Няма случай на коронавирус у нас, отчете шефът на ВМА

Всичките изследвани проби засега са отрицателни
Обновена: 28 фев 2020 09:16 | 28 фев 2020 08:40, Красимир Ангелов
77

Няма случай на коронавирус у нас, съобщи началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

По думите му всичките изследвани 19 проби в едната лаборатория и 21 проби в другата лаборатория са отрицателни.

Още по темата
Ген. Мутафчийски увери, че тестовете, с които работят българските медици, не са по-различни от тези в Европа. "В качеството на апаратурата и на подготовката на кадри нямаме съмнение", добави той.

От щаба увериха, че ако и когато се потвърди наличието на коронавирус при пациент в България, хората ще бъдат уведомени незабавно.

В днешния ден продължават изследванията на пробите
, получени през изминалата нощ.

Заради разпространението на коронавируса в Европа и съседните ни държави, министър-председателят Бойко Борисов свиква извънредно заседание на Министерския съвет днес в 11.30 часа. То ще се проведе съвместно с Националния оперативен щаб с цел координиране и организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.

В рамките на заседанието членовете на щаба ще докладват относно мерките срещу коронавируса и ще бъдат отпуснати средства за тяхното изпълнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
10
 
! Отговори
Комп преди 4 години
Брех вируса е вече в цяла Европа даже и Америка. Но нямал в България. Не че няма но нашите кадърни ... не могат да го открият, и няма да могат поне още една година.
10
1
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Да не са ни пробутали тестове - ментета...
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали знаете държавен хрантутник как изследва например питейна вода за нитрати? Прави тест който установява само наличие на фосфати и казва нитрати няма. Нещо както Фандъкова мери чистотата на въздуха в София. Слага сензориите в короните на дърветата в средата на парка и то само на доказано чисти такива. И тука е същото, това е сто процента сигурно.
8
0
 
9
 
! Отговори
Или преди 4 години
Дано Казват ИСТИНАТА.ЗАЩОТО АКО СИ МИСЛЯТ ЧЕ АКО НИ ИЗЛЪЖАТ ЩЕ ИМ Се Размине.ВТОРИ ПЪТ ЧЕРНОБИЛСКАТА ПРОПАГАНДА НЯМА ДА МИНЕ.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доброволно няма да кажат, защото ще лъсне цялата мърлявщина в здравната система и по всички други сектори. Евентуално от СЗО ако се заинтересуват как така в България няма случаи, ще си кажат.
6
3
 
15
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 4 години
Стига с тоя Коронавирус бе! Грипът уби вече десетки хора у нас. Аз знам за поне 2 деца. КВ е по-малкото зло. С тая ненужна паника няма маски и в болниците, на свършване са и ръкавиците, и дезинфектантите. Спираме да работим поради липса на лични предпазни средства. За пореден път се убеждавам, че повечето хора са стадо, което си търси овчар, но не си избира по-умния и по-способния, а по-гласовития.
5
1
 
8
 
! Отговори
доФтор преди 4 години
Дори и вирусите ги е страх да дойдат в България.
4
2
 
14
 
! Отговори
5 преди 4 години
Д-р Кацаров каза , че у нас има случаи , но не се правят пълни изследвания ! Значи генералът лъже в угода на Борисов ! И после как ще задържиш един човек в къщи под карантина 14 дни без пряк кантрол ?Невъзможно ! Тази селска лекарка хвали системата по указание ! "Системата " е пробита по начало !
3
0
 
9
 
! Отговори
Терзо преди 4 години
Щом сА успяли за една седмица да чекнат 40 човека от 6 млн, аз съм спокоен, а вие?
2
2
 
14
 
! Отговори
maca преди 4 години
Абе има, ама не казват.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Годжи, няма ли да почерпиш, че си генерал вече? Аре бе, скръндза!