БЧК ще намалява стреса у притеснени хора с чат консултации

Подкрепата ще е безплатна и конфиденциална
30 мар 2020 22:10, Анисия Иванова
10
БЧК ще намалява стреса у притеснени хора с чат консултации
Снимка: БЧК

За да отговори на нуждите на обществото в условията на извънредното положение в страната, породено от пандемията COVID-19 и повишеното ниво на стрес, Българският Червен кръст стартира нова услуга - национален онлайн чат, съобщи БНР.

На уебсайта на организацията, близо 30 специалисти по психосоциална подкрепа от цялата страна всеки ден от 10.00 до 12.00 ч. и от 15.00 до 17.00 ч., както и от 20.00 до 22.00 ч., предоставят безплатна и конфиденциална подкрепа на хората, които са вкъщи и изпитват затруднения при справянето с настоящата обстановка, и които имат възможност да споделят своите притеснения и безпокойство.

Всеки, който има нужда от подкрепа, може да пише в чата във всеки един момент, а екипът, предоставящ услугата, ще отговаря в рамките на посочените часове.

Професионалистите от БЧК ще предоставят и информация за дейностите на организацията, насочени към нуждаещите се граждани по време на извънредното положение, както и за мерките на правителството относно ограничаването на разпространението на коронавируса.

"Не сме работили в такава ситуация, но сме готови за всякакви въпроси. Най-важната цел е да намалим стреса у хората“, уточни Деница Баръмова, директор на Български младежки червен кръст.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като ви свършат парите и почне да ви стърже корема, обадете се в БЧК да си побъбрите за релакс.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искаме личните доктори да минат по адреси и да доставят елементарно е ем няма проблеми ем няма от какво дасе притесняват в америка личните доктори ходят по адрес а тука работят по два часа аз отде да знам кое е обществено място
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стреса почна утре дедади търся маска освен ми лудна една идея слагам една бяла кърпа.и я правя на такава ако не звъня на докторката да мия донесе.длъжни са къде са парите от здравните осигоровки за.жипове и хотели.Значи от утре сутринта ще звъня и да ми донесе
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има поне 5 фирми които вече имат ваксина на ниво тест върху животни.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А медиите ще го намалят ако престанат да обсъждат негативните новини, и вкарат позитивни на дневен ред......пишете колко хора са излекувани а не колко са починали от сапътстващи заболявания а не отнормалния но непознат вирус
5
0
 
4
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 1 месец
Търсят канарчета да ги регистрират на психоотчет и за им вземат шофьорските книжки друго не знам какво ще помогнат тия?
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има си уеб кам гърлс за тая работа.. чудят се как да откраднат само някой лев от дарените..
3
0
 
3
 
! Отговори
Pornhub преди 1 месец
Да не е импулсен телефона?
2
0
 
3
 
! Отговори
Елемаг преди 1 месец
И обучавайте за СМС-и,за плащане не споменавайте обаче.
1
0
 
8
 
! Отговори
Христо преди 1 месец
Кви консултации бе, вие побъркахте народа, кви консултации?!