Крадци отмъкнаха колата на сърби, те шокирани от реакцията на БГ полицията

Семейство от Ниш се оплаква и от отношението към тях
6 юни 2019 11:14, Елка Василева
310
Крадци отмъкнаха колата на сърби, те шокирани от реакцията на БГ полицията
Снежана и Неманя Милошевич. Снимка: "Вечерне новости"

С лошо ще запомнят пътуването си до София миналата неделя  Неманя /36 г./ и  Снежана /30 г./ Милошевич, след като на паркинг пред „Джъмбо“ посред бял ден само за 3 минути им е бил откраднат автомобилът Kia Sportage. Семейството от Ниш веднага съобщило на полицията, но вече изобщо няма надежда да си върне колата.

Неманя тръгнал в неделя с жена си за София, откъдето да купи за майка си цитостатик, използван при химиотератия, който е по-евтин в България. На връщане двамата решили да се отбият до магазин за играчки, пред който паркирали автомобила си, пише сръбското издание „Вечерне новости“.

Когато само след минутки се върнали до колата си, те видели, че нея я няма.

„Успокояваше ме това, че всичко стана много бързо и че знаех, че няма повече от пет литра в резервоара – казва Неманя. - Надявах се, че полицията ще успее лесно да залови крадците. Това, което не очаквах обаче, е българите да реагират бавно. Дойдоха чак след половин час, едва успяхме да им се примолим и да ги убедим да изпратят патрул да провери случая“.

По думите на Снежана и Неманя полицаите не ги питали за каква кола става дума, нито какви са номерата, а казали, че трябва да отидат в полицейското управление и там да попълнят данните.

„Тогава ми стана ясно, че повече няма да видя колата си“ разказва мъжът от Ниш.

В управлението прекарали часове. Около полунощ за първи път ги попитали за модела на автомобила, но не могли веднага да го обявят за издирване, защото началникът им не бил там. Едва на третия ден полицията уведомила за случая Интерпол, казва Неманя.

„Абсолютно никой в полицейското управление онази вечер не го интересуваше къде ще прекараме нощта, нито, че става дума за бременна жена, казва Неманя. - Дори чаша вода не й дадоха, нито стол да седне. За щастие носехме със себе си картите и имахме малко пари, за да платим за нощувката, иначе вероятно щяхме да останем на улицата“, обяснява мъжът.

Ситуацията на Снежана и Неманя допълнително се усложнила от това, че паспортите им останали в колата и двамата не можели да напуснат България. „Трябваше да изчакаме да получим пътни листове. От посолството максимално ни помогнаха да направим това за 24 часа. Взеха предвид, че съпругата ми е бременна, че вкъщи имаме малко дете, иначе се чака по една седмица и през това време не може да се напусне страната“, казва Неманя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още по темата: Нишкражба на автомобил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
блгария я палиш от 4те края и да се свършва с тая ***
249
1
 
6
 
! Отговори
Ачо преди 4 години
Това може само в България да стане ито няма накойдасе оплачеш защото всички са рода пиеш една студена вода
248
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПО ВРЕМЕТО НА ГЕРБ В МВР СЕ НАЗНАЧАВАТ ЛГБТ-НАРКОМАНИ ЗА ПОЛИЦАИ И ПОЛИЦАЙКИ. ПЕТНАЙСЕ ПРОЦЕНТА ОТ ПОЛИЦАИТЕ СА НАРКОМАНИ, АКО СА РАЗПИТВАНИ ОТ ДРУСАН КАК ДА ИМ ЗАДАДЕ НАЙ-ВАЖНИЯ ВЪПРОС. ЗАТОВА ОШАШАВЕНИЯ ОТ НАРКО НАРОД ИЗБИРА ГЕРБ
247
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Част от полицаите които работят по кражбите на коли са предатели и на страната на престъпниците. Лично те дават новмера на телефона на жертвата на айдуците за да му се обадят за откуп на колата. ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ. Да сте чули за арестуван наркодилър скоро, как да чуете като явно вече пазара е удобен за управляващите
246
0
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Крадци отмъкнаха колата на сърби, те шокирани от реакцията на БГ полицията""Ама много лесно се шокират тези граждани.Та ние всеки ден живеем в перманентен шок.Шок от кражбите на политиците и техните сделки,шок от разрухата обхванала 30 години държавата,шок от мръсотията по улиците,шок от развихрилата се престъпност,шок от кражбата на евросредства за лични нужди,шок от бедността,шок от бездействието на институциите,шок от намаляващото население,шок от безсмислените хвалебствия на управляващите.
245
0
 
9
 
! Отговори
Моят случай преди 4 години
След няколко години моят племенник отива в същото п управление и поради фамилното му име го питат дали ме познава. Тогава му казват че моят портофейл бил намерен но от години стоял в полицейското. Та че бг полицията са неадекватни ми е напълно ясно и защо не са ме уведомили че имат мойте документи е въпрос на който никой нормален човек не може да отговори. Та изглежда в тази държава всичко е обратно на всякаква логика.
244
0
 
6
 
! Отговори
Моят случай преди 4 години
Извън Бг съм от 30 години и за първи път когато се върнах само преди няколко години на четвъртият ден ми откраднаха портофейла с всички документи. Два пъти преди това през повече от 20 години съм си забравял портофейла на публично място и двата пъри са ми го връщали без проблеми, но това е в други държави. В бг полицията попълних всички документи по това време и естествено нищо не беша намерено. Продължава....
243
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малоумната ни полиция прелива от мързеливи тюфлеци които по цял ден си бъркат в носа и чакат да се пенсионират !
242
0
 
15
 
! Отговори
Теди преди 4 години
Ние сме държава уважаваща правата на всички хора. Няма да е хуманно ако бяха заловили веднага крадците. Как щяха да се почустват тези хора? И крадците си имат душа. Уважавайте ги малко поне.
241
0
 
10
 
! Отговори
Penco преди 4 години
Имам колеги от Сърбия и постоянно реват от нашите полицаи от рекет. Това че са чужденци и не могат да се оплачат
240
1
 
15
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Че нашите полицай не стават за ч.еп на всички е ясно но и тези доста послъгват.Отишли в РПУ да попълнят формуляра с данни но ги питали за колата чак в полунощ.В този формуляр данните на обувките ли си писахте бе.
239
0
 
19
 
! Отговори
Отвратен преди 4 години
За такива нехранимайковци заплата не трябва да има. Ще ми стачкуват за по високи заплати като започнат да работят, а не да се скътават по храстите да дремат.
238
2
 
21
 
! Отговори
Едо преди 4 години
,,Народ, без Иисус Христос,отива към подивяване!" Ф.Достоевски
237
0
 
27
 
! Отговори
suta преди 4 години
КОгато обаче тези полицаи протестираха за по-високи заплати, *** и пульо ги подкрепяше без да си дава сметка все пак за каква работа се искат повече пари.
236
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Polizaite da se nakajat, za loshata rabota. Poliziyata e lizeto ni pred sveta.
235
0
 
26
 
! Отговори
. преди 4 години
Тия *** в униформи са за уволнение и арест, безобразие !
234
0
 
23
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
А можеше да блокират веднага пътищата от Джъмбо. Ама що да си дават зор.
233
2
 
4
 
! Отговори
калин преди 4 години
Те реално не са напуснали България.Ако бяха малко по-умни нямаше да им се налага паспорт ,за да минават измислена граница.
232
0
 
15
 
! Отговори
🤣 преди 4 години
Никой в България не иска силна полиция
231
3
 
20
 
! Отговори
Ставрю преди 4 години
Моля моля не обиждаите ние сме държава с европеиски цености и на крадците трябва да се даде шанс пък и някой полицай и тои ще се облажи от кията и така. Одавна полицията не върши задълженията си по закон един път защото са *** сиромасите второ алчни и трето кой го е еня че на сърбите им украли колата. Еиии аидушка държава сме си и няма оправия.