Слави не се отказва: Учредява партията си на 16 февруари

"Няма такава държава" става " Има такъв народ"
Обновена: 29 яну 2020 14:36 | 29 яну 2020 14:36, Камелия Цветанова
165
Слави не се отказва: Учредява партията си на 16 февруари
Снимка: Dnes.bg

Шоуменът Слави Трифонов не се отказва от намерението си да учреди партия.

След като Върховният касационен съд окончателно отряза напъна му да основе "Няма такава държава", той излезе с учредителна декларация на ПП "Има такъв народ".

Инициативният комитет свиква учредително събрание на новата партия на 16 февруари.

Още по темата

"България е свободна страна, но българските граждани не са свободни. Страната ни е в плен на своеобразна политическа плутокрация. Политическата класа грубо и демонстративно пренебрегва желанията на хората, грижейки се единствено за своето облагодетелствуване и де факто безцеремонно се изправя срещу собствения си народ.Партийната аристокрация е теглила една дебела разделителна линия между себе си и българите", пише в учредителната декларация на партията на Слави Трифонов.

В нея е цитиран и член първи от Конституцията, който гласи: "Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция".

"Това означава, че според Конституцията най-отгоре във властта стои българският народ! Ние, като свободни граждани, искаме този текст от Конституцията да не бъде просто куха фраза. Искаме да превърнем България в наистина свободна страна, в която обществото да взема решения, а политиците да ги изпълняват", пише в декларацията.

Принципите, за чието спазване и утвърждаване, ПП "Има такъв народ" ще работи са разделение на властите, народен суверенитет, политически плурализъм, свобода на словото, реални гаранции за спазване правата на човека и гражданина.

Основните цели пред новата партия са засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез преки допитвания до народа; смяна на избирателната система от пропорционална към мажоритарна с абсолютно мнозинство в два тура; намаляване на броя на народните представители в парламента от 240 на 120; реално въвеждане на възможността българските граждани да могат да гласуват и дистанционно, по електронен път, на избори и референдуми; въвеждане на задължително гласуване на изборите и референдумите; пряк избор от гражданите на директорите на областните дирекции и на началниците на районните управления на МВР; пряк избор от гражданите на главния прокурор, пряк избор от гражданите на омбудсмана.

От партията ще се борят и за цялостно реформиране на пpaвooxpaнитeлнaтa cиcтeмa и ycтaнoвяване на реално въpxoвeнcтвo нa зaĸoнa, за премахване на партийното влияние върху правосъдната система, за реформиране  на системата на общественото здравеопазване и осигуряване на свободен и равнопоставен достъп на всички граждани до адекватнa и качественa здравна грижа, за осъществяване на aдминиcтpативна реформа чрез намаляване на бюрокрацията и въвеждане на eлeĸтpoннo yпpaвлeниe, неутрализиране на мoнoпoлнитe и ĸapтeлнитe cтpyĸтypи и създаване на условия и механизми, които да предотвратяват появата на нови, за реформиране на образователната система и въвеждане на cтaндapти, oтгoвapящи нa съвременните изисквания и пазара на труда, за защита на семейството и семейните ценности, за осигуряване на достоен живот чрез достойни доходи, гарантиране на човешките свободи и личната неприкосновеност и сигурност; за засилване ролята нa Бългapия в cтpyĸтypитe нa Eвpoпeйcĸия cъюз, включване на страната в Шeнгeнското споразумение и Бaнĸoвия cъюз на ЕС.

"Ние вярваме, че нацията трябва да се обедини, за да отстоява и отвоюва гражданските си права!", обобщава Инициативният комитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
0
 
! Отговори
5/10 преди 4 години
7/8 смех. Няма такъв лидер на партия.
130
0
 
2
 
! Отговори
Хан Тервел преди 4 години
Докато се научи как се регистрира партия и партийната система може да неде сменена.Все пак на 200-300 години се случват и промени в държавното управление...
129
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искам да стане премиер защото не знае английски. Стига вече сме се излагали по света, поне това трябва да знае! Иначе идеите му звучат леко клишета - недомислени и повърхностни. Съмнява ме че ще осъществят някоя от тях :)
128
3
 
4
 
! Отговори
.... преди 4 години
Има нужда от неговата партия. Дори само заради това, че много се страхуват и му пречат за да създаде. Давай Слави, на прав път си. България има нужда от ИСТИНИ.
127
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте му телевизията и си представете каква ще бъде държавата, която той ще управлява.
126
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** винаги изплува! Свойство на тази органична материя!Жаждата за изява е професионално заложена и доразвита до пълен абсурд у чалгаджиите."За крадец не ставаш сине, ти си будала-а!". Помним, помним!
125
5
 
11
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
С тази задгробна физиономия на незадоволено зомби, чалгаря може да прави шоу само на някоя погребална агенция ! А бе, селяндурино, що не си продаваш мартениците , та поне някаква полза да има от теб ? Не си дорасъл умствено за вожд ! А, виж , в Комлука може и да те вземат за вожд ! Бегай там , гов.няр жалък !
124
3
 
7
 
! Отговори
АМАН ОТ преди 4 години
ГОЛИ ТИКВИ :-(((
123
4
 
13
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Ако и партията му е като телевизията най много да спечели 2-3 кметски места из Лудогорието
122
4
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Неприятно. И тоя ще ни смуче. Малко ни бяха царе, пожарникари, хидроинженери, та сега и чалгарин иде.
121
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Славчооо и сто партии да напраиш се тая,няма да помогнеш на банкянския крадец.
120
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мислих, че не може да има по-тъпо име на партия от "Няма такава държава", но Слави безапелационно ме опроверга. Щом Главчо и целия му "мозъчен тръст" досега не успяха да родят свястно име на партия, как някой може да очаква тия хора да предизвикат някаква промяна!
119
1
 
2
 
! Отговори
pd преди 4 години
pf
118
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"пряк избор от гражданите на директорите на областните дирекции и на началниците на районните управления на МВР; пряк избор от гражданите на главния прокурор, пряк избор от гражданите на омбудсмана" - Хумор и забава! Цирк! Бетониране на феодалите, защото изборите струват пари, много пари! Та да си дойдем на въпроса - кои са гражданите? Животът ни не е шоу, нито мачле...
117
8
 
9
 
! Отговори
Некъв тука преди 4 години
Хм.. Има Такъв Народ (ИТН). Герб, бсп, дпс, бареков, и. тн..Демек още един от многото :D
116
4
 
15
 
! Отговори
по принцип преди 4 години
е по-добре слави да се пробва отколкото да оставим сегашните мародери. само едно ме учуди какво иска да каже със свободен достъп до здравеопазването....това да го разбираме ли , че едни ще плащат...*** няма но всички ще бъдем равно осигурени !!! това е определено глупава идея да въдим бълхи
115
3
 
11
 
! Отговори
339 преди 4 години
Мая действа на терен,Станислав-на екран.
114
12
 
23
 
! Отговори
Миганин преди 4 години
Сигурен съм,че той няма да стане премиер,а ще постави за управленци млади и способни хора,а не калинки пекинки.Една част ще върне от чужбина.Има потенциал,да действа.Ще го подкрепим.
113
4
 
19
 
! Отговори
българин преди 4 години
Действай по задачите Славчо, Та партията да е законна! След като ГЕРП се " узакони" преди години.Що да не можеш и ти?! А на изборите имаме думата НИЕ! -:)
112
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
славчо разкажи мумиьо за ръчичката на жоржи шорош сграбчила българското знаме която е символ на твоята партийка. ти ли ще ни забиеш кръста? поредният фалшив спасител който ще се молим да не бе идвал. опъвайте въжетата и нахлузвайте примките на хунатата. друг начин няма. биологична лустрация до девето коляно. следващите ще се замислят преди да бъркат в кацата.