил да не го прави.Днес този човек е университетски преподавател и се радва на добри доходи - не се занимава с медицина!
186
5
 
5
 
! Отговори
квазар преди 5 години
До лекар за вас и митни4арите криза никога не е имало Д.Д здр. каса я то4ите като арабин петрол
185
7
 
6
 
! Отговори
До Лекар преди 5 години
Извинявай че те наричам "дофтуре" хайде да споделиш колко плати за твоето обучение преди 30 години?
184
11
 
9
 
! Отговори
лекар преди 5 години
Завърших преди 30 години и тогава червените се опитаха да ме разпределят насилствено.Сега наистина имаме свобода и по добри доходи.Нещата са несравними.
183
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не ти е известно, левът и сега е вързан за марката с курс 1:1, а марката пък е фиксирана за еврото с курс 1.95583, което затова е и официалният т.нар. Фиксинг на БНБ. Ако някога еврозоната се разтури и немците почнат да си печатат отново марки, ще се превалутират от евро по този курс. И всички останали валути на страните от еврозоната са в такова спящо състояния, всяка със съответния си курс.
182
5
 
0
 
! Отговори
До 208 преди 5 години
Направи голяма грешка пич! Наслади се на последната си нощна смяна :)
181
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Еврото го имаме в джоба си от 22 години с фиксирания курс"Нещо да кажеш???Какво да кажа бе, простьо?Той ти казва, че ДЕ ФАКТО, заради фиксирания курс, все едно сме имали евро и първите три години. Тогава бяхме вързани за марката, която служеше като котва, каквато е сега еврото.
180
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До ЯворЕй, сега и заплахите се НАКАЗВАТ.
179
3
 
2
 
! Отговори
о0о преди 5 години
До Анонимен"Еврото го имаме в джоба си от 22 години с фиксирания курс"Нещо да кажеш???
178
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на днес .бг за снимката. Тя говори сама.Щандовете пълни ама кошницата на жената празна.
177
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, бяхме обвързани към марката, която послужи за основа на еврото. Човекът ви казва, че от 22 години имаме фиксиран курс, това е смисъла, а не дали е било евро или марка.
176
2
 
1
 
! Отговори
ОХ преди 5 години
До Анонимен 200Правописът ти кърти.
175
2
 
3
 
! Отговори
ЯВОР преди 5 години
До До 193Боже, та ти не схващаш за кого говорят. ЗА ТЕБ.