Голям интерес за военна служба, отпуснаха още 160 места

Капманията "Бъди войник" е успешна
10 май 2019 20:58, Павел Гълъбов
58
Голям интерес за военна служба, отпуснаха още 160 места
Снимка: BulFoto архив

Поради увеличения интерес към обявените вакантни места за военнослужещи в Сухопътните войски вече има министерска заповед, с която са обявени допълнително още над 160 вакантни длъжности във военните ни формирования. Това е казал командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов днес, по време на събитието от кампанията "Бъди войник" в град Карлово, цитиран от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Още по темата

Военните знаят: Българският народ милее за традициите си

Той е заявил, че увеличеният интерес към конкурсите за Сухопътните войски е и един от положителните резултати от кампанията.

В отговор на журналистически въпрос генерал-майор Михаил Попов е споделил, че некомплектът затруднява подготовката, тъй като допълнително натоварва личния състав. "Мога със задоволство да отбележа, че личният състав на Сухопътните войски изпълнява задачите си с професионализъм и желание и това ни позволява в последните две години да изпълняваме всички задачи по бойната подготовка", категоричен бил генерал-майор Попов.

Той е допълнил, че броят на рапортите за напускане намалява и изрази надежда, че тази тенденция, както и нарастването на броя на кандидатите за постъпване на военна служба ще се запази. Командирът на Сухопътните войски е съобщил още, че до края на годината в най-големия вид въоръжени сили ще бъдат обявени още три конкурса - през юли, октомври и декември, пише БТА.

Началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Илия Налбантов е заявил пред медиите, че през 2020 г. за трета поредна година възнагражденията на военнослужещите ще бъдат увеличени с 10 процента. "За нас е много важно да покажем на обществото какво представлява Българската армия, каква е истинската същност на войнишкия труд и какво е въоръжението на нашата армия", казал Налбантов.


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
10
 
! Отговори
Запасняка Хълк преди 2 години
Това договорено ли е с американците?Щото 160 си е цифра . Виж ако бяха Джандармеристи нямаше да е проблем.
11
6
 
6
 
! Отговори
Bobcho преди 2 години
Не е тайна , че навсякъде и във всички времена са набирали наемна армия сред хора, които са имали малко алтернативи (виж швейцарските наемници на папите). Така, че нищо ново. Нека понe си вършат добре работата, за която са наети.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търсят се още 160 хрантутници на тая държава
9
10
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Армията е един от стълбовете на държавата.Службата в редовете на армията е израз на родолюбие и патриотизъм.За това всеки който се посвети на военната служба,трябва да я носи с чест и достойнство и да е за пример в обществото.Но и обществото трябва да отдаде дължимото,особено в социален аспект,на тези които са се посветили на службата.
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога не бих работил в някаква милитаристична йерархия, като армия, полиция, дори пожарна. Това е работа за роботи, нищо смислено няма за мен в тая работа. Не че нямам никакво уважение към хората, които работят това, напротив. Просто не е подходяща работа, за интелигентен млад човек с талант, цели и бъдеще.
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"войника поне брани родината."LOL! Точно тия кeлeмета които масово стават кадрови войници, са с психиката на хора, които заради липсата на характер не могат да си намерят друга нормална работа. Не всички, ама поне 70-80% от тях. И ако стане нещо опасно с "родината" те заради липсата на характер, са първите които ще подвият опашки и ще избягат. И даже най-вероятно ще чакат и програмистите да ги спасяват. Толкова е побългарено.
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 5,този който за нищо друго не става, за войник става.стара българска поговорка
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали и аз ходих да питам във военното окръжие! Изсмяха ми се и без думи, само с пръст ми посочиха вратата. Всъщност казаха 2 реплики, но бяха нещо от сорта на "за теб няма, отивай в министерството!". Нещо подобно. Не помня вече точно.
4
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по добре да стават войници отколкото програмисти.че тия програмисти с тия големи заплати само се надуват и се перчат.войника поне брани родината.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И там назначават "наши и ваши"....
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само дето удобно се изпуска да се спомене, че ако си нещо някак квалифициран, ставаш неудобен и не те искат. Търсят се само хора с 2 мoзъчни клетки. А даже и да не е така, без връзки почти НЕ взимат хора. Понеже системата е направена така, че разни хора си взимат само техни хора, на които да могат да разчитат, а пък наетите да се чувстват задължени... Щото иначе за нищо не стават в тоя живот, пък благодарение на някой си (на който примерно са оставили бакшиш 2 агнета и 2000 лв) взимат заплатки.
1
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами в провинцията и по селата има много бедни и безработни момчета без образование. Нормално е да търсят нещо да се закачат на държавната хранилка щото иначе е голям глад.В частния бизнес никой няма да им даде повече от 400-500 лева чисто освен ако не се хванат на най мръсната работа като строители или в някое вредно/тежко производство.А пък армията в бг като цяло си е айляк. Парите не са много ама и толкова се работи. А после има ранна пенсия.