Оцелелите под железата: Изписаха един от пострадалите в Козлодуй

Мъжът е изписан, но все още е в шок, казват близките му
17 дек 2019 16:00, Боряна Павлова
10

Вече е изписан един от пострадалите работници на строителната площадка за хранилище на радиоактивни отпадъци в Козлодуй. При инцидента загинаха двама души, а разследването за това какво доведе до срутването на арматурното скеле продължава.

33-годишен мъж е един от пострадалите при падането на арматурното желязо на новоизграждащото се депо за радиоактивни отпадъци в Козлодуй. Изписан е от болница, но е в шок. Разказал на своите близки за инцидента.

Той се познавал и с другите загинали и ранени работници.

Още по темата

"Само плаче, аз не мога да го укротя. Само плаче и вика "Благодаря, че съм жив и здрав покрай децата си", сподели пред репортер на Bulgaria ON AIR бащата на ранения работник.

"Представете си 70 тона да паднат върху вас в някакъв ров и вие се борите за живота си, благодарение на Господ той е оцелял и е излязал оттам и си направете извода как може да се почувства и в какво състояние е", каза съпругата на пострадалия мъж Ивелина Славкова.

От фирмата, която изпълнява строежа, заявиха, че също извършват проверка.

"Още в деня на инцидента директорът на Държавното предприятие за преработка на ядрено активни отпадъци коментира, че ще си подаде оставката, ако се установи вина", обясни експертът по екология и безопасност в "Евробилд ООД" Мирослава Митрева.

Строителната площадка остава затворена, докато разследващите изяснят причините за инцидента.
 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
6
 
! Отговори
Ристу преди 1 година
Мъжът е оцелял не благодарение на Господ, а въпреки Господ. Нищо не става без намесата на Бог, защото Бог е всемогъщ и всезнаещ. Бог е знаел, че железата ще паднат и ще загинат работници. Дори самият Той е нагласил нещата така, че да се случат по-този начин според Божия му план. Самият Господ Бог е бутнал железата върху хората, за да ги убие. На всемогъщият Бог не би му коствало никакви усилия да спаси всички работници, ако искаше, но Бог е пожелал някои да умрат, а други да страдат.
9
4
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 година
"какво доведе до срутването на арматурното скеле продължава." Това е абсолютен фейк, имам информация от първа ръка, качвали са железа с кран и не са ги връзвали правилно, дори единия от умрелите е бил направил забележка предишния ден, че не се връзват правилно. Та така с независимите родни медии, лъжат и си измислят.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо са я копали тази дупка някакви шахти за дьржане на радиоактивни материали ли прави Герб? какво правят там до реакторите???
отговор няма, спете спокойно деца няма нищо
7
3
 
0
 
! Отговори
do nekoj преди 1 година
Не си чул защото нашите си траят не искат да пишат,че руснаците ни поставят условия щом ние се договаряме да взимаме уран за аец козлодуй от САЩ те няма да вземат отпадъчният уран от този на американците,а са длъжни да го правят защото тази аец те я правиха.Нема значение от къде е урана отпадъчния уран трябва да го вземат руснаците.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добри, един от работниците, който е станал очевидец на трагедията, разказа за случилото се вчера: "Ние правим скеле и по едно време големият син, който работи с мен, вика - слизайте долу, че умирам. Обърнах се - какво става?! Арматурата тръгна. Пада една след друга. Все едно картечница. Тя не беше закрепена изобщо. Но това е само по вина на техниците! Друго нищо не е, ако ще да ме изгонят от фирмата!"
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Оцелелите под железата: Изписаха един от пострадалите в Козлодуй"

Оцелелите ли оповестяват новината за изписването? Некадърници
4
3
 
8
 
! Отговори
nekoj преди 1 година
Чудно - аз не си спомням да са ни уведомили че ще строим хранилище за Радиоактивни отпадъци? Защо ли? До сега СССР и Русия си ги прибираха обратно при тях?
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гола вода...
На ядрен обект да работят някакви зажмоцани роми...
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето, аз ви казах, всичко е наред, изписват ги хората, няма никакви проблеми..

До няколко дена и прокуратурата ще се изкаже, че всичко е наред..
1
0
 
5
 
! Отговори
Благу Джизъса преди 1 година
Клетите хумангоиди....с кефенце и цигарката...