Голям интерес за военна служба, отпуснаха още 160 места

Капманията "Бъди войник" е успешна
10 май 2019 20:58,
58
Голям интерес за военна служба, отпуснаха още 160 места
Снимка: BulFoto архив

Поради увеличения интерес към обявените вакантни места за военнослужещи в Сухопътните войски вече има министерска заповед, с която са обявени допълнително още над 160 вакантни длъжности във военните ни формирования. Това е казал командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов днес, по време на събитието от кампанията "Бъди войник" в град Карлово, цитиран от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Още по темата

Военните знаят: Българският народ милее за традициите си

Той е заявил, че увеличеният интерес към конкурсите за Сухопътните войски е и един от положителните резултати от кампанията.

В отговор на журналистически въпрос генерал-майор Михаил Попов е споделил, че некомплектът затруднява подготовката, тъй като допълнително натоварва личния състав. "Мога със задоволство да отбележа, че личният състав на Сухопътните войски изпълнява задачите си с професионализъм и желание и това ни позволява в последните две години да изпълняваме всички задачи по бойната подготовка", категоричен бил генерал-майор Попов.

Той е допълнил, че броят на рапортите за напускане намалява и изрази надежда, че тази тенденция, както и нарастването на броя на кандидатите за постъпване на военна служба ще се запази. Командирът на Сухопътните войски е съобщил още, че до края на годината в най-големия вид въоръжени сили ще бъдат обявени още три конкурса - през юли, октомври и декември, пише БТА.

Началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Илия Налбантов е заявил пред медиите, че през 2020 г. за трета поредна година възнагражденията на военнослужещите ще бъдат увеличени с 10 процента. "За нас е много важно да покажем на обществото какво представлява Българската армия, каква е истинската същност на войнишкия труд и какво е въоръжението на нашата армия", казал Налбантов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари